Connect with us

EVENIMENT

Debitele râurilor vor fi în scădere, în primele zile ale săptămânii. Excepție fac râurile din sudul țării

Publicat

Debitele medii zilnice ale râurilor din ţară vor fi în scădere în primele zile ale săptămânii, exceptând râurile din sudul ţării, iar ulterior, în partea a doua a intervalului, vor fi în general staţionare, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru intervalul 15 – 21 mai 2022.

Hidrologii precizează că şi debitele râurilor din estul ţării se vor menţine, în general, staţ ionare în partea a doua a săptămânii viitoare.

„În a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare la începutul acestuia, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu precădere din vestul, centrul şi nordul ţării, datorită precipitaţiilor torenţiale, sub formă de aversă, temporar accentuate”, avertizează hidrologii.

Debitele râurilor vor fi în scădere, în primele zile ale săptămânii. Excepție fac râurile din sudul țării: Detalii cu privire la debitul fluviului Dunărea

În ceea ce priveşte debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), acesta va fi în creştere în prima zi a intervalului la valoarea de 4. 600 metri cubi pe secundă (mc/s), apoi în scădere până la valoarea de 4.200 mc/s până la sfârşitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând mijlocul intervalului de prognoză (16 – 19 mai 2022) unde vor fi în creştere pe sectorul Corabia – Tulcea. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Femeie dată dispărută, găsită decedată într-un zăvoi din județul Olt

Publicat

politia nu treceti
Arhivă foto

O femeie dată dispărută pe parcursul zilei de vineri, 24 iunie 2022, a fost găsită decedată în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un zăvoi, în apropierea satului Chilia, județul Olt.

Potrivit IPJ Olt, în urma activităților de căutare, în noaptea de 2 spre 3 iulie 2022, femeia, în vârstă de 88 de ani, a fost găsită decedată, într-un zăvoi, din apropierea satului Chilia, din comuna Făgețelu, județul Olt, la aproximativ trei kilometri de locul dispariției.

Din verificarea sumară a trupului femeii, acesta nu prezenta urme vizibile de leziuni, fiind transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Polițiștii efectuează cercetări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În data de 1 iulie 2022, familia persoanei dispărute a fost de acord cu mediatizarea dispariției.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu la groapa de gunoi a orașului Băicoi – Prahova. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 2 ore

Publicat

groapa baicoi

Un incendiu violent a izbucnit, duminică dimineață la groapa de gunoi a orașului Băicoi, județul Prahova. Incendiu la fost lichidat după aproximativ două ore. Din cauza fumului a fost emis RO-ALERT.

Potrivit ISU Prahova, pompierii prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la groapa de gunoi a orașului Băicoi.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajare mare de fum pe o suprafață de aproximativ 1,5 ha.

groapa baicoi1

Cu scopul de a proteja și înștiința populația a fost inițializat un mesaj RO-ALERT.

Pentru gestionarea operativa a evenimentului au fost mobilizate următoarele mijloace: cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD.

groapa baicoi2

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 2 ore.

Citește mai departe

EVENIMENT

Adolescent decedat după ce a rămas prins sub un tractor, într-o zonă greu accesibilă din Harghita

Publicat

Arhivă foto

Un tânăr de 16 ani și-a pierdut viața, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Lăzarea, județul Harghita după ce a rămas prins sub un tractor.

Potrivit ISU Harghita, accidentul s-a produs în comuna Lăzarea, sat Ghiduț, într-o zonă greu accesibilă, în jurul orei 00.00.

În eveniment a fost implicat un tractor care s-a răsturnat.

O persoană a fost surprinsă sub tractor.

Persoana surprinsă sub tractor este un tânăr de 16 ani, acesta a decedat.

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de descarcerare grea, precum și un echipaj SAJ.

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de 440.000 lei aplicate unor unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral, în prima săptămână

Publicat

bani generic fical lei 26062022.jpg

Inspectorii care activează în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” au dat amenzi de 443.600 lei lei în prima săptămâna de activitate, în urma unor acţiuni de control la 200 de unităţi de alimentaţie publică, conform unui comunicat remis, sâmbătă, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Inspectorii care activează în cadrul ‘Comandamentului Sezon Estival 2022’, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul de pe litoral. (…) Medicii veterinari din cadrul ‘Comandamentului Sezon Estival 2022’ desfăşoară acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoralul Marii Negre, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control”, se menţionează în comunicat.

Cu prilejul acestor controale, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au oferit şi consiliere operatorilor economici verificaţi.

Conform ANSVSA, pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 443.600 de lei.

De asemenea, a fost confiscată şi o cantitate de 149 de kg de produse alimentare improprii consumului uman (carne materie primă, produse finite), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare.

În urma controalelor, s-au stabilit termene de remediere ale neconformităţilor constatate si termene de recontrol pentru verificarea corectării acestora.

Pintre principalele nereguli constatate sunt: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.

Totodată, echipele de control au constatat condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, precum şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

În cadrul Comandamentului, în perioada 27 iunie – 21 august, echipe de control alcătuite din 40 de inspectori delegaţi din cadrul altor Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene acţionează, alături de colegii din Serviciul de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din Constanţa, potrivit ANSVSA. Agerpres

Citește mai departe