Connect with us

ACTUALITATE

Decizie. Jucătorii care nu se vor vaccina împotriva Covid-19 nu vor putea participa la turneul Australian Open

Publicat

djokovic

Statul australian Victoria a anunţat că nu va face excepţii pentru ca sportivii nevaccinaţi împotriva Covid-19 să poată participa la competiţiile majore de pe teritoriul său, a declarat, marţi, un oficial, ceea ce pune sub semnul întrebării prezenţa liderului mondial Novak Djokovic la turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului 2022, transmite Reuters.

Djokovic, care are în palmares 20 de titluri de Grand Slam, la fel ca rivalii săi legendari Roger Federer şi Rafael Nadal, nu a dorit să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu şi a declarat săptămâna aceasta că nu este sigur că îşi va apăra titlul la Melbourne din cauza restricţiilor impuse de autorităţi la acest turneu.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a afirmat că s-a opus unor aranjamente speciale pentru a permite jucătorilor nevaccinaţi să concureze în acest stat care va găzdui turneul de tenis la Melbourne Park, în ianuarie.

”În chestiunea vaccinării, nu. (Virusului) nu-i pasă de clasamentul tău la tenis sau câte titluri de Mare Şlem ai câştigat. Este complet irelevant. Trebuie să fii vaccinat pentru a fi sănătos tu şi cei din jurul tău”, a subliniat Andrews.

Federaţia australiană de tenis (Tennis Australia), cea care organizează turneul, a refuzat să comenteze afirmaţiile.

Statul Victoria, care în această săptămână urmează să încheie trei luni de lockdown, a inclus sportivii profesionişti în categoria persoanelor obligate să se vaccineze, fără a clarifica dacă acest lucru se aplică şi sportivilor străini sau din alte state australiene. Andrews a sugerat obligativitatea acoperă şi sportivii străini.

Graniţele Australiei au fost închise pentru cetăţenii străini în timpul pandemiei de Covid-19, dar autorităţile au emis vize pentru sportivi şi staff-urile lor pentru evenimentele internaţionale, inclusiv ediţia de anul acesta a turneului Australian Open, desfăşurată în februarie.

Prim-ministrul Scott Morrison a anunţat că guvernul va relaxa controalele la frontiere pentru cetăţenii australieni şi membrii din străinătate ai familiilor lor de luna viitoare, dar turiştii internaţionali şi alte clase de vize vor mai avea de aşteptat.

Restricţiile pentru Melbourne vor fi relaxate de vineri, când se aşteaptă ca rata de vaccinare a locuitorilor statului Victoria să ajungă la 70% din populaţia adultă. În continuare, persoanele nevaccinate nu vor putea asista la evenimente sportive, nu vor putea merge la restaurante şi baruri.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Valeriu Iftime, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

valeriu iftime 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, candidatul PNL la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Valeriu Iftime a explicat care au fost motivele pentru care a intra în politică, dar și de ce vrea să devină președinte al C.J. Botoșani și ce ar vrea să schimbe în județ dacă ar avea acces la această funcție alături de echipa sa de la PNL Botoșani . Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botosani: Au dat foc la hectare întregi de stuf și vegetație uscată, dar pericolul planează asupra gospodăriilor. Pompierii avertizează

Publicat

img 20240502 wa0003 1000x600.jpg

Publicitate

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

Ieri după-amiază, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în următoarele localități:

✔️ Gulioaia – au ars aproximativ două hectare de stuf și patru tone de furaje. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dângeni au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un adăpost de animale, un alt depozit de furaje și o casă. Au fost salvate două bovine.

Publicitate

✔️…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Cătălin Silegeanu, candidatul A.U.R. pentru funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

silegeanu 1000x600.jpg

Publicitate

”Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Cătălin Silegeanu, omul de afaceri care patronează și conduce Hidroplasto SRL Botoșani și care s-a înscris în lupta pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Botoșani din partea AUR Botoșani.
Cătălin Silegeanu a vorbit despre intențiile sale de viitor dacă ar prelua această funcție dar și despre contracandidații săi în această bătălie electorală. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe