Connect with us

EVENIMENT

Deficit de medici de familie în județul Buzău. Copiii din 10 comune sunt înscrişi la cabinete aflate la distanţe considerabile

Publicat

medic stetoscop e1617621147985.jpg
Arhivă foto

Elevii din 10 comune ale județului Buzău, unde nu este disponibil niciun medic de familie, se văd nevoiți să solicite serviciile altor cabinete medicale, adesea situate la o distanță considerabilă de zeci de kilometri, pentru a obține documentele medicale necesare pentru înscrierea într-un nou ciclu de învățământ.

Adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişa de vaccinări se eliberează de medicul de familie numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, respectiv creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a, a informat, recent, Ministerul Sănătăţii.

Documentele sunt obligatorii, doar că în unele situaţii sunt greu de obţinut.

La nivelul judeţului Buzău, zece comunităţi nu sunt deservite de medici generalişti, motiv pentru care părinţii trebuie să îşi înscrie copiii la alte cabinete aflate la distanţe considerabile.

„Sunt zece comune în care nu există niciun medic de familie.

Discutăm despre comunele Bozioru, Buda, Căneşti, Chiliile, Colţi, Gura Teghii, Largu, Odăile, Robeasca, Valea Salciei.

Cât despre situaţia copiilor care au nevoie de adeverinţe medicale, le pot obţine doar de la medicii şcolari, deficitari în judeţ sau de la alt medic de familie pe lista căruia trebuie să se înscrie.

Trebuie să se înscrie pe o listă, nu au altă variantă de a obţine adeverinţele.

Deficit de medici de familie în județul Buzău. Precizările viceprimarului comunei Valea Salciei

Deficitul de medici de familie la nivelul judeţului este destul de mare, în jur de 50 de medici necesari şi zece localităţi care nu au medic de familie”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Eliza Roxana Oncel.

În comuna Valea Salciei nu există niciun medic de familie şi nici medic şcolar. Totuşi, o singură dată pe săptămână un medic de familie din municipiul Râmnicu-Sărat efectuează vizite în comunitate.

„Copiii merg la medicul de familie o dată pe săptămână.

Medicul vine de la Râmnicu Sărat, cam de la aproximativ 30 de kilometri depărtare.

Mai avem în jur de 50 de copii în localitate.

Medicul vine o dată pe săptămână, farmacia este deschisă la fel, o dată pe săptămână.

Mai avem de permanenţă o asistentă comunitară în caz de urgenţă, la dispensarul primăriei”, a precizat, pentru AGERPRES, viceprimarul comunei Valea Salciei, Dorin Gavrilă.

Potrivit unui raport pus la dispoziţie de CJAS Buzău, din necesarul de 256 de medici de familie, în judeţ sunt înregistraţi 205, rezultând un deficit de 51 de medici. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noi reguli de călătorie în Regatul Unit pentru români. Documentul care este obligatoriu din 2 aprilie. Ce este și cât costă

Publicat

biletele de avion sunt mai ieftine în ianuarie cu până

Noi reguli de călătorie în Regatul Unit pentru români. Documentul care este obligatoriu din 2 aprilie. Ce este și cât costă.

Începând cu 2 aprilie, europenii vor fi obligați să obțină un permis de călătorie (ETA) pentru a intra în Regatul Unit.

Acest proces poate fi realizat online, prin plata unei taxe de 12 euro, sumă care va crește în curând la 19 euro, potrivit agerpres, după AFP.

Permisul, denumit Autorizație Electronică de Călătorie (ETA), trebuie obținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UBB Cluj organizează pentru liceeni 23 de concursuri. Pot înlocui probele de admitere la facultate sau crește nota

Publicat

ubbu 4 e1716798593126.jpg

Liceenii care vor să studieze la UBB Cluj pot obține un avantaj consistent sau pot chiar obține de timpuriu locul dorit dacă participă la concursurile pe care universitatea le organizează special cu acest scop.

Astfel, facultățile UBB organizează nu mai puțin de 23 de concursuri care pot crește nota la examenul de admitere sau pot chiar înlocui probele de examen, astfel încât candidații au șansa de a-și asigura, încă din timpul liceului, un avantaj pentru admiterea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii din Alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, folosit pe drumurile din județ

Publicat

polițiștii din alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. sistemul de

Polițiștii rutieri din Alba acționează luni, 31 martie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din județ.

Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR folosește dispozitive radar, montate pe trepiede mobile. Acestea surprind în timp real vehiculele care depășesc limita legală de viteză sau care încalcă alte reguli de circulație.

Proprietarii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un tânăr din Teiuș, între cei mai buni măcelari din lume, la competiția World Butchers Challenge de la Paris

Publicat

foto: un tânăr din teiuș, între cei mai buni măcelari

Un tânăr măcelar din Teiuș a debutat duminică, 30 martie, la competiția World Butchers Challenge de la Paris. Paul Cordea a intrat în competiție în secțiunea World Champion Butchers Apprentice alături de alți 13 măcelari din 7 țări: Australia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie și Noua Zeelandă.

Paul Cordea a pregătit, în doar două ore și jumătate, 40 de preparate din vită, porc, miel și pui pentru a impresiona juriul de la World Butchers’…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe