Connect with us

EVENIMENT

Date oficiale: 981 de cadre medicale – infectate cu noul coronavirus. Pe primul loc Suceava, apoi București, Vrancea și Arad

Publicat

Numărul cazurilor de personal medical infectat cu noul coronavirus a ajuns la 981, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu.

Raportare pe judeţe:

Alba total 18

Arad total 53

Bucureşti total 131

Bacău total 5

Bihor total 2

Bistriţa-Năsăud total 5

Brăila total 1

Botoşani total 9

Braşov total 27

Cluj total 15

Caraş-Severin total 1

Constanţa total 2

Covasna total 9

Dâmboviţa total 3

Dolj total 1

Galaţi total 34

Giurgiu total 10

Hunedoara total 3

Harghita total 1

Ilfov total 2

Ialomiţa total 1

Iaşi total 13

Mehedinţi total 3

Neamţ total 8

Prahova total 1

Sibiu total 11

Satu Mare total 2

Suceava total 462

Timiş total 31

Teleorman total 15

Vâlcea total 1

Vrancea total 67.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Fondurile de pensii Pilon II înregistrează o scădere medie de 6,4% în ultimul an

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Pe lângă facturile mai mari la energie, motorina mai scumpă cu 45% şi războiul din Ucraina care scumpeşte alimentele, şocul inflaţionist din România, prin cea mai ridicată inflaţie din ultimii 18 ani, mai vine cu o situaţie complicată: scăderea economiilor pentru pensie.

Astfel, cei care şi-au verificat în ultimele zile contul de pensie privată Pilon II au putut observa scăderi pe linie ale valorii unitare a activului net de la început de 2022 încoace de la minus 8% pentru NN Pensii la minus 5% pentru Metropolitan Life Pensii Private, în pofida faptului că salariaţii români au cotizat lunar la aceste fonduri de pensii.

Fondurile de pensii Pilon II înregistrează o scădere medie de 6,4% în ultimul an. Scăderile sunt prezente şi pentru ultimele 12 luni

Cu alte cuvinte, chiar dacă în portofoliile fondurilor Pilon II sunt şi companii care sunt avantajate de scumpirile din energie, precum Nuclearelectrica, Petrom, Romgaz, şocul inflaţionist loveşte puternic în economiile de bătrâneţe ale aproape 8 milioane de salariaţi dată fiind expunerea ridicată, de circa 60%, pe titluri de stat.

Iar astfel de instru­mente se de­preciază într-un context cu scumpiri accelerate precum cel din prezent.

Pe de altă parte, în acţiuni, în cea mai mare parte la Bursa de la Bucureşti, fondurile de pensii au circa 25% din care sub jumătate sunt în com­panii ale căror rezultate sunt pentru mo­ment influenţate pozitiv de inflaţie.

Scăderile sunt prezente şi pentru ultimele 12 luni. Toate cele 7 fonduri Pilon II sunt pe minus, de la începutul anului

De la începutul lui 2022, indicele titlurilor de stat emise de MFP (calculat de Bloomberg şi care include şi cupoanele) are minus 8,5%, pe fondul randamentelor în creştere cerute de investitori, în timp ce BET-TR, principalul indice al Bursei de la Bucureşti şi care reflectă şi divi­dendele, are minus 2,5%, potrivit BVB.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) toate cele şapte fonduri Pilon II sunt pe minus de la început de 2022 în­coace, cu o scădere medie de circa 7,2%.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Carambol pe o șosea din Galați. Implicate un TIR, o autoutilitară și un autoturism

Publicat

galati acc1

Un accident în care au fost implicate un TIR, o mașină și o autoutilitară s-a produs în localitatea Umbrărești, județul Galați.

Potrivit IPJ Galați, accident rutier a avut loc în jurul orei 13.15, pe DN 25, în localitatea Umbrărești.

Din primele date, în eveniment au fost implicate un autoturism, un Tir și o autoutilitară.

galati acc

În urma impactului dintre autoturism și Tir, autoturismul a fost proiectat în autospecială.

A rezultat rănirea unui bărbat, de 82 de ani, care a fost transportat la spital.

Polițiști au întocmit penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un copil de 1 an și 3 luni a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani – Hunedoara

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg
Arhivă foto

Un incident grav a avut loc, joi după-amiază în municipiul Petroșani, județul Hunedoara. Un copil de 1 an și trei luni a căzut de la etajul al patrulea al unui bloc.

Potrivit ISU Hunedoara, un copil în vârstă de aproximativ 1 an a căzut de la etajul 4 al unui bloc din municipiul Petroșani.

La locul indicat s-au deplasat de urgență un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Petroșani și o ambulanță a SAJ, cu medic.

Din primele informații, căderea copilul a fost atenuată de o copertină.

La sosirea echipajelor de intervenție minorul prezenta semne vitale, fiind transportat la UPU Petroșani, de către echipajul SAJ.

Potrivit IPJ Hunedoara, un băiețel de un an și 3 luni a căzut de la etajul 4.

Un copil de 1 an și 3 luni a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Petroșani – Hunedoara:  Cum s-a produs incidentul

Copilul se afla sub supravegherea părinților și a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuințe, într-un moment de neatenție (se pare ca a urcat pe un taburet, fereastra fiind deschisă).

La sosirea echipajului medical, micuțul avea semne vitale, fiind transportat la UPU Petroșani.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incidentul, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10 procente. A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă

Publicat

tren

Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au semnat, la sediul CFR Călători, noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate, printre beneficii fiind prevăzute majorarea cu 10% a salariilor de bază brute, precum şi acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie – 30 noiembrie, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Cei 11.260 de angajaţi CFR Călători vor avea următoarele beneficii în urma semnării noului CCM: majorarea cu 10% a salariilor de bază brute de la data înregistrării CCM la ITM, precum şi acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie 2022 – 30 noiembrie 2022, iar începând cu data de 1 decembrie 2022 tichetele de masă se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislaţia în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei/tichet.

Totodată, angajaţii CFR Călători vor avea posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă.

Printre beneficii se mai numără: modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcţiilor prevăzute în CCM, precum şi modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcţie prevăzută în Anexa Nr. 2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10 procente. A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă: Ce promovează acest contract

„Contractul Colectiv de Muncă promovează relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi CCM, reprezentanţii administraţiei şi cei ai organizaţiilor sindicale reprezentative au pus accent pe stabilitate socială”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, prin intermediul acestuia se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale, etc.

Reprezentanţii companiei susţin că „majorările salariale sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor şi optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale”.

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10 procente. A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă: Negocieri

„În corelaţie cu solicitările şi atentă la nevoile tuturor angajaţilor săi, Administraţia CFR Călători a iniţiat negocieri concentrate începând cu data de 11 aprilie a.c. pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, pentru ca acesta să intre în vigoare cât mai repede posibil, o dată cu înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Administraţia CFR Călători mulţumeşte acelor parteneri sociali care au înţeles că punerea în aplicare cu celeritate a noului CCM, ce aduce condiţii mai bune întregului personal al CFR Călători, este mai importantă decât ‘ascunderea’ în spatele unor solicitări imposibil de atins ce aduceau beneficii doar anumitor categorii profesionale”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, partenerii sociali au înţeles că „diminuarea numărului şi restrângerea beneficiilor acelor categorii profesionale, este o dovadă de maturitate în negocieri”.

Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au convenit ca numărul experţilor sociali să fie diminuat de la 29 la 15, cu îngheţarea salarizării la nivelul avut, iar logistica necesară va fi dată în comodat organizaţiilor sindicale. Agerpres

Citește mai departe