Connect with us

EVENIMENT

Debitul Dunării va fi în creștere, în următoarele zile

Publicat

fluviul dunarea
Arhivă foto

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile ale intervalului până la valoarea de 6.100 metri cubi de secundă (mc/s), staţionar în următoarea zi, apoi în scădere până la valoarea de 5.900 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s), arată prognoza săptămânală emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând ultimele zile ale intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Zimnicea.

Debitul maxim al Dunării estimat de către hidrologi pentru luna ianuarie 2023 este de 7.100 mc/s, iar cel minim de 4.000 mc/s.

În perioada 15 – 21 ianuarie 2023, debitele medii zilnice ale râurilor vor fi în general în scădere în prima parte a intervalului, exceptând râurile din bazinele Siret, Prut şi cele din Dobrogea, unde vor fi staţionare.

În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării şi relativ staţionare pe celelalte.

Debitul Dunării va fi în creștere, în următoarele zile. Ce arată prognoza lunară emisă de INHGA

Potrivit prognozei lunare emise de INHGA, în ianuarie 2023 regimul hidrologic se va situa la valori peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş (cu excepţia Târnavelor), pe cursul superior al Jiului şi pe cursul superior şi mijlociu al Bistriţei.

De asemenea, pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Târnave, Olt superior, Suceava, pe cursul inferior al Bistriţei şi pe cursurile superioare ale Trotuşului, Moldovei şi Prutului regimul hidrologic va avea valori cuprinse între 80-100% din normalele lunare.

Pe celelalte râuri, debitele medii lunare vor avea valori cuprinse între 50% şi 80% din valorile multianuale lunare, mai mici (30 – 50%) pe afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mici valori (sub 30%) se vor înregistra pe Vedea, Rm. Sărat şi Bârlad.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Doi soți din Cluj aniversează 59 de ani de căsătorie. Definiția dragostei

Publicat

cuplu 1.jpg

Doi soți din Cluj-Napoca vor împlini în luna aprilie 59 de ani de căsătorie, aceștia primind aprecieri pentru longevitate în cuplu din partea organizatorilor Săptămânii Căsătoriei într-o ceremonie care a avut loc, luni, la Primărie.

Soții Pâslari, Spiridon (86 de ani) și Maria (79 de ani) s-au cunoscut în Tiraspol.

Doi soți din Cluj aniversează 59 de ani de căsătorie. Definiția dragostei

”Avem câțiva anișori de când ne-am căsătorit, în 1965,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Boc, pe stadion la meciul U Cluj – FCSB. „Un egal cât o victorie”

Publicat

dji 0106 enhanced nr scaled e1708373543537.jpg

Primarul Emil Boc a asistat luni seara la meciul dintre Universitatea Cluj și FCSB, care s-a terminat la egalitate, 0-0.

Un fan declarat al Univesrității, primarul Clujului participă la toate meciurile pe care „U” le joacă acasă, atunci când timpul îi permite.

Boc, pe stadion la meciul U Cluj – FCSB. „Un egal cât o victorie”

La fel ca în alte dăți, Emi Boc a postat pe pagina de Facebook un video cu galeria Universității care a făcut…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „U” Cluj-FCSB, 0-0. Un egal pentru urmăritorii liderului

Publicat

dsc 8971 1024x925.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, luni seara pe Cluj Arena, pe FCSB, în meciul care a încheiat etapa a 26-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau pe locul 10 cu 33p. în timp ce FCSB venea din postura de lider cu 54p. A fost un meci slab, fără mari ocazii, cu un penalty ratat de Nistor în min.15 și cu un 0-0 la final care bucură poate doar pe urmăritoarele liderului. 

Echipe de start:

„U” Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Da Silva, Roger – M. Rus, Simion,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Anunțul președintelui Senatului

Publicat

românii din spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie.

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Anunțul a fost făcut de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, după întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Potrivit preşedintelui Senatului, „comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală”.

„Ca urmare a demersurilor pe care le-am iniţiat ca prim-ministru, românii din Spania pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe