Connect with us

EVENIMENT

Dealeri de droguri din Călărași, condamnați la 43 de ani de închisoare

Publicat

arestat catuse.jpg

Nouă delaeri de droguri care operau în Călărași, unde vindeau cocaină și cannabis, au fost condamnați, în total, la 43 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă fiind a liderului grupării, condamnat, definitiv, de Curtea de Apel București, la 10 ani de închisoare.

Potrivit DIICOT, Tribunalului Călăraşi a dispus, la începutul anului, condamnarea a 9 inculpați, trimiși în judecată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi, la pedepse cu închisoarea, cuprinse între un an şi 5 luni și 7 ani și 8 luni. Prin aceeași hotărâre, s-a dispus confiscarea sumei de 7.640 lei şi obligarea inculpaților la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 21.120 lei.

Hotărârea instanței a rămas definitivă în 21 iulie, când Curtea de Apel Bucureşti a fost admis apelul parchetului, fiind majorate pedepsele aplicate de prima instanţă pentru doi dintre inculpaţi, liderul grupului infracţional organizat fiind condamnat la o pedeapsă rezultantă de 10 ani închisoare. Cei 9 inculpați au fost condamnați definitiv la pedepse totalizând 43 de ani și o lună închisoare.

 

Dealeri de droguri din Călărași, condamnați la 43 de ani de închisoare: sursă de aprovizionare un cunoscut dealer de cocaină

 

În cauză, procurorii au reținut că, încă de la începutul anului 2018, membrii unui cunoscut grup infracțional de pe raza județului Călărași au început să desfășoare activități în materia traficului ilicit de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină).

Inițial, membrii grupării au avut drept sursă de aprovizionare un cunoscut dealer de cocaină și canabis de pe raza județelor Călărași și Ialomița, însă ulterior reținerii acestuia, în 4 aprilie 2018, și luării măsurii arestării preventive, a intervenit o schimbare a raporturilor de forță și a modului de organizare a activităților de procurare și comercializare a drogurilor de risc și de mare risc.

Astfel, rolul de coordonator al activităților desfășurate în ceea ce privește traficul și consumul ilicit de droguri a revenit unui alt membru marcant al grupării, care a început să se implice în procurarea de droguri, cu precădere cocaină și canabis, creând în jurul său o adevărată rețea de traficanți, prin atragerea unui număr mare de dealeri, atât dintre membrii familiei, dar și dintre alte persoane care aveau preocupări în acest domeniu.

„Regulile și principiile stabilite de către membrii grupului precum și modul concret de operare reflectau o grupare organizată pe paliere funcționale. Astfel, în vârful ierarhiilor se afla liderul, care procura marfa direct de la surse diferite de pe raza municipiilor București sau Constanța. Pe al doilea palier se găseau persoanele din imediata apropiere a acestuia care erau executanți direcți ai ordinelor date de către lider. Acestea se ocupau uneori de aducerea ”mărfii” de la sursă atunci când liderul le cerea acest lucru sau de plasarea drogurilor pe piață, către alți dealeri aflați într-un eșalon 3 sau chiar direct către consumatori. Pe lângă faptul că a beneficiat de o structură solidă, fiind format din oameni de încredere și loiali, grupul infracțional organizat a funcționat după un set de reguli și principii, de natură a face dificilă destructurarea sa de către organele de urmărire penală”, arată DIICOT.

Dealeri de droguri din Călărași, condamnați la 43 de ani de închisoare: regula de aur

Astfel, „regula de aur” era aceea că, niciunul din membri nu comunica informații importante, referitoare la preocupările infracționale, prin apel telefonic, ci doar prin intermediul internetului. Liderul grupului se ocupa doar de procurarea și punerea la dispoziției a „mărfii”, fără a interacționa direct cu clienții, de comercializare ocupându-se membrii din eșaloanele 2 sau 3 al grupului. Comercianții de droguri au fost instruiți totodată să nu vină însoțiți de clienții direcți, la sursa de aprovizionare. Tranzacțiile se realizau, în mare parte, în zona unui bar aflat în apropierea locuinței liderului.

În acest mod, s-a reușit în timp, obținerea monopolului la nivel zonal pe piața de droguri, membrii grupării fiind principalii furnizori de asemenea produse de pe raza județului Călărași. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Publicat

whatsapp image 2025 04 02 at 13.19.35 1 e1743607599778.jpeg

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”,  susținută de părintele Amfilohie Brânză.

Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții

În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Euro a revenit la 4,9774 lei, valoarea MAXIMĂ din acest an

Publicat

bani euro banca pixabay e1743607306579.jpg

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.

Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

Publicat

pasti tesut cjcpct cluj.jpg

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.

Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.

Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii

În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Aiud, trimis în judecată pentru ca și-ar fi abuzat fiica timp de patru ani. Ororile descrise de magistrați

Publicat

acțiuni ale polițiștilor din alba: amenzi de peste 43.000 de

Un bărbat din Aiud care și-ar fi agresat sexual timp de patru ani fiica a fost trimis în judecată de magistrații din oraș. În data de 2 aprilie 2025 dosarul a trecut de camera preliminară. Mai exact un judecător a admis rechizitoriul întocmit de procurorul de caz. 

Este vorba despre Bogdan O., din Aiud care potrivit magistraților ar fi comis fapte greu de descris în cuvinte. Acesta ar fi profitat de relația pe care o avea cu fiica sa și mai mult de atât că mama biologică i-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe