Connect with us

EVENIMENT

Deficit de medici de familie în județul Buzău. Copiii din 10 comune sunt înscrişi la cabinete aflate la distanţe considerabile

Publicat

medic stetoscop e1617621147985.jpg
Arhivă foto

Elevii din 10 comune ale județului Buzău, unde nu este disponibil niciun medic de familie, se văd nevoiți să solicite serviciile altor cabinete medicale, adesea situate la o distanță considerabilă de zeci de kilometri, pentru a obține documentele medicale necesare pentru înscrierea într-un nou ciclu de învățământ.

Adeverinţa medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişa de vaccinări se eliberează de medicul de familie numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, respectiv creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a, a informat, recent, Ministerul Sănătăţii.

Documentele sunt obligatorii, doar că în unele situaţii sunt greu de obţinut.

La nivelul judeţului Buzău, zece comunităţi nu sunt deservite de medici generalişti, motiv pentru care părinţii trebuie să îşi înscrie copiii la alte cabinete aflate la distanţe considerabile.

„Sunt zece comune în care nu există niciun medic de familie.

Discutăm despre comunele Bozioru, Buda, Căneşti, Chiliile, Colţi, Gura Teghii, Largu, Odăile, Robeasca, Valea Salciei.

Cât despre situaţia copiilor care au nevoie de adeverinţe medicale, le pot obţine doar de la medicii şcolari, deficitari în judeţ sau de la alt medic de familie pe lista căruia trebuie să se înscrie.

Trebuie să se înscrie pe o listă, nu au altă variantă de a obţine adeverinţele.

Deficit de medici de familie în județul Buzău. Precizările viceprimarului comunei Valea Salciei

Deficitul de medici de familie la nivelul judeţului este destul de mare, în jur de 50 de medici necesari şi zece localităţi care nu au medic de familie”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Eliza Roxana Oncel.

În comuna Valea Salciei nu există niciun medic de familie şi nici medic şcolar. Totuşi, o singură dată pe săptămână un medic de familie din municipiul Râmnicu-Sărat efectuează vizite în comunitate.

„Copiii merg la medicul de familie o dată pe săptămână.

Medicul vine de la Râmnicu Sărat, cam de la aproximativ 30 de kilometri depărtare.

Mai avem în jur de 50 de copii în localitate.

Medicul vine o dată pe săptămână, farmacia este deschisă la fel, o dată pe săptămână.

Mai avem de permanenţă o asistentă comunitară în caz de urgenţă, la dispensarul primăriei”, a precizat, pentru AGERPRES, viceprimarul comunei Valea Salciei, Dorin Gavrilă.

Potrivit unui raport pus la dispoziţie de CJAS Buzău, din necesarul de 256 de medici de familie, în judeţ sunt înregistraţi 205, rezultând un deficit de 51 de medici. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a SCUMPIT cumpărarea de vechime în muncă de la 1 octombrie. Vezi cât PLĂTEȘTI pentru completarea stagiului de cotizare

Publicat

plic bani e1661499911841.jpg

Deoarece de la 1 octombrie 2023 s-a majorat salariul minim pe economie, acest lucru a modificat și suma pe care o vor plăti cei care vor să își cumpere vechime în muncă. Guvernul a prelungit perioada în care românii din țară sau din străinătate pot cumpăra vechime în muncă pentru a completa stagiul minim de cotizare necesar pensionării pentru limită de vârstă, scrie Alba24.ro.

Persoanele care nu îndeplinesc stagiul minim de cotizare pot cumpăra vechime…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat: Sesiunea de comunicări științifice „Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania” la Sebeș

Publicat

comunicat: sesiunea de comunicări științifice „multiculturalitate și patrimoniu istoric în

Vineri, 6 octombrie 2023, începând cu ora 10.00, la Sebeş se va desfăşura cea de-a XV-a ediţie a Sesiunii de comunicări științifice „Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania”. 

Manifestarea este organizată de Muzeul Municipal „Ioan Raica” şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, cu sprijinul municipalității, şi se bucură de participarea a 51 de cercetători, muzeografi, doctoranzi şi cadre didactice de la muzee şi universităţi din România:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Firmele care activează în domeniul jocurilor de noroc vor fi taxate suplimentar. Alcoolul va fi interzis în locații

Publicat

reforma jocurilor de noroc. senator psd: este un mare deranj,

Ministerul Finanțelor a publicat în cursul zilei de marți 3 octombrie 2023, textul ordonanței de urgență prin care vor fi taxate suplimentar jocurile de noroc. Banii vor merge către bugetul de stat. 

Este un proiect susținut de guvernul Ciolacu. 

Prim aprobarea OUG-ului, guvernul crede că va colecta 132 de milioane de lei până la finalul anului 2023, 450 milioane de lei în 2024 și 470 milioane de lei în 2025.

Printre cele mai importante modificări este acea că se introduc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Cluj a câştigat meciul de pregătire cu Unirea Ungheni cu 3-1

Publicat

1696362579 u cluj.jpg

„U” Cluj a învins formaţia de liga a treia Unirea Ungheni cu scorul de 3-1, marţi, într-un meci amical jucat în Parcul Sportiv„Iuliu Haţieganu”.
Alexandru Cîmpanu a reuşit o dublă pentru „U” în prima repriză, marând în minutele 12 și 19. Al treilea gol a fost înscris de olandezul Elvis Manu, care a fost prezentat marţi de club.

Universitatea Cluj a câştigat meciul de pregătire cu Unirea Ungheni cu 3-1

„U” a jucat acest meci de pregătire, la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe