EVENIMENT
De miercuri, încă cinci puncte de frontieră deschise între România și Ungaria, pentru tranzitul de autoturisme
În urma discuţiilor avute la Budapesta cu omologul din Ungaria, s-a convenit deschiderea altor cinci puncte de frontieră pentru intrarea în România, începând de miercuri, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.
„De mâine, în urma discuţiilor, Poliţia de Frontieră din România şi din Ungaria vor permite ca tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări”, a spus Marcel Vela, într-o declaraţie susţinută la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I.
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că vor mai fi deschise punctele Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.
„În Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre România. Nu este un interval care să acopere 24 de ore din 24 de ore, este un interval bine stabilit, care permite tranzitul doar într-un spaţiu de timp decis de autorităţile de la Budapesta. În primă fază a fost până la 1,00 noaptea, după ce am discutat, şi autorităţile de la Budapesta au fost destul de deschise la propunerile noastre, s-a majorat intervalul şi acum tranzitul se face între ora 21,00 şi ora 13,00. În acest interval de timp se poate traversa Ungaria. Dacă se depăşeşte acest interval de timp, se face din nou staţionare la intrarea în Ungaria şi se aşteaptă ora 21,00”, a spus ministrul de Interne.
El a precizat că a discutat cu omologul său ungar „tocmai pentru că această metodă angrenează un val de intrări care generează aglomerare la intrarea în România”.
„Am discutat şi cu ambasadorul nostru la Budapesta, au fost şi cazuri în care Ambasada a orientat de la Budapesta spre ieşirile din ţară din partea nordică şi cetăţenii au dorit să intre pe Nădlac I şi Nădlac II. Şi atunci va trebui o a doua iniţiativă pe care să o avem, pentru a informa, în timp util, pe toţi cei care doresc să tranziteze Ungaria spre România despre timpii de aşteptare”, a mai declarat Vela, precizând că se referă la informarea oamenilor şi prin alte canale, nu doar pe site-ul Poliţiei de Frontieră.
Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că şi autocarele, în urma discuţiilor de la Budapesta, vor avea dreptul să intre în România, iar astfel oamenii să nu mai fie nevoiţi călătorească cu mijloace de transport care îi lasă la câţiva kilometri de graniţa cu România, de unde vin pe jos în ţară.
„Aşa cum ştiţi, ieri s-a decis că este permis şi transportul de persoane în zona internaţională, coroborat cu faptul că, pe analizele noastre, dacă se deschide acest transport de persoane, scade presiunea pe autoturisme, partea maghiară este deschisă la dialog şi sperăm că şi această solicitare a noastră, care a fost acceptată de domnul ministru de Interne din Ungaria, să fie implementată, în sensul în care să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare. Acest traseu să fie deschis 24 din 24 de ore (…) Opinia noastră este că acest traseu trebuie să fie pe autostradă, dar nu depinde de noi”, a spus Vela.
Miercuri dimineaţă, şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria se vor întâlni să discute toate soluţiile care vor fi adoptate pentru decongestionarea traficului dintre cele două ţări, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.
Întrebat dacă este mulţumit de organizarea de la frontieră, Marcel Vela a spus că este mulţumit, pentru că au fost suplimentate forţele şi au fost luate şi alte măsuri. AGERPRES
CFR Cluj a întâlnit-o pe Rapid, sâmbătă seara în Gruia, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii de fotbal. După pasul greșit făcut de liderul „U” la Sibiu, CFR avea șansa, în cazul unei victorii, să-și egaleze concitadina. N-a fost să fie, meciul terminându-se egal, 1-1, goluri marcate de Fică (min.81), respectiv Burmaz (min.90).
Echipe de start:
CFR CLUJ (4-3-3): Hindrich – Mogoș, Leo Bolgado, M. Ilie, Simao Rocha – Fică, Djokovic (cpt.), Ad….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Județul Cluj va avea un plan de menținere a calității aerului pentru perioada 2024-2028.
Este primul plan de acest fel care va fi implementat la nivelul Clujului, iar acesta prevede măsuri de îmbunătățire a calității aerului acolo unde este nevoie.
Primul plan de menținere a calității aerului în Cluj. Implementarea măsurilor de reducre a poluării costă 1,5 miliarde de lei
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe este inițiatorul proiectului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Drept la replică PSD Alba. Dumitrel și sindromul Biden: A uitat că PNL a cerut cu disperare alegeri parlamentare în 1 Decembrie
Domnul Ion Dumitrel a ajuns la nivelul maxim al ipocrizie politice și suferă de amnezia specifică politrucilor demagogi: uită că de fapt PNL și Nicolae Ciucă au ținut cu disperare ca alegerile parlamentare să fie organizate în 1 Decembrie.
Acum, văzând că „Ciucă al lor” privește cum i se spulberă posibilitatea de a intra în turul 2, domnul Ion Dumitrel uită ca liberalii au impus în coaliția de guvernare…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ALEGERI PREZIDENȚIALE. 1.000 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați la Cluj în ziua scrutinului
Duminică, 24 noiembrie, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale.
Forțe impesionante vor fi mobilizate în județul Cluj pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță, legalitate și ordine publică a scrutinului pentru alegerea Președintelui României. Secțiile votare se deschid la ora 7.00 și se închid la ora 21.00.
ALEGERI PREZIDENȚIALE. 1.000 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați la Cluj în ziua scrutinului
Structurile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro