Connect with us

EVENIMENT

DATE OFICIALE: Încă șase persoane infectate cu COVID-19 și-au pierdut viața. Între cazuri, o femeie de 50 de ani, din Sibiu. Numărul deceselor în România a ajuns la 357

Publicat

coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 15 aprilie 2020, că încă șase persoane infectate cu noul coronavirus și-au pierdut viața, numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în România ajungând la 357. Între persoanele decedate, o femeie de 50 de ani, din Sibiu, care, conform sursei citate, nu se cunoaște să fi avut boli asociate.

Informare de presă

Deces nr. 352

Bărbat, 64 ani din județul Arad.
Data internării: 08.04.2020 – Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad – secție gastroenterologie; pe 10. 04.2020 este transferat la ATI.
Dată recoltare: 11.04.2020
Data rezultatului: 11.04.2020.
Dată deces: 14.04.2020.
Antecedente: AVC hemoragic, hemiplegie dreapta, HTA, atrofie corticală

Deces nr. 353

Femeie, 50 ani din județul Sibiu.
Data internării: 14.04.2020 – Spitalul Clinic Județean Sibiu – stare gravă – ATI
Data recoltării și confirmarii: 14.04.2020
Dată deces: 14.04.2020.
Nu se cunosc antecedentele patologice.

Deces nr. 354

Femeie, 77 ani din județul Vrancea.

Dată recoltare: 12.04.2020.
Data rezultatului: 14.04.2020.
Dată deces: 14.04.2020.
Antecedente patologice: Insuficiență renală cronică (dializă), insuficiență hepatică, insuficiență cardiacă, sechele IMA, hepatită cronică cu virus C.

Deces nr. 355

Bărbat, 74 ani din județul Botoșani.
Data internării: 07.04.2020 – Spitalul Județean de Urgență Mavromați – Botoșani pe Secția medicină internă.
Data recoltării: 09.04.2020
Data rezultatului: 09.04.2020
Dată deces: 14.04.2020
Afecțiuni pre-existente: Boală cardiovasculară, HTA.

Deces nr. 356

Femeie, 82 ani din județul Alba.

Data internării: 08.04.2020 – Spitalul Municipal Blaj
Data recoltării: 06.04.2020
Data rezultatului: 07.04.2020
Dată deces: 14.04.2020
Boli preexistente: bronhopneumopatie bilaterală SARS-CoV-2, insuficiență respiratorie acută.

Deces nr. 357

Bărbat, 78 ani din județul Iași.

Contact cu caz confirmat
Data debut: 9.04.2020
Refuză internarea după consultul medicului.
Dată deces: 12.04.2020 la domiciliu.
Data recoltării: 13.04.2020
Data confirmării: 14.04.2020
Afecțiuni pre-existente: DZ, HTA, Cardiopatie ischiemica, emfizem pulmonar.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comun

Publicat

stb punct vanzare bilete calatorii sursa stb

Validatoarele inteligente vor fi disponibile în toate mijloacele de transport în comun în maximum o lună şi, astfel, vom putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie. Anunțul a fostr făcut marţi, în cadrul evenimentului Caravana Smart City, de către directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.

„Pe partea de digitalizare s-au luat nişte măsuri. Începând de anul trecut s-a implementat şi în Bucureşti aplicaţia 24play pentru plata titlurilor de călătorie şi a abonamentelor. De luna trecută abonamentele pentru elevi şi studenţi pot fi eliberate şi pentru o perioadă mai mare de o lună, astfel încât aducem beneficii majore acestei categorii. Ne dorim ca pe viitor să avem o aplicaţie online printr-o legătură cu Ministerul Educaţiei, în aşa fel încât tineretul să fie primul beneficiar al achiziţiei online de abonamente.

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comu. S-a început montajul validatoarelor inteligente

Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun. Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS. Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense”, a menţionat Criţ.

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comun. Două proiecte aflate în derulare, pentru modernizarea liniilor de tramvai 40 şi 55

„Aş pleca de la un moment zero, al semnării contractului de delegare pentru o perioadă de zece ani cu Asociaţia Metropolitană de Transport Bucureşti-Ilfov, cu o valoare de circa 14 miliarde de lei. E adevărat, sunt provocări multe dat fiind faptul că, în ultima perioadă, nu s-a investit în zona de infrastructură şi în achiziţia de material rulant. Avem proiecte.

Am început cu studiile de fezabilitate la nivel DALI (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, n.r.) pe care le-am furnizat municipalităţii, astfel încât să putem accesa fondurile necesare investiţiilor, iar primele două proiecte au trecut prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti: e vorba despre liniile 40 şi 55.

Lucrăm în continuare şi furnizăm toate DALI-urile cu un termen de 7 iunie 2022. Acest lucru înseamnă modernizarea a 50,2 km de cale de rulare pentru tramvai, necesară atât de mult măririi vitezei de circulaţie a tramvaielor, pe de o parte, şi utilizării tramvaielor noi care o să sosească începând de luna viitoare în Bucureşti. E vorba despre cele o sută de tramvaie de 36 de metri, finanţate prin POR (Programul Operaţional Regional, n.r.).

În conformitate cu contractul semnat cu furnizorul, acesta e obligat să livreze câte patru tramvaie în fiecare lună. Primele tramvaie vor intra pe linia 41, iar următoarele pe linia 32”, a spus directorul general al STB.

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comun. Se dorește achiziția a peste 100 de tramvaie noi

De asemenea, Criţ a punctat că STB a finalizat documentaţia de atribuire pentru achiziţia a 100 de tramvaie de 12 metri şi documentaţia pentru achiziţia a 22 de tramvaie, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„E clar că trebuie să identificăm şi alte surse de finanţare şi în zona de infrastructură trebuie să facem tot ceea ce e posibil pentru a atrage fonduri din toate părţile. Poate chiar municipalitate ar trebui să se împrumute, pentru că orice modernizare aduce beneficii majore după aceea în exploatare”, a apreciat şeful STB.

În viziunea acestuia, deşi s-a reluat licitaţia pentru achiziţia a o sută de autobuze electrice, „avem o întârziere foarte mare”.

„În ultimii ani s-a luat măsura separării infrastructurii liniei de tramvai de zona carosabilului cu avantaje majore, cu o creştere a vitezei de circulaţie de la circa 13 km/h la circa 16 km/h.

Ca noutate, ţin să anunţ că o să finalizăm terminalul de pe strada Graţioasă, aflat în situaţie de blocaj de câţiva ani. E vorba de linia 5, care va face legătură între zona Băneasa şi centrul Capitalei. De asemenea, e în discuţie modernizarea celor 4 kilometri care au rămas nemodernizaţi pe linia 5. Mai sunt multe de făcut pe parte de modernizare peroane pe linia 41, dar credeţi-ne că ne implicăm şi până la sfârşitul anului totul va fi funcţional, astfel încât să nu mai avem peroane mai scurte decât lungimea tramvaielor. Mai mult decât atât, în cadrul municipalităţii s-a reluat licitaţia pentru circa o sută de autobuze electrice după discuţii purtate de către operatorul de transport cu responsabilii din primărie. Avem o întârziere foarte mare, din păcate.

Acest proiect trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023 şi ne dorim o atribuire cât mai rapidă. Am solicitat ca această licitaţie să ia în considerare vehicule cu caracteristici omologate deja în Uniunea Europeană, fără caracteristici suplimentare, adică la livrare doar acel pantograf de alimentare să fie pus suplimentar”, a susţinut Adrian Criţ.

Asociaţia Română pentru Smart City, în parteneriat cu ADR Bucureşti-Ilfov, Consiliul Judeţean Ilfov şi Universitatea Politehnica Bucureşti, a organizat Caravana Smart City. Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Agerpres

sursa foto: STB

Citește mai departe

EDUCATIE

Salariaţii din învăţământ reiau protestele. Nemulțumirile sindicaliștilor

Publicat

protest salariati invatamant sursa foto agerpres
sursa foto Agerpres

Sindicatele din învăţământ organizează miercuri un pichet în Piaţa Victoriei pentru a atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior.

La acţiunea de protest sunt aşteptaţi aproximativ 500 de membri de sindicat.

„Multe unităţi de învăţământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. În plus, această categorie de personal nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condiţiile de muncă. Mai mult, deşi lucrează peste program, din cauza lipsei de personal, salariaţii în cauză nu sunt remuneraţi suplimentar pentru munca prestată, iar acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă.

Salariaţii din învăţământ reiau protestele. Sunt aşteptaţi aproximativ 500 de membri de sindicat

Având în vedere specificul sistemului de învăţământ, se impune reglementarea salariilor de bază ale personalului nedidactic din învăţământ în anexa nr. I la Legea-cadru nr. 153/2017, nu în anexa nr. VIII”, menţionează sindicaliştii într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, la protest vor participa şi angajaţi din palatele şi cluburile sportive şcolare.

Aceştia vor protesta faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a transfera aceste instituţii, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităţilor locale.

„Reamintim reprezentanţilor Guvernului României şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. În plus, personalul din învăţământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiţii de muncă, deoarece în ultimii ani politica guvernamentală în domeniul salarizării a fost aceea a plafonării cuantumului sporurilor la nivelul anterior intrării în vigoare a Legii nr. 153/2017, ceea ce a făcut inaplicabile H.G. nr. 34/2018 şi H.G. nr. 569/2017”, atrag atenţia sindicaliştii.

Protestul este organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 300.000 de salariaţi din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă.

Agerpres

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Informare meteo de VREME REA: Ploi torențiale, grindină și vijelii. HARTA zonelor vizate

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de vreme rea. Va fi cod galben de furtuni, în intervalul 25 mai ora 12.00 – 26 mai, ora 08.00.

Informare meteo de VREME REA: Ploi torențiale, grindină și vijelii. HARTA zonelor vizate. Ploi torențiale, grindină și vijelii.

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, local la munte iar îndeosebi spre seară și noaptea în Banar, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, averse torențiale și izolat grindină.

harta

Cantitățile de apă vor depîți 15-20și izolat 30 litri/ mp.

Vântul va bate cu viteze de 55-70 kilometri/ oră și pe arii restrînse 80-90 kilometri/ oră.

Astfel de fenomene vor fi, pe arii restrânse, în noaptea de miercuri spre joi – 24 spre 25 maiâ, și în restul teritoriului.

Pe parcursul zilei de joi, 26 mai,  acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie înjunghiată mortal de iubit, într-o localitate din Argeș. Bărbatul a fost reținut

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat din comuna argeşeană Căldăraru, suspectat că şi-a înjunghiat mortal concubina, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat miercuri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În seara zilei de 24 mai a.c., poliţiştii (…) au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o femeie de 52 de ani, din localitatea Căldăraru, ar fi fost înjunghiată de către concubinul său, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti şi un echipaj medical, care au constatat că cele sesizate se confirmă, iar femeia a fost găsită decedată”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, suspectul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a fost condus la audieri şi în cursul nopţii a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii omor, în condiţiile violenţei în familie, cercetările fiind desfăşurate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale”, precizează IPJ Argeş. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate