Connect with us

EVENIMENT

Debitul fluviului Dunărea va fi staționar pe parcursul săptămânii viitoare

Publicat

dunare

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar pe parcursul săptămânii viitoare.

Debitul va fi la valoarea de 2.250 metri cubi pe secundă (mc/s), dar rămâne sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s), potrivit prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până în data de 17 septembrie 2022.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând primele zile ale intervalului, când vor fi în creştere pe sectorul Cernavodă – Tulcea şi ultimele zile ale intervalului, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Corabia.

Pentru luna septembrie, hidrologii au estimat debitul maxim al Dunării la 3.000 mc/s, iar cel minim la 1.900 mc/s, faţă de media lunii respective, de 3.800 mc/s.

Pe râurile din ţară, în perioada 11 – 17 septembrie, debitele medii zilnice vor fi în creştere în primele două zile ale intervalului de prognoză în jumătatea de nord a ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

„Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu formare de viituri rapide şi efecte de inundaţii locale, pe unele râuri din zona de deal şi munte din jumătatea de nord a ţării.

Debitul fluviului Dunărea va fi staționar pe parcursul săptămânii viitoare: Cum vor fi debitele pe celelalte râuri

Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare”, potrivit prognozei INHGA. .

În restul intervalului, debitele vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de nord a ţării, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din aceasta zonă, unde vor fi în creştere prin propagare, iar pe celelalte râuri vor fi în general staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite către sfârşitul intervalului pe unele râuri din nordul ţării şi zonele montane, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi propagării.

Pentru prima lună de toamnă calendaristică, prognoza INHGA pe 3 luni arată un regim hidrologic la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (80-100%) pe cursul Jiului, pe Gilort şi pe Prahova şi mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Motru, Desnăţui, Târnave, Olt inferior, Putna, Trotuş, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Moldovei şi Sucevei, pe cursurile Siretului şi Prutului şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare) se vor înregistra pe Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenţii Prutului. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: GOLDEN BUZZ pentru Lae Dreghici și fiul său Robert la Românii au Talent. Cascadorii din Alba Iulia au impresionat juriul

Publicat

video: golden buzz pentru lae dreghici și fiul său robert

Cascadorul Lae Dreghci a apărut alături de fiul său, în emisiunea ”Românii au Talent” din data de 23 februarie 2024. Acesta a realizat o cascadorie alături de Robert Dreghici. 

Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a emisiunii.

Cascadoria a fost făcută de cei doi cu două autoturisme. Una a sărit pe rampă, iar alta a trecut pe sub ea.


Lae Cascadorul și-a găurit rezervorul intenționat pentru a produce un incendiu controlat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Workshop ABSL la Cluj-Napoca: Digitalizarea și tehnologizarea SCHIMBĂ piața muncii la nivel local și național

Publicat

absl 1 e1708699779713.jpg

Asociația Business Service Leaders în România (ABSL) a organizat la Cluj-Napoca workshop-ul cu tema „Industria serviciilor pentru afaceri ține pasul cu schimbările din mediul socio-economic”, la care au participat peste 100 de specialiști din industria locală.

„În cadrul acestui eveniment, companiile au discutat despre efectele ultimelor modificări legislative și fiscale asupra pieței muncii, modul în care se transformă spațiile de lucru. Unul dintre cele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj-Dinamo, 4-0. O repriză a doua de vis pentru clujeni

Publicat

cfr 5.jpg

CFR Cluj a întâlnit-o pe Dinamo, vineri seara în Gruia, într-un meci din etapa a 27-a a Superligii de fotbal. Ambele echipe veneau după victorii în etapa trecută. CFR învinge clar cu 4-0 după o primă repriză mai chinuită. Golurile au fost marcate de Bîrligea (min.52), Muhar (min.68) și Otele (min.79 și 82).

Echipe de start:

CFR Cluj (4-3-3): R. Sava – Cr. Manea, Boben, Ajeti, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – C. Deac, Bîrligea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au stat de vorbă cu aproape 2000 de elevi din județ. Ce subiecte au abordat oamenii legii cu tinerii

Publicat

polițiștii din alba au stat de vorbă cu aproape 2000

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Joi, 22 februarie, peste 1.900 de elevi din județ au luat parte la activități infirmativ- preventive. În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 100 de controale la societăți comerciale aflate în proximitatea școlilor.

La data de 22 februarie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe