Connect with us

EVENIMENT

DATE OFICIALE: 5.140 de persoane confirmate cu COVID și 43 decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

Un număr de 5.140 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.904 mai multe faţă de ziua anterioară, fiind efectuate aproape 43.000 de teste, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.120 de teste RT-PCR (8.335 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 5.785 la cerere) şi 28.819 teste rapide antigenice.

Conform Ministerului Sănătăţii, 623 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore s-au înregistrat la pacienţi care s-au reinfectat, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În total, până marţi, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.823.415 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 391 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.695.680 teste RT-PCR şi 9.124.370 teste rapide antigenice.

Un număr de 52 de decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus – 29 de bărbaţi şi 23 de femei – au fost raportate în ultimele 24 de ore, dintre care nouă anterioare intervalului de referinţă, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, dintre cele 52 de decese, unul s-a înregistrat la categoria de vârstă 40 – 49 de ani, patru la categoria de vârstă 50 – 59 de ani, şapte la categoria de vârstă 60 – 69 de ani, 18 la categoria de vârstă 70 – 79 de ani şi 22 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toţi pacienţii decedaţi au prezentat comorbidităţi.

Din totalul de 52 de pacienţi decedaţi, 50 erau nevaccinaţi şi doi vaccinaţi anti-COVID. Pacienţii vaccinaţi aveau vârsta între 66 şi 85 de ani şi prezentau comorbidităţi.

Până în prezent, 64.749 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Alunecarea de teren de pe str. Uliului, văzută din DRONĂ. Strada e închisă. Viceprimarul Tarcea, la fața locului

Publicat

drona 3 e1714192593664.jpg

Craterul apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren de vineri seara a fost surprins de un clujean din dronă, iar imaginile arată dimensiunea sa și faptul că strada este complet blocată pentru accesul mașinilor. Viceprimarul Dan Tarcea a fost la fața locului.

Porțiunea afectată, o lungime de aproximativ 20 m, este îngrădită cu benzi de avertizare și de interzicere a accesului.

Clujenii care locuiesc mai sus pe stradă nu pot folosi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj închiriază spații pentru fumători. Când e licitația

Publicat

aeroport cluj facebook e1697388437167.jpg

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj anunță o licitație publică în 16 mai ora 9 pentru închirierea unor spații cu destinația spațiu fumători.

Potrivit anunțului de licitație, un spațiu este situat în incinta aeroportului clujean la Terminalul pasageri Plecări Schengen, parter, zona de Nord, având o suprafață totală de 51,33 mp, iar celălalt la Terminalul pasageri Plecări Non-Schengen, etaj, zona de Nord-Est, având o suprafață totală de 63,60…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi investiții în iluminatul public, la Alba Iulia. Zonele și străzile unde se vor monta stâlpi și aparate noi. Licitație, în SEAP

Publicat

noi investiții în iluminatul public, la alba iulia. zonele și

Noi investiții în iluminatul public, la Alba Iulia. Iluminatul public urmează să fie modernizat în mai multe zone din municipiul Alba Iulia, printr-o investiție de peste 4,1 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 25 aprilie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public în municipiul Alba Iulia”.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Alunecarea de teren de pe str. Uliului, văzută din DRONĂ. Strada e blocată total pentru accesul mașinilor

Publicat

drona 3 e1714192593664.jpg

Craterul apărut pe strada Uliului din Cluj-Napoca în urma surpării de teren de vineri seara a fost surprins de un clujean din dronă, iar imaginile arată dimensiunea sa și faptul că strada este complet blocată pentru accesul mașinilor.

Porțiunea afectată, o lungime de aproximativ 20 m, este îngrădită cu benzi de avertizare și de interzicere a accesului.

Clujenii care locuiesc mai sus pe stradă nu pot folosi mașinile pentru a coborî în oraș.

Vom reveni…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe