EVENIMENT
Debitul fluviului Dunărea va fi staționar pe parcursul săptămânii viitoare
Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar pe parcursul săptămânii viitoare.
Debitul va fi la valoarea de 2.250 metri cubi pe secundă (mc/s), dar rămâne sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s), potrivit prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până în data de 17 septembrie 2022.
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând primele zile ale intervalului, când vor fi în creştere pe sectorul Cernavodă – Tulcea şi ultimele zile ale intervalului, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia – Corabia.
Pentru luna septembrie, hidrologii au estimat debitul maxim al Dunării la 3.000 mc/s, iar cel minim la 1.900 mc/s, faţă de media lunii respective, de 3.800 mc/s.
Pe râurile din ţară, în perioada 11 – 17 septembrie, debitele medii zilnice vor fi în creştere în primele două zile ale intervalului de prognoză în jumătatea de nord a ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
„Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu formare de viituri rapide şi efecte de inundaţii locale, pe unele râuri din zona de deal şi munte din jumătatea de nord a ţării.
Debitul fluviului Dunărea va fi staționar pe parcursul săptămânii viitoare: Cum vor fi debitele pe celelalte râuri
Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare”, potrivit prognozei INHGA. .
În restul intervalului, debitele vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de nord a ţării, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din aceasta zonă, unde vor fi în creştere prin propagare, iar pe celelalte râuri vor fi în general staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite către sfârşitul intervalului pe unele râuri din nordul ţării şi zonele montane, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi propagării.
Pentru prima lună de toamnă calendaristică, prognoza INHGA pe 3 luni arată un regim hidrologic la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (80-100%) pe cursul Jiului, pe Gilort şi pe Prahova şi mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Motru, Desnăţui, Târnave, Olt inferior, Putna, Trotuş, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Moldovei şi Sucevei, pe cursurile Siretului şi Prutului şi pe râurile din Dobrogea. Cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare) se vor înregistra pe Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenţii Prutului. Agerpres
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro