Connect with us

EVENIMENT

De ce a ratat România campania de vaccinare. Explicațiile unui medic

Publicat

Medicul Alexandru Rafila vorbește despre motivele care au dus la eșecul campaniei de vaccinare în România: mesaje contradictorii permanente, prezentarea unui „mare eșec” drept „un mare succes” și prezența lui Cîțu, fără mască, la Electric Castle din Cluj.

„O problemă este legată de ratarea campaniei de vaccinare și de mesajele contradictorii permanente care au marcat această campanie de vaccinare, care au culminat cu prezentarea ca un mare succes a unui mare eșec”, a spus Rafila la la „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

Președintele Comisiei Europene a anunțat marți că 70% din populația Europei este vaccinată, România fiind undeva pe la 28%, afirmă medicul: „ori, în momentul în care lucrurile băteau pasul pe loc, a venit un mesaj foarte prost: <Noi am oprit pandemia>. Oamenii au perceput că nu ne mai vaccinăm, nu mai trebuie să facem nimic”.

Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în discuție, spune medicul, este că începând din 5 iulie România are o creștere constantă a numărului de cazuri noi: „în a patra săptămână (de creștere – n.r.) apare conducerea Guvernului la un festival, fără mască, stând unul peste celălalt și spune <e momentul să mergem în aglomerații mari>. Mesajul a fost: <dacă conducerea acestei țări ne arată că trebuie să stăm într-o mare aglomerație fără să folosim masca, e de bine>”.

În plus, Rafila crede că discuția permanentă despre obligativitatea măștilor, a permisiunilor în mall-uri sau nu, generează ostilitate. Astfel, cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze, nu se vaccinează.

Valul 4 este și o consecință a lipsei de acțiune și a ratării campaniei de vaccinare, consideră Rafila.

„Problema majoră în România va fi legată de cine se va îmbolnăvi. (…) Acum e o mică presiune mediatică legată pe copii. Cifrele pe care le văd eu de la Institutul de Sănătate Publică nu arată acest lucru. Se îmbolnăvesc la fel cum se îmbolnăveau înainte, sigur, cu tulpina asta mai ușor”, afirmă medicul. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Publicat

câți bugetari sunt în românia: situația pe ministere. numărul lor

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU. O mașină rulată cu un ISTORIC curat – o misiune IMPOSIBILĂ?

Publicat

7253 sofer.jpg

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.

Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Publicat

impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții. 

Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.

Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.

„Din păcate, situația bugetară nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

3 aprilie: Ziua Jandarmeriei Române. Scurt istoric al acestei instituții

Publicat

foto video: ziua jandarmeriei române, sărbătorită la alba iulia. ceremonie militară

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.

În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.

De asemenea, sunt acordate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe