Connect with us

EVENIMENT

DATE OFICIALE: 2.067 de cazuri noi de COVID și 34 decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

Un număr de 2.067 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 1.041 mai multe faţă de ziua anterioară, fiind efectuate peste 30.000 de teste, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.444 teste RT-PCR (5.152 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 4.292 la cerere) şi 20.729 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 253 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În total, până marţi, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.875.942 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 211 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.878.354 teste RT-PCR şi 9.492.723 teste rapide antigenice.

Decese

În ultimele 24 de ore au fost raportate 39 de decese la pacienţi cu COVID – 21 bărbaţi şi 18 femei, dintre care cinci sunt anterioare intervalului de referinţă, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Dintre cele 39 decese, unul este la categoria de vârstă 40-49 de ani, două la categoria de vârstă 50-59 de ani, şapte la categoria de vârstă 60-69 de ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 12 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

Din totalul de 39 pacienţi decedaţi, 29 au fost nevaccinaţi şi 10 vaccinaţi. Unul dintre pacienţii vaccinaţi care au decedat avea vârsta între 50-59 de ani, doi aveau vârsta între 60-69 de ani, doi aveau vârsta între 70-79 de ani, iar cinci aveau peste 80 de ani.

Până în prezent, 65.249 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

elevă a Școlii gimnaziale „avram iancu” din alba iulia, calificată

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis reprezentanții instituției de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

drum garbau aghiresu cj 7.jpg

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată reprezentanții CPJ Cluj, în urma lucrărilor de întreținere, vor fi realizate aproape 150 de accese la proprietățile oamenilor.

Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

radar politia romana 1000x600.jpeg

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe