Connect with us

EVENIMENT

David Popovici, locul patru în finala probei de 200 m liber la Campionatele Mondiale de Natație 2023

Publicat

Arhivă foto

În cadrul Campionatelor Mondiale de Natație 2023, desfășurate la Fukuoka, Japonia, înotătorul român David Popovici s-a clasat pe locul patru în finala probei de 200 m liber, care a avut loc marți.

Popovici, campion mondial en titre la 100 şi 200 m liber, a luat startul de pe culoarul patru şi a dominat clar primele trei lungimi de bazin (150 m), dar pe ultimii 50 de metri a pierdut inexplicabil din turaţie şi s-a clasat doar al patrulea cu timpul de 1min44sec90/100. Campionul român s-a calificat în finală cu timpul de 1min44sec70/100.

Titlul mondial a fost cucerit surprinzător de britanicul Matthew Richards, 20 ani, care s-a clasat pe primul loc cu 1min44sec30/100, urmat de conaţionalul său Tom Dean, campionul olimpic en titre (1min44sec32/100) şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, vicecampionul mondial (1min44sec42/100). Americanul Luke Hobson, cu al doilea timp în semifinale, a fost al cincilea (1min45sec09/100).

În 2022, la 200 m liber, Popovici a câştigat aurul la Budapesta cu timpul de 1min43sec21/100, nou record mondial de juniori. urmat în clasament atunci de Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) şi Tom Dean (Marea Britanie). David s-a calificat atunci în finală cu 1min44sec40/100.

La Fukuoka, David Popovici va evolua şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate pe 26 iulie, iar finala pe 27 iulie.
Agerprez

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru dotarea unităților de învățământ din Alba Iulia

Publicat

tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru

Tablete grafice, licențe software și stații de încărcare portabile, pentru dotarea unităților de învățământ din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia a lansat pe 15 mai, în platforma SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente digitale pentru dotarea și digitalizarea unităților de învățământ preuniversitar din municipiu. 

Valoarea totală este estimată la 2.115.700 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.  

Potrivit documentației, proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un fundaș de la „U” Cluj se RETRAGE la finalul sezonului

Publicat

bogdan mitrea e1747314986706.jpg

Fundașul Universităţii Cluj, Bogdan Mitrea, în vârstă de 37 de ani, a anunțat că se va retrage la finalul acestui sezon. El intenționează să rămână în fotbal și va fi agent de jucători.

Mitrea a vorbit cu regret despre decizia luată, dar a considerat că nu mai este cazul să insiste. Spune că nu mai simte vreo bucurie care să îl motiveze să continue. Contractul lui cu Universitatea Cluj ajungea la final în iunie 2025 și nu a mai fost prelungit, scrie

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU la Sebeș. Focul a izbucnit la un depozit de material lemnos. Pompierii intervin cu patru autospeciale

Publicat

incendiu la alba iulia. un utilaj a luat foc în

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:30, în municipiul Sebeș. Focul a cuprins resturi de material lemnos (rumeguș), din incinta unui depozit aflat pe strada Călărași. 

Actualizare, ora 21:40 – Potrivit ISU Alba, forțele de intervenție au ajuns la locul producerii incendiului.

Arde mocnit, rumeguș aflat în proximitatea unei linii de debitare a lemnului.

La momentul de față incendiul este localizat, se lucrează pentru stingerea în totalitate a incendiului.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Legende și EROI mai mari sau mai mici, un PROIECT eTwinning la care au participat și elevi din Cluj-Napoca

Publicat

etwinning 10 e1747326506189.jpg

În acest an școlar, elevii clasei a VI-a C de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-au implicat  în proiectul eTwinning „Legends and heroes among us”, inițiat de două profesoare din Slovacia și Cehia, proiect la care au participat 178 de elevi și 17 cadre didactice din 9 țări.

„Începând cu luna octombrie, participanții la proiect au desfășurat diverse activități comune, menite să le pună în valoare creativitatea, spiritul de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe