Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: David Popovici şi-a donat medalia de campion mondial pentru copiii bolnavi de cancer

Publicat

medalie david popovici donatie
sursa foto: captură video Facebook / MedLife România

Multiplul campion european şi mondial de juniori şi de seniori la nataţie, David Popovici, şi-a donat medalia de camion mondial pentru a fi transformată în fundiţe aurii, oferite copiilor ce intră în lupta cu cancerul. Demersul lui vine în susţinerea programului SperanţaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranţei.

Medalia de aur donată este cea câştigată la Mondialele de la Budapesta la proba de 200 m liber masculin, performanţă cu care sportivul a făcut istorie, fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe.

Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii.

Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră.

Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari

. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută aceşti copii, vă invit pe voi toţi să donaţi puţin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie.

Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii”, a declarat David Popovici.

Medalia donată a fost topită şi este în curs de a lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul.

SperanţaNuMoareDeCancer este un program gratuit, în cadrul căruia pacienţii pediatrici recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru afecţiuni oncologice, care analizează mutaţiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.

Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Modernizarea unor străzi din zona cartierului Arex din Alba Iulia. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost lansată

Publicat

modernizarea unor străzi din zona cartierului arex din alba iulia.

Modernizarea unor străzi din zona cartierului Arex din Alba Iulia. Șapte străzi aflate în zona cartierului Arex din municipiul Alba Iulia urmează să fie asfaltate și modernizate printr-o investiție de peste 26,6 milioane de lei. Este vorba despre străzile Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu, și Arieșului. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Țigările electronice nu vor mai putea fi VÂNDUTE minorilor. Unde este INTERZIS fumatul

Publicat

wild vibes 1rnpg7tet s unsplash scaled e1711565105263.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua legislație extinde interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani și interzicerea comercializării prin automate pentru:

– ţigaretele electronice
– flacoanele de reumplere pentru ţigarete
– dispozitivele electronice pentru încălzirea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele campionatului național de volei feminin, pentru a zecea oară consecutiv

Publicat

volei alba blaj s a calificat în semifinalele campionatului național de

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat joi în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (28-26, 25-21, 25-21), în deplasare, în primul tur la play-off-ului.

„Pentru a 10-a oară consecutiv în semifinalele campionatului! Asta da valoare! Ce dă Blajul! Mergem mai departe! Felicit CSM Volei Alba Blaj pentru calificarea în semifinalele campionatului!

Astăzi am obținut o victorie meritată, într-un meci greu, cu mult suspans, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii”. Au câștigat toate cele trei etape

Publicat

familia jurjiu din alba iulia s a calificat în semifinală la

Familia Jurjiu din Alba Iulia s-a calificat în semifinală la emisiunea „Ce spun românii” de la ProTV. Familia Jurjiu din Alba Iulia a demonstrat un nivel excepțional de abilități în cadrul emisiunii „Ce spun românii” de la ProTV. Au reușit să câștige consecutiv toate cele trei etape ale competiției, acumulând un total de 1.230 de puncte.

În prima etapă, au obținut un punctaj de 374 de puncte, continuând să impresioneze în etapa a doua cu 389 de puncte. În etapa a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe