Connect with us

EVENIMENT

De miercuri, încă cinci puncte de frontieră deschise între România și Ungaria, pentru tranzitul de autoturisme

Publicat

În urma discuţiilor avute la Budapesta cu omologul din Ungaria, s-a convenit deschiderea altor cinci puncte de frontieră pentru intrarea în România, începând de miercuri, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„De mâine, în urma discuţiilor, Poliţia de Frontieră din România şi din Ungaria vor permite ca tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări”, a spus Marcel Vela, într-o declaraţie susţinută la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că vor mai fi deschise punctele Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

„În Ungaria există o regulă prin care se stipulează foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre România. Nu este un interval care să acopere 24 de ore din 24 de ore, este un interval bine stabilit, care permite tranzitul doar într-un spaţiu de timp decis de autorităţile de la Budapesta. În primă fază a fost până la 1,00 noaptea, după ce am discutat, şi autorităţile de la Budapesta au fost destul de deschise la propunerile noastre, s-a majorat intervalul şi acum tranzitul se face între ora 21,00 şi ora 13,00. În acest interval de timp se poate traversa Ungaria. Dacă se depăşeşte acest interval de timp, se face din nou staţionare la intrarea în Ungaria şi se aşteaptă ora 21,00”, a spus ministrul de Interne.

El a precizat că a discutat cu omologul său ungar „tocmai pentru că această metodă angrenează un val de intrări care generează aglomerare la intrarea în România”.

„Am discutat şi cu ambasadorul nostru la Budapesta, au fost şi cazuri în care Ambasada a orientat de la Budapesta spre ieşirile din ţară din partea nordică şi cetăţenii au dorit să intre pe Nădlac I şi Nădlac II. Şi atunci va trebui o a doua iniţiativă pe care să o avem, pentru a informa, în timp util, pe toţi cei care doresc să tranziteze Ungaria spre România despre timpii de aşteptare”, a mai declarat Vela, precizând că se referă la informarea oamenilor şi prin alte canale, nu doar pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că şi autocarele, în urma discuţiilor de la Budapesta, vor avea dreptul să intre în România, iar astfel oamenii să nu mai fie nevoiţi călătorească cu mijloace de transport care îi lasă la câţiva kilometri de graniţa cu România, de unde vin pe jos în ţară.

„Aşa cum ştiţi, ieri s-a decis că este permis şi transportul de persoane în zona internaţională, coroborat cu faptul că, pe analizele noastre, dacă se deschide acest transport de persoane, scade presiunea pe autoturisme, partea maghiară este deschisă la dialog şi sperăm că şi această solicitare a noastră, care a fost acceptată de domnul ministru de Interne din Ungaria, să fie implementată, în sensul în care să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare. Acest traseu să fie deschis 24 din 24 de ore (…) Opinia noastră este că acest traseu trebuie să fie pe autostradă, dar nu depinde de noi”, a spus Vela.

Miercuri dimineaţă, şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria se vor întâlni să discute toate soluţiile care vor fi adoptate pentru decongestionarea traficului dintre cele două ţări, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.

Întrebat dacă este mulţumit de organizarea de la frontieră, Marcel Vela a spus că este mulţumit, pentru că au fost suplimentate forţele şi au fost luate şi alte măsuri. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ALBA: Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de Poliție

Publicat

alba: amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. lista

Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024: reprezentanții IPJ Alba au anunțat drumurile publice din județ în care se vor afla echipaje ale Poliției. 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Au sosit primele BERZE la Vlaha, în Cluj

Publicat

berze vlaha.jpeg

Au sosit primele berze la Vlaha, în jud. Cluj. Luni dimineață, prima barză a „aterizat” în cuib. După masă au mai survolat cuibul aproximativ 10 berze. Două dintre ele au „monopolizat” cuibul și a avut loc și prima împerechere din acest an.

„În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Publicat

euro ok e1652428074514.jpg

Leul a rămas principalul instrument utilizat de BNR pentru a ține inflația sub control, și rămâne cea mai stabilă monedă din regiune, în condițiile în care politica fiscală PSDNL rămâne una imprevizibilă.

Acest fapt este atestat de Eurostat care a anunțat că prețurile din februarie s-au majorat cu 7,1%, în timp ce inflația din zona euro s-au comprimat la 2,8%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Luni, cursul euro a crescut marginal de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 50 de ani a MURIT la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava

Publicat

ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat de 50 de ani a murit la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava, în jud. Cluj. Pompierii de la ISU Cluj i-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră însă fără succes.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit în această seară, alături de două echipaje SAJ, pentru aplicarea manevrelor de resuscitare unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la volan.

Un bărbat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe