Connect with us

EVENIMENT

Date oficiale: 1.403 cazuri noi de COVID și 6 decese, în ultimele 24 de ore. Peste 2.600 de persoane infectate sunt internate în spital

Publicat

covid.jpg

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.403 cazuri noi de COVID-19 și șase decese, potrivit raportului transmis duminică de Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 , cu 1.315 mai puține față de ziua anterioară. 227 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 82 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.861, cu 90 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 260 persoane, cu 13 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 260 pacienți internați la ATI, 212 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 369 sunt minori, 360 fiind internați în secții, cu 33 mai mulți față de ziua anterioară și 9 la ATI, cu 6 mai mulți decât în ziua anterioară.

Până duminică, 66.637 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În utlimele 24 de ore au fost raportate de către INSP șase decese (trei bărbați și trei femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele șase decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani, unul la categoria de vârstă 70-79 de ani și două la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și cinci erau nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.070 teste RT-PCR ( 1.061 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.009 la cerere) și 6.881 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.416.068 teste RT-PCR și 11.194.431 teste rapide antigenice.

Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

video: tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat

miss turism romania 2024 crop.jpg

Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în competiția internațională de frumusețe Miss Tourism World 2024. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Într-un interviu din 2022, Ioana arăta că face parte din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Prohodul Domnului, procesiunea cu Sfântul Epitaf

Publicat

live video: slujba din vinerea mare, la catedrala Încoronării din alba

Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia are loc Denia Prohodului Domnului, cu procesiunea Sfântului Epitaf. Sute de credincioși participă la slujbă și apoi la procesiunea prin care se înconjoară biserica. 

Sfânta şi Marea Vineri este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu şi a fost pus în mormânt, fiind, potrivit tradiţiei, zi de post negru, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii din Sebeș primesc batoane cu fructe la școală, până la finalul anului școlar. Achiziție făcută de Primărie

Publicat

elevii din sebeș primesc batoane cu fructe la școală, până

Elevii din Sebeș primesc batoane cu fructe la școală, până la finalul anului școlar, ca suport alimentar. 

Primăria Sebeș a cumpărat în luna aprilie, prin intermediul platformei SEAP, batoane cu conținut de fructe/semințe oleaginoase, ca suport alimentar, pentru elevii din municipiu, până la finalul anului școlar 2023 – 2024.

Valoarea totală a produselor a fost de 265.603,36 de lei, fără TVA (circa 53.450 de euro). Ofertantul este Nutribon SRL din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe