Connect with us

EVENIMENT

De la începutul războiului, peste 5 milioane de ucraineni au intrat în România

Publicat

refugiati ucraina gara2

Peste 5 milioane de ucraineni au intrat în România de la începerea războiului, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„Joi, pe sensul de intrare în România, au fost 147.517 de persoane, dintre care 17.503 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022, la nivel naţional, au intrat în România 5.016.340 cetăţeni ucraineni”, arată sursa citată.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, joi, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 280.800 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 70.200 de mijloace de transport.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 67 de fapte ilegale (37 de infracţiuni şi 30 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 17.000 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 495.000 de lei.

Joi, 13 iulie 2023, nu s-a permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 26 de cetăţeni români din diferite motive legale.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. La 1 martie se DESCHIDE oficial Parcul Zorilor din Cluj-Napoca

Publicat

parc zorilor 5 e1708936855778.jpg

Parcul Zorilor, situat în cartierul cu același nume din Cluj-Napoca,  a fost amenajat pe o suprafață de 1,2 hectare, iar investiția se ridică la 1,6 milioane de euro. Proiectul a inclus plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație.

Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafață verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv amenajări specifice unui parc.

VIDEO. La 1 martie se DESCHIDE…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Mai mulți taximetriști din Alba participă la un protest, la București, împotriva firmelor Uber și Bolt. Ce revendicări au

Publicat

foto: mai mulți taximetriști din alba participă la un protest,

Mai mulți taximetriști din Alba au participat luni, 26 februarie, la un protest în București. Este vorba despre un protest la care au luat parte peste 600 de taximetriști din țară. 

Protestele vor continua și pe 27 și 28 februarie 2024. Taximetriștii protestează față de trasnsportul alternativ, realizat de firme precum Bolt sau Uber. 

Protestul este organizat de Asociația Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT).

Aceștia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație în Alba Iulia. Sensul giratoriu de la magazinul Lidl din Cetate va fi desființat

Publicat

restricții de circulație în alba iulia. sensul giratoriu de la

Restricții de circulație în Alba Iulia: Sensul giratoriu de la magazinul Lidl din Cetate va fi desființat. 

Primăria Municipiului Alba Iulia anunță că circulația rutieră va fi restricționată în perioada 26.02-27.02.2024 la intersecția străzii Laleleor cu Bulevardul Revoluției 1989. Este vorba de zona sensului giratoriu de la magazinul Lidl din Cetate.

Motivul îl reprezintă lucrările realizate în cadrul proiectelor de mobilitate urbană.

”Participanții la trafic sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clădirea UPU de la Spitalul Județean Cluj, în renovare. Nu se preiau cazuri sociale, iar unele urgențe vor fi redirecționate

Publicat

upu 1 spital urgenta cluj facebook.jpg

În sectorul triaj al Unității de Primiri Urgențe 1 au loc lucrări de reparații, întreținere și igienizare, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Acestea vor dura o spătămână, până luni, 4 martie, iar spațiul funcțional va fi redus substanțial, din cauza lucrărilor.

Clădirea UPU de la Spitalul Județean Cluj, în renovare. Nu se preiau cazuri sociale, iar unele urgențe vor fi redirecționate

Astfel UPU va avea o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe