Connect with us

ACTUALITATE

Decizie clamoroasă a unui preot, după ce zona din fața bisericii a fost umplută cu orez

PublicatSursă foto: Facebook Don Pierantonio Garbiglia

Cei care doresc să se căsătorească în zona Leinì sau Mappano din Italia trebuie să vină cu o firmă de curățenie după ei. Decizia aparține preotului paroh Don Pierantonio Garbiglia, după ce zona din fața bisericii a fost umplută cu zeci de kilograme de orez și grâu.

Preotul paroh al bisericii Sfinții Petru și Pavel din Leinì – comună în provincia Torino, Italia – s-a înfuriat cumplit după o cununie.

Prietenii unui cuplu nu s-au mulțumit să arunce câțiva pumni de orez – simbol al fertilității -, ci au adus în curtea bisericii Sfinții Petru și Pavel un car agricol plin cu saci de orez și grâu, scrie La Stampa. Martorii au vorbit despre zeci de kilograme.

Proaspătul cuplu a fost efectiv „bombardat” la ieșirea din biserică. Prietenii cuplului au aruncat, timp de câteva minute, orez și grâu.

La prima vedere pare o risipă uriașă de orez și grâu când mii de oameni fug de sărăcie și de foame în lume, însă preotul paroh Don Pierantonio Garbiglia s-a enervat de dezastrul lăsat în zonă, după ce nuntașii au plecat la petrecere.

Pentru că după cununie biserica urma să găzduiască o înmormântare, voluntarii au lucrat ore bune să curețe totul.

„Ipocrizia e inutilă. Căsătoriile în biserică au foarte puțin creștin în ele. Ceea ce doare cel mai mult este când ești tratat ca sclav. A sluji este evanghelic, a fi sclav nu! Este un joc pierdut, știu că voi părea din nou răutăcios. Nu contează. Dacă nu vorbești, nu educi. Este umilitor și pentru voluntari, care sunt voluntari și nu sclavi”, a scris Don Pierantonio Garbiglia.

„De acum înainte, oricine dorește să se căsătorească în Leinì sau Mappano va trebui să vină cu o firmă de curățenie care să curățe biserica și piața după nuntă”, a adăugat preotul paroh.

Postarea acestuia a dus la sute de comentarii, chiar și ale mai multor nuntași, care susțin că mereu au curățat după ei și se declară uimiți de supărarea preotului. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Cluj-Napoca sare de incidența 5 infectări la mie

Publicat

Orașul Cluj-Napoca se apropie de incidența 6 la mie. Luni, potrivit autorităţilor, rata de infectare este de 5,18 la mia de locuitori.

Potrivit unei informări date publicității luni de către prefectul Tasnadi Szilard, incidența în judeţul Cluj este de 3,99 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare incidență este în comuna Cătina – 12,81 la mie.

În Cluj-Napoca, rata de infectare este în creștere. Luni a ajuns la 5,18 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, 265 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în județ.

În acest moment sunt internați 410 pacienți. 53 de persoane sunt internate în ATI.

De la începutul pandemiei, au murit 1.109 de persoane în Cluj, din care 695 din județul Cluj.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Studiu: Persoanele nevaccinate, predispuse să fie spitalizate din cauza COVID-19

Publicat

Persoanele nevaccinate sunt de 17 ori mai predispuse să fie spitalizate din cauza COVID-19 în comparație cu persoanele vaccinate, este concluzia unui studiu realizat de specialiștii americani.

Cercetarea a fost realizată de specialiștii de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

„CDC, SUA: Persoanele nevaccinate au de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 decât persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă”, scrie pe pagina RO Vaccinare.

Concluzia specialiștilor este că prin vaccinarea împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, de transmitere a virusului, de spitalizare și de deces. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când vom reveni la viața normală. Previziunile CEO Pfizer

Publicat

Albert Bourla, CEO Pfizer, estimează că într-un an putem reveni la viața normală.

„Sunt de acord că, în termen de un an, vom putea reveni la viața normală”, a spus Bourla la „This Week” de la ABC.

Bourla nu crede că revenirea presupune lipsa noilor variante ale COVID.

„Scenariul cel mai probabil” este acela că lumea va continua să se confrunte cu noi variante, dar să aibă acces la vaccinuri.

„Cred că scenariul cel mai probabil este vaccinarea anuală. Trebuie să așteptăm și să vedem datele”, a spus Bourla.

CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a dat o declarație similară pentru „Neue Zuercher Zeitung”, spunând că „ar trebui să existe suficiente doze de vaccin până la jumătatea anului viitor, astfel încât toată lumea să poată fi vaccinată”. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul persoanelor care au trecut clandestin Canalul Mânecii în acest an, dublu faţă de 2020

Publicat

politia de frontiera

Numărul migranţilor care au traversat Canalul Mânecii în 2021 s-a dublat faţă de anul trecut, a anunţat Ministerul de Interne britanic, potrivit căruia de la începutul anului până la 24 septembrie peste 16.400 persoane au parcurs această rută periculoasă, a relatat duminică DPA.

Astfel, de la începutul anului până la 24 septembrie peste 16.400 persoane au parcurs această rută periculoasă, faţă de 8.400 în anul 2020.

Un vas al Gărzii de Coastă britanice a ajuns duminică în portul Dover având la bord aproximativ 50 de persoane salvate pe mare, printre care femei şi copii. În total, pe parcursul întregii zile aproximativ 150 de migranţi ai fost aduşi pe ţărmul britanic.

În octombrie anul trecut, o familie de kurzi din Iran a murit atunci când ambarcaţiunea în care se afla alături de alţi migranţi s-a scufundat în largul coastelor franceze, iar luna trecută un bărbat de 27 de ani din Eritreea a decedat după ce el şi alţi patru migranţi au sărit peste bord întrucât barca lor începuse să se scufunde.

Comandantul unităţii poliţiei britanice pentru combaterea traversărilor clandestine pe mare, Dan O’Mahoney, a declarat că guvernul de la Londra este decis să folosească toate mijloacele aflate la dispoziţie pentru a reduce riscurile trecerii periculoase a Canalului Mânecii.

El a adăugat însă că pentru ca aceste măsuri să fie eficiente este nevoie de schimbări în legislaţie, întrucât în prezent aceasta oferă doar soluţii pe termen lung. AGERPRES

Citește mai departe