Connect with us

EVENIMENT

Debitele râurilor vor fi în scădere, în primele zile ale săptămânii. Excepție fac râurile din sudul țării

Publicat

Debitele medii zilnice ale râurilor din ţară vor fi în scădere în primele zile ale săptămânii, exceptând râurile din sudul ţării, iar ulterior, în partea a doua a intervalului, vor fi în general staţionare, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru intervalul 15 – 21 mai 2022.

Hidrologii precizează că şi debitele râurilor din estul ţării se vor menţine, în general, staţ ionare în partea a doua a săptămânii viitoare.

„În a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare la începutul acestuia, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu precădere din vestul, centrul şi nordul ţării, datorită precipitaţiilor torenţiale, sub formă de aversă, temporar accentuate”, avertizează hidrologii.

Debitele râurilor vor fi în scădere, în primele zile ale săptămânii. Excepție fac râurile din sudul țării: Detalii cu privire la debitul fluviului Dunărea

În ceea ce priveşte debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), acesta va fi în creştere în prima zi a intervalului la valoarea de 4. 600 metri cubi pe secundă (mc/s), apoi în scădere până la valoarea de 4.200 mc/s până la sfârşitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând mijlocul intervalului de prognoză (16 – 19 mai 2022) unde vor fi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Candidatura pentru un nou mandat de primar la Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL), respinsă de Biroul Electoral

Publicat

primar capusu mare.jpg

Candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL) la alegerile din 9 iunie a fost respinsă, miercuri, de Biroul Electoral de Circumscripție Comunală, decizia putând fi contestată la Judecătoria Huedin.

”Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr. 23 Căpușu Mare, constatând că la data de 19.04.2024 au fost depuse: cele patru dosare de candidatură, având în vedere faptul că în urma verificărilor s-a stabilit că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ghid cu detalii pentru părinți de la Ministerul Educației. Documente, calendar, condiții

Publicat

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. ghid cu detalii pentru

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ministerul Educației face precizări pentru părinți. Perioada de reînscrieri începe din 20 mai, iar înscrierile se desfășoară din 27 mai.

În grupele de nivel antepreșcolar (creșă) pot fi înscriși copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile.

În grupele de nivel preșcolar (grădiniță) pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile.

Prin cifra de școlarizare se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi abundente până vineri dimineața. În unele zone vor fi furtuni și grindină, iar la munte va ninge

Publicat

cod portocaliu de vreme rea în alba: averse torențiale, descărcări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ploi și furtuni pentru următoarea perioadă, în majoritatea regiunilor. La munte, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță.

Până vineri, 26 aprilie, ora 6.00, va ploua în sudul, centrul și estul țării.

Vor fi mai ales averse. În regiunile sud-estice, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe