EVENIMENT
De ce a ratat România campania de vaccinare. Explicațiile unui medic
Medicul Alexandru Rafila vorbește despre motivele care au dus la eșecul campaniei de vaccinare în România: mesaje contradictorii permanente, prezentarea unui „mare eșec” drept „un mare succes” și prezența lui Cîțu, fără mască, la Electric Castle din Cluj.
„O problemă este legată de ratarea campaniei de vaccinare și de mesajele contradictorii permanente care au marcat această campanie de vaccinare, care au culminat cu prezentarea ca un mare succes a unui mare eșec”, a spus Rafila la la „Marius Tucă Show” de la Aleph News.
Președintele Comisiei Europene a anunțat marți că 70% din populația Europei este vaccinată, România fiind undeva pe la 28%, afirmă medicul: „ori, în momentul în care lucrurile băteau pasul pe loc, a venit un mesaj foarte prost: <Noi am oprit pandemia>. Oamenii au perceput că nu ne mai vaccinăm, nu mai trebuie să facem nimic”.
Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în discuție, spune medicul, este că începând din 5 iulie România are o creștere constantă a numărului de cazuri noi: „în a patra săptămână (de creștere – n.r.) apare conducerea Guvernului la un festival, fără mască, stând unul peste celălalt și spune <e momentul să mergem în aglomerații mari>. Mesajul a fost: <dacă conducerea acestei țări ne arată că trebuie să stăm într-o mare aglomerație fără să folosim masca, e de bine>”.
În plus, Rafila crede că discuția permanentă despre obligativitatea măștilor, a permisiunilor în mall-uri sau nu, generează ostilitate. Astfel, cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze, nu se vaccinează.
Valul 4 este și o consecință a lipsei de acțiune și a ratării campaniei de vaccinare, consideră Rafila.
„Problema majoră în România va fi legată de cine se va îmbolnăvi. (…) Acum e o mică presiune mediatică legată pe copii. Cifrele pe care le văd eu de la Institutul de Sănătate Publică nu arată acest lucru. Se îmbolnăvesc la fel cum se îmbolnăveau înainte, sigur, cu tulpina asta mai ușor”, afirmă medicul. MEDIAFAX
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Aron Bogdan: Partidul S.O.S. România, o platformă în care poți să te exprimi liber, să-ți asumi adevărata identitate (PE)
Candidatul Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, pe locul 2 la Camera Deputaților, Aron Bogdan, a fost prezent la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24, realizat de Vasile Măgrădean, unde a vorbit despre campania electorală, propunerile partidului din programul de guvernare, dar și despre reacțiile alegătorilor după ce CCR a decis interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.
Aron Bogdan a spus că de 10 ani de zile lucrează în domeniul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase…
Citește mai mult pe Alba24.ro