Connect with us

EVENIMENT

Debitul Dunării este cu 1700 m3/s peste media multianuală a lunii februarie

Publicat

fluviul dunarea
Arhivă foto

Debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, este în scădere, situându-se la valoarea de 7000 m3/s, peste media multianuală a lunii februarie, de 5300 m3/s, a informat miercuri, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

În aval de Porţile de Fier, debitele sunt, de asemenea, în scădere.

În ceea ce priveşte râurile interioare, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din estul ţării, unde vor fi staţionare.

„Menţionăm că, în contextul actual, nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub cotele de atenţie. Având în vedere prognoza săptămânală (08.02.2023-14.02.2023), specialiştii anunţă că formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe majoritatea râurilor vor fi în extindere şi intensificare, excepţie făcând cele din zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării. Totodată, în partea a doua a intervalului, vor predomina podurile de gheaţă pe râurile din Moldova şi pe cele din zonele montane din centrul şi sudul ţării”, se arată în comunicatul INHGA. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tulcea: Circa 30 de hectare de vegetaţie uscată, afectate de un incendiu, la Zebil

Publicat

foc-incendiu-vegetatie-uscata-teren
fotografie cu caracter ilustrativ

În decursul ultimelor 24 de ore, pompierii din Tulcea au fost solicitați să intervină pentru a stinge trei incendii, dintre care unul a afectat o suprafață totală de aproximativ 30 de hectare de vegetație uscată, conform anunțului făcut joi de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

Incendiul apărut la o suprafaţă cu stuf din apropierea satului Zebil a fost stins de lucrătorii Staţiei de Pompieri Babadag şi de cei ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Sarichioi, intervenţia fiind dificilă din cauza vântului care favoriza extinderea flăcărilor.

„După aproximativ patru ore, incendiul a fost lichidat, iar în urma focului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 30 hectare.

Reamintim cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate, palustre şi a resturilor menajere este un gest iresponsabil şi este strict interzisă”, se arată în informarea ISU Delta.

Cauza acestui incendiu a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Profir.

Alte două incendii s-au produs în seara zilei de miercuri şi joi dimineaţă, în satele Niculiţel şi Parcheş.

La Niculiţel, incendiul apărut la o locuinţă a fost cauzat de un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile, iar la Parcheş, flăcările apărute la o seră dintr-o gospodărie privată au fost provocate de un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Restaurantul Panoramic din Alba Iulia, închiriat de primărie cu 4.001 lei pe lună. Cine l-a luat și în ce condiții

Publicat

pavilionul central aflat pe dealul mamut din alba iulia va

Restaurantul Panoramic din Alba Iulia, situat deasupra Parcului Dendrologic, în zona pistei de biciclete de la Mamut, va fi deschis din nou.

Primăria a finalizat licitația pentru închirierea locației pe o perioadă de 5 ani. Vechiul contract a expirat. 

Potrivit reprezentanților primăriei, firma care a câștigat este Crush Bistro SRL din Alba Iulia.

”A fost câștigată licitația pentru închirierea fostului restaurant Panoramic și a spațiului de recreere din apropiere.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Oamenii care oferă speranță cuplurilor infertile: Cum începe miracolul vieții într-un laborator

Publicat

ncf 5219.jpg

Conceperea și aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie printre cele mai naturale lucruri din lume, însă, din păcate, din ce în ce mai multe cupluri se confruntă, astăzi, cu probleme de fertilitate. Cauzele acestora pot fi multiple și necesită evaluare medicală de specialitate care să îi vizeze pe ambii parteneri.

Pentru o parte importantă dintre cuplurile care se luptă cu infertilitatea, însă, inseminările artificiale sau procedurile FIV pot fi singura…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce răspunde Nicolae Ciucă, întrebat dacă l-ar vota pe Marcel Ciolacu la prezidențiale

Publicat

ce răspunde nicolae ciucă, întrebat dacă l ar vota pe marcel

Ce răspunde Nicolae Ciucă, întrebat dacă l-ar vota pe Ciolacu la prezidențiale: Tema unui singur candidat la prezidențiale pentru PSD și PNL a fost unul dintre subiectele intens dezbătute în interiorul coaliției de guvernare. 

Întrebat dacă l-ar vota pe Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a spus că el nu e membru PSD, dar, dacă ar fi, omologul său „îndeplinește probabil condițiile să fie votat”.

Vezi și: Calendar alegeri 2024. Situație atipică:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe