Connect with us

EVENIMENT

De ce scade vaccinarea riscul de transmitere a COVID

Publicat

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Adrian Wiener, explică motivele pentru care vaccinarea scade riscul de transmitere a bolii COVID-19.

Potrivit medicului arădean, eficacitatea vaccinării anti-SARS-CoV-2 scade la 66% față de nivelul de protecție inițial de 91%. În sprijinul afirmațiilor, atașează mai multe studii.

Scăderea nu este cauzată doar de „preluarea scenei epidemiologice de către varianta Delta”. Un alt motiv e timpul scurs de la vaccinare. Titrul de anticorpi scade în medie cu 6% la fiecare 2 luni.

„Britanicii observă de asemenea o scădere a eficacității spre 74% pentru Pfizer/Biontech și 67% pentru Astra-Zeneca. CDC (Center for Disease Control and Prevention – SUA) cuantifică un risc de infectare la varianta Delta de 5 ori mai mare pentru nevaccinați. De asemenea, în acest studiu observațional, riscul de spitalizare este de 29 de ori mai mare pentru persoanele nevaccinate”, scrie Adrian Wiener.

Astfel, se conturează motivele pentru care vaccinarea scade riscul de transmitere a bolii:

– pe de o parte, cum arată studiile, riscul de infectare și deci de transmitere a bolii scade prin vaccinare

– pe de altă parte, chiar și pentru cei care se infectează, perioada de contagiozitate e mai scurtă pentru persoanele vaccinate. Încărcarea virală pe mucoase, în ciuda comunicărilor inițiale, este mai mică.

„Vaccinarea vă poate salva viața, și nu doar pe a voastră, ci și pe a celor din jurul vostru”, este concluzia vicepreşedintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” și ”Anul Nadia Comaneci”. Proiect legislativ adoptat de Senat

Publicat

2026 va fi instituit drept „anul constantin brâncuși” și ”anul

2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” pentru a marca 150 de ani de la nașterea marelui sculptor român și ”Anul Nadia Comaneci”, la 50 de ani de la marea performanță a acesteia.

Proiectul legislativ adoptat de Senat prevede că principalele instituții ale statului și autoritățile locale pot organiza sau sprijini logistic manifestări culturale, artistice sau educaționale, potrivit Rador.

De asemenea, 2026 va fi și „Anul Nadia Comăneci”, întrucât se vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Zoe Vida Porumb aduce armonia artelor textile la Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș

Publicat

zoe vida porumb aduce armonia artelor textile la festivalul internațional

Organizatorii și partenerii, alături de care s-a clădit cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș, oferă publicului un program bogat, din care nu lipsesc nici în acest an expozițiile inedite, acestea fiind asemeni unor ferestre deschise spre frumusețea și armonia artelor.

”Avem plăcerea de a vă invita sâmbătă, 24 mai 2025, la Primăria Municipiului Sebeș, acolo unde va avea loc, la ora 16.00, vernisajul expoziției „Zoe Vida Porumb –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fapte bune de la Cluj. Andrei, un copil de 6 ani, are nevoie de ajutor, inclusiv delfinoterapie în Antalya

Publicat

copil 2.jpg

Andrei, un băiețel de 6 ani din Cluj, are nevoie de ajutor, iar tatăl său face apel la clujeni să îl ajute pentru ca micuțul să urmeze un tratament, inclusiv în Antalya (Turcia).

Copilul este bolnav de hidrocefalie congenitală la creier si subluxatie de cristalin.

”Ajută-l pe Andrei să aibă o viață normală. Băietelul meu în vârstă de 6 ani a fost diagnosticat cu hidrocefalie congenitală și subluxație de cristalin.

Drumurile la medici au fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Noaptea Muzeelor la Alba Iulia. Principalele momente din programul evenimentului

Publicat

video: noaptea muzeelor la alba iulia. principalele momente din programul

Noaptea Muzeelor se desfășoară la Alba Iulia sâmbătă, 17 mai, în Cetatea Alba Carolina. În cadrul ediției din acest an a Nopții Muzeelor, Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeul Principia își deschid porțile între orele 18.00 – 02.00, cu intrare liberă. De asemenea, Muzeul Național al Unirii a pregătit un spectacol și tururi ghidate pentru vizitatori. (Știre în actualizare)

Publicul are parte de parade spectaculoase, reconstituiri istorice, dansuri baroce,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe