Connect with us

EVENIMENT

Debitul Dunării, peste mediile multianuale ale lunilor mai şi iunie pe parcursul săptămânii viitoare

Publicat

fluviul dunarea
Arhivă foto

Debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, va prezenta o stabilitate relativă în prima parte a intervalului, situându-se în jurul valorilor de 9.300 – 9.200 metri cubi pe secundă (mc/s). Ulterior, se va înregistra o ușoară scădere până la aproximativ 9.000 mc/s, cu toate că acest nivel va fi mai ridicat decât media multianuală pentru luna mai (7.250 mc/s) și luna iunie (6.400 mc/s).

Potrivit prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până la data de 3 iunie 2023, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând prima parte a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Calaft şi partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Călăraşi, şi relativ staţionare pe sectorul Cernavodă – Galaţi.

De asemenea, prognoza săptămânală (28 mai – 3 iunie 2023) emisă pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în prima jumătate a intervalului de prognoză, în general în creştere, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

În cea de-a doua jumătate a intervalului debitele vor fi, în general, în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din ţară, unde vor fi în creştere ca urmare a propagării.

În prima parte a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ, susţin hidrologii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Domeniul Chidea din satul clujean cu același nume, care are pădure și teren agricol, scos la vânzare. Prețul e pe măsură

Publicat

6 1.jpg

„Domeniul Chidea, tărâmul pădurilor nesfârșite”, așa cum este denumit pe un site de imobiliare, este scos la vânzare. Acesta este format din 50 de hectare de pădure și 24 de hectare de teren agricol.

Domeniul se află în satul Chidea, la doar 40 de kilometri de Cluj-Napoca.

Domeniul Chidea din satul clujean cu același nume, care are pădure și teren agricol, scos la vânzare. Prețul e pe măsură

Domeniul este împrejmuit pe o suprafață de 12,6 hectare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Probleme pe străzile din Alba, în acest weekend: Șoferi beți la volan, în Abrud și Teiuș. Ce s-a întâmplat în Alba Iulia și Sebeș

Publicat

probleme pe străzile din alba, în acest weekend: Șoferi beți

Mai mulți șoferi au fost descoperiți beți la volan, de polițiștii din Alba, în acest weekend, pe străzile din județ. Unul dintre ei chiar a provocat un accident rutier pe o stradă din Abrud. 

Un alt tânăr, legitimat de polițiștii din Alba Iulia nu a vrut să sufle în aparatul etilotest, dar nici să dea probe biologice la spital. 

De asemenea le Sebeș, un tânăr a fost dus la spital după un control de rutină al polițiștilor.

La Teiuș un bărbat de 56 de ani a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două accidente de motor, în două zile, în județul Alba. Ambii șoferi au ajuns la spital după ce au pierdut control motocicletei

Publicat

două accidente de motor, în două zile, în județul alba.

Două accident de motor au avut loc în ultimele două zile, pe raza județului Alba. Este vorba despre un accident produs pe DN67 C, pe raza localității Laz, și altul pe DN 75, la Albac. 

În ambele cazuri șoferii au pierdut controlul motocicletei. Unul dintre ei a intrat într-un parpete de beton, iar altul într-un cap de pod.

Cei doi au ajuns la spital, în urma accidentelor.

Ambele cazuri au fost comunicate de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 24 septembrie…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia condamnat după ce a tâlhărit două persoane, pentru câteva țigări și un parfum ieftin. Ce pedeapsa a primit

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un tânăr din Alba Iulia a fost recent condamnat de magistrații din oraș, pentru tâlhărie calificată. În data de 22 septembrie, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au considerat că tânărul trebuie să stea într-un centru educativ, pentru o perioadă de timp. 

Tânărul în cauză a tâlhărit două persoane pentru câteva țigări și un parfum ieftin.

Faptele s-au petrecut în data de 31 martie 2023.

Atunci, potrivit magistraților, ”în jurul orei 01:00, pe timp de noapte,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe