Connect with us

EVENIMENT

Date oficiale 23 iulie 2022: Au fost raportate 7 persoane decedate și 6.484 de cazuri noi de COVID

Publicat

test covid coronavirus sursa dsp hunedoara

În total au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 6.484 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 906 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Conform ministerului, 1.278 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti – 1.687 şi în judeţele Sibiu – 422, Timiş – 308 şi Ilfov – 270.

Rata de infectare înregistrată la 14 zile, la nivel naţional, este de 1,755 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti – 6,09, urmată de judeţele Ilfov – 4,33, Cluj – 3,84, Constanţa – 3,65, Sibiu – 3,52, Braşov – 3,5.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.547 teste RT-PCR ( 2.712 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.835 la cerere) şi 16.202 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional au fost prelucrate 13.277.824 teste RT-PCR şi 10.594.079 teste rapide antigenice.

În total, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.002.662 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 188 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil sunt internate 2.745 persoane cu COVID-19, cu 109 mai multe faţă de ziua precedentă, a informat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

La ATI sunt trataţi 170 de pacienţi, cu unul mai puţin faţă de ziua anterioară, dintre care 145 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 440 sunt minori, cu unul mai mult faţă de ziua precedentă, trei fiind la ATI, iar restul pe secţii.

Date oficiale România, 23 iulie 2022: Decese

În ultimele 24 de ore au fost raportate şapte decese în rândul pacienţilor cu COVID-19 (trei bărbaţi şi patru femei).

Dintre cele şapte decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60 – 69 de ani şi şase la categoria de vârstă peste
80 de ani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

De asemenea, patru dintre pacienţii decedaţi erau nevaccinaţi anti-COVID, iar trei erau vaccinaţi.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 65.853 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum a fost păcălit un bărbat din Sebeș, care voia să cumpere un scuter electric de pe internet. Câți bani a pierdut

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un bărbat din Sebeș a fost victima unei înșelăciuni pe internet. A vrut să cumpere un scuter electric, după ce a văzut un anunț pe internet. Vânzătorul promitea să-l trimită prin curier, după achitarea unui avans.

Fapta s-a petrecut în februarie, iar în aprilie polițiștii din Alba l-au prins pe cel care l-a lăsat și fără bani și fără scuter pe bărbatul din Sebeș. Este vorba despre un tânăr din București.

Potrivit IPJ Alba, în 22 aprilie, polițiștii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Săptămâna Verde la Școala „Simion Lazăr” Lunca Mureșului. Ateliere în engleză pentru copii, alături de studenți, despre natură

Publicat

săptămâna verde la Școala „simion lazăr” lunca mureșului. ateliere în

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a debutat cu activități pentru elevi, organizate împreună cu studenți de la Cluj. Copiii au avut ocazia să învețe despre natură și să exerseze limba engleză.

Au fost implicați în proiectul de educație non-formală ”Let’s Celebrate Earth Day Together!”. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere a Universității…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 564 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 564 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 23 aprilie. Sunt vacante 564 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe