Connect with us

EVENIMENT

Dealeri de droguri din Călărași, condamnați la 43 de ani de închisoare

Publicat

arestat catuse.jpg

Nouă delaeri de droguri care operau în Călărași, unde vindeau cocaină și cannabis, au fost condamnați, în total, la 43 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă fiind a liderului grupării, condamnat, definitiv, de Curtea de Apel București, la 10 ani de închisoare.

Potrivit DIICOT, Tribunalului Călăraşi a dispus, la începutul anului, condamnarea a 9 inculpați, trimiși în judecată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi, la pedepse cu închisoarea, cuprinse între un an şi 5 luni și 7 ani și 8 luni. Prin aceeași hotărâre, s-a dispus confiscarea sumei de 7.640 lei şi obligarea inculpaților la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 21.120 lei.

Hotărârea instanței a rămas definitivă în 21 iulie, când Curtea de Apel Bucureşti a fost admis apelul parchetului, fiind majorate pedepsele aplicate de prima instanţă pentru doi dintre inculpaţi, liderul grupului infracţional organizat fiind condamnat la o pedeapsă rezultantă de 10 ani închisoare. Cei 9 inculpați au fost condamnați definitiv la pedepse totalizând 43 de ani și o lună închisoare.

 

Dealeri de droguri din Călărași, condamnați la 43 de ani de închisoare: sursă de aprovizionare un cunoscut dealer de cocaină

 

În cauză, procurorii au reținut că, încă de la începutul anului 2018, membrii unui cunoscut grup infracțional de pe raza județului Călărași au început să desfășoare activități în materia traficului ilicit de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină).

Inițial, membrii grupării au avut drept sursă de aprovizionare un cunoscut dealer de cocaină și canabis de pe raza județelor Călărași și Ialomița, însă ulterior reținerii acestuia, în 4 aprilie 2018, și luării măsurii arestării preventive, a intervenit o schimbare a raporturilor de forță și a modului de organizare a activităților de procurare și comercializare a drogurilor de risc și de mare risc.

Astfel, rolul de coordonator al activităților desfășurate în ceea ce privește traficul și consumul ilicit de droguri a revenit unui alt membru marcant al grupării, care a început să se implice în procurarea de droguri, cu precădere cocaină și canabis, creând în jurul său o adevărată rețea de traficanți, prin atragerea unui număr mare de dealeri, atât dintre membrii familiei, dar și dintre alte persoane care aveau preocupări în acest domeniu.

„Regulile și principiile stabilite de către membrii grupului precum și modul concret de operare reflectau o grupare organizată pe paliere funcționale. Astfel, în vârful ierarhiilor se afla liderul, care procura marfa direct de la surse diferite de pe raza municipiilor București sau Constanța. Pe al doilea palier se găseau persoanele din imediata apropiere a acestuia care erau executanți direcți ai ordinelor date de către lider. Acestea se ocupau uneori de aducerea ”mărfii” de la sursă atunci când liderul le cerea acest lucru sau de plasarea drogurilor pe piață, către alți dealeri aflați într-un eșalon 3 sau chiar direct către consumatori. Pe lângă faptul că a beneficiat de o structură solidă, fiind format din oameni de încredere și loiali, grupul infracțional organizat a funcționat după un set de reguli și principii, de natură a face dificilă destructurarea sa de către organele de urmărire penală”, arată DIICOT.

Dealeri de droguri din Călărași, condamnați la 43 de ani de închisoare: regula de aur

Astfel, „regula de aur” era aceea că, niciunul din membri nu comunica informații importante, referitoare la preocupările infracționale, prin apel telefonic, ci doar prin intermediul internetului. Liderul grupului se ocupa doar de procurarea și punerea la dispoziției a „mărfii”, fără a interacționa direct cu clienții, de comercializare ocupându-se membrii din eșaloanele 2 sau 3 al grupului. Comercianții de droguri au fost instruiți totodată să nu vină însoțiți de clienții direcți, la sursa de aprovizionare. Tranzacțiile se realizau, în mare parte, în zona unui bar aflat în apropierea locuinței liderului.

În acest mod, s-a reușit în timp, obținerea monopolului la nivel zonal pe piața de droguri, membrii grupării fiind principalii furnizori de asemenea produse de pe raza județului Călărași. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din spatele cortinei. Cu ocazia Anului PUCCINI, Opera Română clujeană pune în scenă piesa “Tosca”

Publicat

opera e1585817587946.jpg

Opera Națională Română Cluj-Napoca a prezentat, miercuri, într-o conferință de presă, detalii despre premiera operei “Tosca”, cât și despre concursul “Verum Solitus”.

Pentru a celebra Anul Puccini în România, Opera Națională Română în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim, pune în scenă celebra operă “Tosca”. Premiera are loc în două reprezentații, sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie, la ora…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia: mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea investiției

Publicat

dotări pentru colegiul militar din alba iulia: mobilier, materiale didactice

Dotări pentru Colegiul Militar din Alba Iulia. Elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor beneficia de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale moderne, printr-o investiție de aproape 900.000 de lei. 

Ministerul Apărării – UM 01829 a lansat pe 17 aprilie o licitație, în platforma SEAP, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ militar preuniversitar din subordinea Statului Major al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe