EVENIMENT
DATE OFICIALE: 467 cazuri noi de COVID și 4 decese în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore au fost raportate 467 cazuri noi de coronavirus, cu 46 mai puține față de miercuri, potrivit Ministerului Sănătății. Patru persoane au murit din cauza bolii.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 467 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 46 mai puțin față de ziua anterioară.
59 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 40 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 711 cu 49 mai puțin față de ziua anterioară.
De asemenea, la ATI sunt internate 125 persoane, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 125 pacienți internați la ATI, 113 sunt nevaccinați.
Din totalul pacienților internați, 53 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 7 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară
Până astăzi, 65.640 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.
În intervalul 18.05.2022 (10:00) – 19.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 4 decese (bărbați), dintre care 1 deces raportat anterior intervalului de referință.
Dintre cele 4 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 de ani.
Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.
Toți cei 4 pacienți decedați au fost nevaccinați.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.844 teste RT-PCR (2.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.305 la cerere) și 13.218 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.073.662 teste RT-PCR și 9.951.105 teste rapide antigenice.
EVENIMENT
Asistent virtual și telefonul cetățeanului cu voce AI, la Primăria Alba Iulia. Proiect pentru digitalizarea serviciilor publice
Asistent virtual și telefonul cetățeanului cu voce AI, la Primăria Alba Iulia. Administrația locală din Alba Iulia vrea să obțină fonduri europene pentru digitalizarea serviciilor publice la nivelul municipiului.
Proiectul urmărește, printre altele, implementarea unui asistent virtual pentru cetățeni, care va include și telefonul cetăţeanului cu voce AI.
Primăria Alba Iulia a cumpărat pe 14 noiembrie, cu 92.000 de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Sondaj: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, pe primele locuri în preferințele alegătorilor în cursa pentru Președinția României
Un nou sondaj de opinie, realizat cu doar 10 zile înaintea alegerilor prezidențiale, îi plasează pe liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, pe primele două locuri în preferințele alegătorilor.
Sondajul realizat de CIRA la comanda Newsweek, îi plasează pe George Simion (AUR) și Elena Lasconi (USR) pe următoarele poziții.
Sondaj: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, pe primele locuri în preferințele alegătorilor în cursa pentru Președinția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primăria Blaj depune cereri pentru reabilitarea energetică a 19 blocuri din municipiu. Contribuția de la bugetul local este zero
Primăria Municipiului Blaj a început depunerea a șase cereri de finanțare în vederea reabilitării energetice a unui număr total de 19 blocuri, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2021-2027.
Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, cele șase cereri se alătură primului lot de 8 blocuri din municipiul Blaj, incluse în cadrul programului „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Ziua de dinaintea începerii postului este numită „Lăsatu’ secului”.
În satele tradiționale, acesta se mai numea „prinderea postului” sau „spolocanie”.
Lăsatu’ secului pentru Postul Crăciunului. Tradiții din satele clujene
De Lăsatu’ secului în vechime, femeile fierbeau vasele pentru prepararea alimentelor cu leșie, „ca să nu rămână unse cu urme de frupt (dulce)”, arată specialiștii clujeni de la Centrul Județean pentru Conservarea și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro