EVENIMENT
Debitul Dunării va fi în creștere, în următoarele zile

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile ale intervalului până la valoarea de 6.100 metri cubi de secundă (mc/s), staţionar în următoarea zi, apoi în scădere până la valoarea de 5.900 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s), arată prognoza săptămânală emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând ultimele zile ale intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Zimnicea.
Debitul maxim al Dunării estimat de către hidrologi pentru luna ianuarie 2023 este de 7.100 mc/s, iar cel minim de 4.000 mc/s.
În perioada 15 – 21 ianuarie 2023, debitele medii zilnice ale râurilor vor fi în general în scădere în prima parte a intervalului, exceptând râurile din bazinele Siret, Prut şi cele din Dobrogea, unde vor fi staţionare.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării şi relativ staţionare pe celelalte.
Debitul Dunării va fi în creștere, în următoarele zile. Ce arată prognoza lunară emisă de INHGA
Potrivit prognozei lunare emise de INHGA, în ianuarie 2023 regimul hidrologic se va situa la valori peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş (cu excepţia Târnavelor), pe cursul superior al Jiului şi pe cursul superior şi mijlociu al Bistriţei.
De asemenea, pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Târnave, Olt superior, Suceava, pe cursul inferior al Bistriţei şi pe cursurile superioare ale Trotuşului, Moldovei şi Prutului regimul hidrologic va avea valori cuprinse între 80-100% din normalele lunare.
Pe celelalte râuri, debitele medii lunare vor avea valori cuprinse între 50% şi 80% din valorile multianuale lunare, mai mici (30 – 50%) pe afluenţii Prutului şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mici valori (sub 30%) se vor înregistra pe Vedea, Rm. Sărat şi Bârlad.Agerpres

FCSB și Universitatea Cluj s-au întâlnit sâmbătă, pe Arena Națională, în cea de-a treia etapă a play-off-ului Superligii.
U Cluj nu a reușit să înscrie. Meciul s-a terminat 1-0 pentru FCSB, care devine lider cu 35 de puncte.
Echipele de strat:
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Chiricheș, Alhassan – Miculescu, Cisotti, M. Toma – Bîrligea Rezerve: Zima, Tănase, Oct. Popescu, Kiki, Ștefănescu, Edjouma, Cercel, Băluță,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.
Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.
Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
LIVE: Corul Magdalene al Universității Cambridge, în concert la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Corul Magdalene al Universității Cambridge susține un concert, în premieră, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sâmbătă seara.
The Magdalene College Choir of the University of Cambridge a fost fondat în 1542. Corul este format din 20-24 de membri, interpretează în mod regulat la slujbele din capela universității, a cântat în mai multe țări din întreaga lume și a înregistrat numeroase albumuri muzicale.
Concertul a fost deschis de Corul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Investiție pe un teren de 5000 mp, ce trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Un teren de 5000 mp din localitate va trece în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru demararea investiției. Proiectul intră la aprobare în ședința din 7 aprilie.
Consilierii județeni au de aprobat” încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren, înscris în CF nr. 78958 Câlnic, din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al…
Citește mai mult pe Alba24.ro