Connect with us

EVENIMENT

DATE OFICIALE. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 534 cazuri noi COVID și trei decese

Publicat

teste covid coronavirus 1000x600.jpg

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 534 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 54 mai puține față de ziua anterioară. 147 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 26 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 615, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 98 persoane, cu 5 mai multe față de ziua anterioară.

Din cei 98 pacienți internați la ATI, 81 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 52 sunt minori, toți fiind internați în secții și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Date oficiale România, 9 noiembrie 2022. Decese

Până astăzi, 67.220 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 08.11.2022 (10:00) – 09.11.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (1 bărbat și 2 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 3 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și niciunul nu era vaccinat.

Date oficiale România, 9 noiembrie 2022. Teste

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.572 teste RT-PCR (1.712 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 860 la cerere) și 10.602 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.596.449 teste RT-PCR și 11.968.599 teste rapide antigenice.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incendiu cu degajări mari de fum la terasa unui bloc din sectorul 5

Publicat

isu pompieri 1000x600.jpg
Arhivă foto

Un incendiu a izbucnit, luni dimineață la terasa unui bloc din Sectorul 5 al Capitalei.

Potrivit ISU București-Ilfov, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la terasa unui bloc în reabilitare, situat în strada Ene Modoran, Sectorul 5.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafața de aproximativ 150mp la nivelul acoperișului.

Au fost alertate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Salvatorii și 2 ambulante SMURD.

Incendiul a fost lichidat, două cu persoane cu atac de panică sunt în grija ambulanțelor.

Cele două persoane consultate de către echipajele SMURD, au refuzat transportul la spital.

A fost afectată doar terasa blocului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Începe primăvara astronomică, odată cu echinocțiul de primăvară: Zilele devin mai lungi și nopțile mai scurte

Publicat

pomi infloriti sursa foto pixabay
sursa foto: Pixabay.com

Primăvara astronomică începe odată cu echinocţiul de primăvară, care are loc în anul 2023 în data de 20 martie, la ora 23:24. Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare.

Începând cu data de 20 martie, durata zilei va fi în continuă creştere iar cea a nopţii în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

Potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, la aceeaşi dată, în emisfera sudică, se produce echinocţiul de toamnă.

Cuvântul „echinocţiu” derivă din cuvântul francez „équinoxe”, care, la rândul lui, provine din latinescul „aequinoctium”, format din „aequus” – „egal” şi „nox”, „noctis” – „noapte”.

Echinocţiul de primăvară marchează începutul primăverii astronomice, ce durează circa 92 de zile

Echinocţiul marchează intersecţia eclipticii cu ecuatorul ceresc, când ziua şi noaptea devin egale, şi are loc de două ori pe an, în martie (echinocţiul de primăvară) şi în septembrie (echinocţiul de toamnă). Denumirea populară a fenomenului astronomic este Tât Înainte, respectiv Târ Înapoi.

Cele două puncte de pe ecliptică în care se află Soarele în momentul echinocţiului se numesc puncte echinocţiale, fiind denumite punctul vernal şi, respectiv, punctul autumnal.

Fenomenul nu se produce la aceeaşi dată în fiecare an, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic.

Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare şi, începând de la această dată, durata zilei, în continuă creştere, este mai mare decât cea a nopţii, aflată în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, astfel că în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice.

Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Astrologii: momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie

Din punct de vedere astrologic, are loc trecerea Soarelui din zodia Peştelui în zodia Berbecului. Asistăm, astfel, la sfârşitul şi la începutul unui ciclu zodiacal.

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane.

În perioada echinocţiului de primăvară totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Tradiţiile spirituale afirmă că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea.

La toate acestea se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat.

Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fără permis de conducere și la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic pe un drum din Mehedinți

Publicat

politia 112 general generic 1000x600
Arhivă foto

Un bărbat care nu avea permis de conducere și care se afla sub influența alcoolului, a fost depistat la volan, în noaptea de duminică spre luni pe DN 67D.

Potrivit IPJ Mehedinți, la data de 20 martie 2023, la ora 01.26, polițiștii din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 37 de ani , din orașul Baia de Aramă în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, în localitatea Bratilovu, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiștii s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe Autostrada Soarelui

Publicat

masina politia 1 590x354 1
Arhivă foto

În cursul zilei de luni, 20 martie 2023, vor fi instituite restricții de circulație pe Autostrada Soarelui.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, luni, 20 martie 2023, pe Autostrada A2, se va închide banda 1, la km 34, pe  sensul Constanta – București, pentru lucrări de montare panouri fonoabsorbante.

Interval orar 08-17:30.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă în aceste zone și să se asigure înaintea schimbării benzii, semnalizând această intenție.

Citește mai departe