Connect with us

EVENIMENT

Debitul Dunării va fi staționar în următoarele zile

Publicat

dunare
fotografie cu caracter ilustrativ

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi relativ staţionar în următoarele zile, iar acesta se va situa în jurul valorii de 2.400 metri cubi pe secundă (mc/s), apoi în uşoară creştere, până la 2.500 mc/s, situându-se astfel  sub media multianuală a lunii noiembrie, de 4.650 mc/s, conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabile până la data de 12 noiembrie 2022.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în scădere pe sectorul Gruia – Giurgiu şi în creştere pe sectorul Olteniţa – Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Bechet şi Isaccea – Tulcea şi în scădere pe sectorul Corabia – Galaţi.

Pentru luna noiembrie, hidrologii au estimat un debit maxim al Dunării de 4.000 mc/s, iar cel minim la 2.100 mc/s, în timp ce media multianuală a lunii este de 4.650 mc/s.

Debitul fluviului Dunărea va fi staționar în următoarele zile. În perioada 6 – 12 noiembrie, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare

În perioada 6 – 12 noiembrie, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare. Izolat, sunt posibile creşteri uşoare de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor slabe prognozate, pe toată perioada intervalului de prognoză.

Prognoza lunară emisă de INHGA pentru luna noiembrie 2022 arată că regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Putna, Trotuş, pe cursul inferior al Moldovei, pe cursul Siretului şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare) se vor înregistra pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Rm. Sărat, Bârlad şi Jijia. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Leul este „factorul STABILITATE” în 2024

Publicat

bani ok e1651078133718.jpg

Moneda națională a profitat de reducerea aversiunii față de risc. Cursul euro a scăzut de la 4,9771 la 4,9759 lei iar cotațiile au coborât la 4,975 – 4,977 lei.

Analiștii care au participat la CFA Forecast Dinner, organizat de CFA România, eveniment desfășurat marți, nu au anticipat depășirea pragului de 5 lei/euro, cursul fiind un factor de stabilitate într-un super an electoral iar indicele ROBOR la trei luni ar urma să încheie anul la 5,5 –…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj: Traseu DEVIAT pentru linia M21, joi în Florești, din cauza unor lucrări la rețeaua de gaz

Publicat

ctp 2 e1708533043245.jpg

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informează publicul călător din Florești că lucrările de intervenție la rețeaua Delgaz de pe Str. Poligonului din Florești, necesită închiderea circulației rutiere.

„La solicitarea Primariei Floresti joi 22.02.2024 in intervalul 8:30 – 18:00, linia M 21 va circula pe traseu deviat spre Floresti din Str. A. Iancu pe Str. Cetatii – B-dul Eroilor – B-dul Cetatea Fetei.

CTP Cluj: Traseu DEVIAT pentru linia M21, joi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dragobete, sărbătoarea tradițională a iubirii și primăverii, celebrată în 24 februarie. Obiceiuri și tradiții românești

Publicat

dragobete, sărbătoarea tradițională a iubirii și primăverii, celebrată în 24

Dragobete, sărbătoarea tradițională a iubirii și primăverii se apropie. Ea este celebrată în ziua de 24 februarie, fiind considerată echivalentul românesc al sărbătorii Sfântului Valentin.

Legenda spune că Dragobetele este un tânăr chipeș, fiul Babei Dochia, și este personificarea iubirii și a primăverii.

Vezi și: De DRAGOBETE iubește românește. MESAJE cu care îți poți surprinde jumătatea de ziua îndrăgostiților

Obiceiurile asociate cu sărbătoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum s-au cheltuit aproape 200.000 de euro la Alba Iulia pe câteva piese de teatru de amatori. Fonduri Norvegiene cu ”Skepsis”

Publicat

cum s au cheltuit aproape 200.000 de euro la alba iulia

Trupa de teatru din Alba Iulia, ”Skepsis” formată din actori amatori, a avut în anul 2023, un buget de aproape 200.000 de euro. Banii au venit din Fonduri Norvegiene și au fost investiți în mai multe activități artistice.

Mare parte din ele au fost spectacole de amatori, concerte stradale, sau exerciții de studiu care se fac în anul I la facultatea de teatru. 

Cum au fost cheltuiți banii din proiect? Spre exemplu, două spectacole de amatori care au strâns la Poarta a IV-a a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe