Connect with us

EVENIMENT

David Popovici şi Simona Radiş, desemnaţi sportivii anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului

Publicat

david popovici simona radis gala sportului

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, la rândul ei dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi sportivul şi sportiva anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti.

În cadrul evenimentului au fost acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obţinute de sportivi pe parcursul anului 2022. Selecţiile la cele 14 categorii şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de partenerul Ministerului Sportului la acest eveniment, Asociaţia Presei Sportive din România.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că sportul românesc îi celebrează în familie pe cei care au obţinut cele mai importante rezultate în anul 2022.

„Astăzi este sărbătoarea sportului şi mă bucur că putem sărbători în familie. Marea familie a sportului românesc. Gala Sportivul Anului a reuşit ceva inedit, a strâns laolaltă pentru prima dată toţi reprezentanţii sportului, campioni olimpici şi nume mari, foşti, actuali şi viitori campioni.

Sper din toată inima ca această gală să devină o tradiţie. Astăzi această mare familie îşi celebrează campionii, acei sportivi care au pus numele României pe harta marilor performanţe.

În spatele unei medalii sau a unui titlu este multă muncă, iar cei prezenţi aici sigur ştiu asta. Anul trecut a fost unul cu multe rezultate bune, felicitări tuturor care au muncit la realizarea lor. Însă voi toţi sunteţi campioni şi să nu lăsaţi niciodată să vi se spună contrariul.

Eu personal şi Ministerul Sportului suntem extrem de mândri de voi.

Vrem să ştiţi că vă puteţi baza pe noi, pentru că meritaţi tot ceea ce este mai bun. Am vrea astăzi să acordăm premii tuturor, dar ca în orice competiţie am fost nevoiţi să alegem.

Îi felicit pe toţi câştigătorii şi să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut şi continuaţi să faceţi pentru sportul românesc”, a spus ministrul.

David Popovici şi Simona Radiş, desemnaţi sportivii anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului. Precizările preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a subliniat în cadrul evenimentului că rezultatele din 2022 trebuie confirmate şi în 2023 pentru a avea cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Nu suntem organizatorii sau co-organizatorii acestei gale, deşi se cădea să fim şi noi parte. Însă cu siguranţă suntem parte din succesul sportivilor noştri.

Poate pentru unii rezultatele din 2022 au fost surprinzătoare, însă pentru COSR nu au fost, pentru că muncim pentru asemenea rezultate încă de prin 2017.

În seara asta mă bucur să primim recunoaştere, noi, cei de la COSR, pentru sprijinul necondiţionat pe care îl dăm sportului românesc de performanţă.

Cei mai mulţi dintre sportivii premiaţi în această seară sunt componenţi ai loturilor olimpice care au crescut în aceste centre olimpice naţionale. Aceasta este satisfacţia muncii noastre şi a celor din spatele cortinei, a celor care nu se văd.

Acum suntem la începutul unui an foarte important, în care trebuie să confirmăm rezultatele din 2022 şi să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris. Împreună suntem mai puternici”, a menţionat Covaliu.

David Popovici şi Simona Radiş, desemnaţi sportivii anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului. Ce a spus David Popovici

David Popovici, care a revenit în ţară dintr-un stagiu de pregătire în Tenerife, a afirmat că este bucuros că a reuşit prin performanţele sale să inspire un număr foarte mare de copii.

„Sunt bucuros să fiu aici şi să primesc acest premiu.

Dar în primul rând sunt foarte bucuros că am reuşit să vă fac mândri în acest an care a trecut şi sunt convins că voi reuşi să vă fac mândri şi în continuare.

Mă bucur că am reuşit să inspir foarte mulţi copii prin rezultatele mele.

david popovici gala sportului fb captura video

Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta am fost foarte fericit să aud că la niciun bazin din Bucureşti nu mai sunt locuri, pentru că cererea este prea mare în rândul copiilor.

Asta mi-am dorit întotdeauna, asta este misiunea mea şi a noastră, să inspirăm cât mai mulţi copii să le arătăm cât de multe lucruri pot câştiga prin sport”, a adăugat înotătorul

David Popovici şi Simona Radiş, desemnaţi sportivii anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului. Discursul susținut de Simona Radiș

Cea mai titrată canotoare română a anului trecut, Simona Radiş, a declarat în cadrul evenimentului de la Opera Naţională că toţi sportivii trebuie să lupte pentru a ridica România pe cele mai înalte trepte la competiţiile internaţionale.

„Sper să reuşesc să o depăşesc pe doamna Elisabeta Lipă (n.r. – la numărul de medalii), voi munci pentru asta.

Mă uitam la acest trofeu şi este foarte potrivit pentru că eu aşa văd viaţa unui sportiv, ca o piramidă.

simona radis gala sportului captura video

Noi suntem aici, în vârf, dar avem nevoie de foarte mulţi oameni la bază care să ne susţină să rămânem sus.

De asemenea, piramida reprezintă şi evoluţia noastră, începem de la bază şi avem un drum greu de urcat până sus, acolo unde ne dorim să fim.

Se întâmplă uneori să urci o treaptă şi să cobori două sau să stagnezi.

Dar trebuie să continui. Mă bucur că suntem toţi aici, că suntem mulţi şi puternici, iar împreună putem urca România pe cele mai înalte trepte”, a afirmat Radiş.

David Popovici şi Simona Radiş, desemnaţi sportivii anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului. Lista completă a premiilor acordate joi seara

Sportivul Anului – David Popovici (înot)

Sportiva Anului – Simona Radiş (canotaj)

Antrenorul Anului – Antonio Colamonici (canotaj)

Antrenoarea Anului – Mihaela Melinte (atletism)

Sportivul anului în sport paralimpic – Alexandru Bologa (judo nevăzători)

Sportiva anului în sport paralimpic – Camelia Ciripan (tenis de masă)

Evenimentul anului în sport/Cea mai bună organizare a unei competiţii internaţionale în România – Campionatele Europene de înot juniori de la Otopeni

Echipa anului (sporturi de echipă masculin) – CFR Cluj (fotbal)

Echipa anului (sporturi de echipă feminin) – Rapid Bucureşti (handbal)

Echipa anului (sporturi individuale masculin) – Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (canotaj – barca de duble rame)

Echipa anului (sporturi individuale feminin) – Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj – barca de dublu vâsle feminin)

Premiul special al Ministerului Sportului/Legenda sportului – Octavian Bellu şi Mariana Bitang

Tinere talente feminin – Elena Zaharia (tenis de masă)

Tinere talente masculin – Andrei Istrate (tenis de masă).

La evenimentul la care Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost partener media, au participat câteva sute de foşti şi actuali sportivi, antrenori, preşedinţi de federaţii şi cluburi, dar şi reprezentanţi ai lumii politice, precum premierul Nicolae Ciucă.

Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

OMS şi-a revizuit recomandările de vaccinare anti-COVID-19 pentru a se adapta la era Omicron

Publicat

vaccin pixabay e1619095743967.jpg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a revizuit recomandările cu privire la vaccinarea anti-COVID-19 pentru ca acestea să fie adaptate la noua fază a pandemiei.

Totodată  OMS a sugerat că adolescenţii şi copiii sănătoşi ar putea să nu mai aibă nevoie de o doză suplimentară, însă vârstnicii şi persoanele din grupele de risc ar trebui să primească un rapel la 6-12 luni după cea mai recentă vaccinare, informează Reuters.

Această agenţie specializată din cadrul ONU afirmă că obiectivul este acela de a concentra eforturile de vaccinare asupra persoanelor care prezintă cele mai mari riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19 sau de a muri din cauza acestei boli, ţinând cont de nivelul înalt al imunităţii populaţiei mondiale dobândit prin infectarea pe scară largă şi prin vaccinare.

OMS a definit populaţiile de mare risc ca fiind persoanele vârstnice şi tinerii care prezintă alţi factori de risc importanţi. Pentru acest grup, agenţia recomandă o doză suplimentară la şase sau la 12 luni după primirea ultimului vaccin, în funcţie de factori precum vârsta şi afecţiunile care afectează imunitatea.

În schimb, copiii şi adolescenţii sănătoşi reprezintă „o prioritate scăzută” pentru vaccinarea anti-COVID-19, iar OMS a îndemnat ţările să aibă în vedere factori precum „povara bolii” înainte de a recomanda vaccinarea acestui grup. OMS a adăugat că vaccinurile anti-COVID-19 şi dozele lor booster sunt sigure pentru toate grupele de vârstă, însă noile sale recomandări au luat în considerare alţi factori, precum raportul costuri-beneficii.

În septembrie 2022, OMS a spus că sfârşitul pandemiei „începe să se întrevadă”.

OMS şi-a revizuit recomandările de vaccinare anti-COVID-19 pentru a se adapta la era Omicron. În cazul COVID-19, acelaşi comitet a spus că vaccinurile administrate împotriva acestei boli

În conferinţa sa de presă de marţi, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU a precizat că cele mai recente recomandări ale sale reflectă tabloul actual al bolii şi nivelurile imunităţii globale, însă ele nu ar trebui considerate ca nişte îndrumări pe termen lung privind necesitatea unor rapeluri anuale.

Recomandările OMS au fost publicate în contextul în care ţările lumii utilizează abordări diferite în privinţa vaccinării. Unele dintre ţările bogate, precum Regatul Unit şi Canada, oferă deja persoanelor din categoriile de mare risc doze de rapel anti-COVID-19 în această primăvară, la şase luni după ce au primit doza precedentă.

„Foaia de parcurs revizuită evidenţiază din nou importanţa vaccinării acelor persoane care prezintă riscuri mari de a dezvolta forme severe ale bolii”, a declarat Hanna Nohynek, preşedinta Grupului strategic de experţi pentru imunizare din cadrul OMS, care a formulat noul set de recomandări.

Acel comitet a cerut, de asemenea, eforturi urgente pentru a recupera decalajul apărut prin ratarea vaccinărilor de rutină în timpul pandemiei de COVID-19 şi a avertizat în privinţa creşterii frecvenţei bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, precum rujeola.

În cazul COVID-19, acelaşi comitet a spus că vaccinurile administrate împotriva acestei boli, dincolo de cele două doze iniţiale şi doza booster, nu mai sunt recomandate în cazul persoanelor cu „risc mediu”, întrucât beneficiile sunt marginale. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Salvaţi Copiii: România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă

Publicat

salvati copiii rata mortalitate fb
sursa foto: Facebook / Salvati Copiii Romania

România ocupă locul 2 în Uniunea Europeană la capitolul mortalitate infantilă, arată o statistică Eurostat. România s-a aflat pe prima poziție în acest clasament, dar recent a fost depășită de Bulgaria, anunță organizația Salvați Copiii.

În 2021 Bulgaria a avut o rată a mortalităţii infantile de 5,6 la mia de copii născuţi vii, urmată de România, cu o rată de 5,2 la mie şi Slovacia, unde rata mortalităţii infantile a fost de 4,9 la mia de copii născuţi vii. La polul opus, cea mai mica rată a mortalităţii infantile este înregistrată în Suedia, Finlanda şi Slovenia cu 1,8 la mia de copii născuţi vii.

În plus, statistica arată că 1 din 10 nou-nӑscuţi din România provine din mame adolescente. De altfel, în România sunt mai bine de un sfert dintre mamele sub 18 ani (30%) din toată Uniunea Europeană şi 45% dintre mamele cu vârsta sub 15 ani.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei Salvaţi Copiii, România a coborât o poziţie în clasamentul european şi datorită programului de dotare cu aparatură medicală performantă a tuturor maternităţilor şi secţiilor de Terapie Intensivă neonatală din ţară.

Organizaţia a dotat 107 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

ECONOMIE

Analiză: România are de 2,5 ori mai multe firme care cultivă cereale decât cele care fac zootehnie

Publicat

În România sunt de 2,5 ori mai multe firme care cultivă cereale decât cele care fac zootehnie. În Brăila raportul este de 11 la 1, iar în Teleorman de 10 la 1, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Aproape 8.500 de companii cultivă cereale în România şi doar 3.300 care fac zootehnie, de 2,5 ori mai puţine, arată o analiză a ZF pe baza datelor platformei Termene.ro.

În Brăila raportul este de 11 la 1, în Teleorman de 10 la 1, iar în Ialomiţa de 9 la 1, acestea fiind şi cele mai puternice judeţe agricole în ceea ce priveşte producţia de cereale.

România este unul dintre principalii producători de porumb, floarea-soarelui şi grâu din UE, dar şi un exportator important sau mai precis: un simplu exportator.

Primul pas spre valoare adăugată în agricultură este creşterea animalelor, însă în ultimii ani efectivele de porcine şi bovine, de exemplu, au scăzut, şi odată cu ele procentul de satisfacere a autoconsumului.

„Procesarea producţiei vegetale, din punctul meu de vedere, o face zootehnia, unde România nu este nici măcar repetentă, ci aproape inexistentă în Europa.

Nu suntem în stare să ne acoperim la carnea de porc nici măcar 30% din consum, iar la lapte nici măcar 50%.

Practic, nu reuşim să avem siguranţa alimentului care poate să fie valorificat de noi“, a spus Călin Muscă, proprietarul Pork Prod.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Persoană găsită carbonizată într-o centrală dezafectată din Piatra Neamț

Publicat

persoana carbonizata neamt

O persoană a fost găsită carbonizată, marți după-amiază, într-o centrală dezafectată din municipiul Piatra Neamț.

Potrivit ISU Neamț, prin apel la 112, la ora 18:58, pompierii au fost înștiințați de o un cetățean despre faptul că se observă o persoană care arde într-o centrală dezafectată, situată pe strada Progresului în municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au identificat o persoană carbonizată.

persoana carbonizata neamt

Organele competente vor identifica persoana și cum s-a produs evenimentul.

Citește mai departe