Connect with us

EVENIMENT

Depășire RATATĂ pe o șosea din județul Sibiu. O femeie și un bărbat au ajuns la spital

Publicat

Accident rutier luni seara pe DN1, în Cârța, județul Sibiu.

Șoferul unui autoturism, de 33 de ani, din Ploiești, care se deplasa pe direcția Brașov spre Sibiu a intrat în depășirea unui TIR. La revenirea pe banda sa de mers a acroșat TIR-ul pe care îl depășea, a pierdut controlul asupra mașinii și a ieșit în afara șoselei.

Atât șoferul, cât și pasagera din mașina (32 de ani, din Ploiești) au suferit vătămări corporale.

Politiștii Serviciului Rutier Sibiu sunt la locul accidentui și fac cercetări pentru a stabili cauza și împrejurările acestuia.

ISU anunță că a îngrijit medicale două persoane implicate. Acestea au ajuns la UPU Sibiu, conștiente, una cu traumatism cranio cerebral, iar alta cu traumatism de claviculă.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Incidența în Capitală a scăzut sub 16 la mie după aproape două săptămâni

Publicat

Incidența cazurilor de Covid în Capitală a scăzut miecuri la 15,93 la mie. Ultima dată când incidența a fost mai mică de 16 la mie a fost în 15 octombrie, când a foat înregistrată o incidență de 15,83 la mia de locuitori.

Potrivit DSP București, miercuri incidența a fost de 15,93 la mie, în scădere față de marți, când a fost de 16,13 la mie.

De altfel, din 15 octombrie până acum, incidența a fost în fiecare zi peste 16 la mie.

Incidența a început să scadă din 22 octombrie, când s-a atins 16,54 la mie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

România şi alte trei ţări ar putea intra în programul Visa Waiver – oficial SUA

Publicat

sua

România, alături de Israel, Cipru și Bulgaria, ar putea intra în programul Visa Waiver, care permite cetățenilor să călătorească în SUA fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile, relatează Reuters.

„Avem patru candidaţi: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a spus Alejandro Mayorkas, secretarul Homeland Security, care adaugă că se munceşte mult la acest program întrucât aduce beneficii economice şi de securitate importante.

În septembrie, SUA a adăugat Croaţia în program. „De fiecare dată când adaugi una dintre aceste ţări, turismul înfloreşte”, spune şeful Agenţiei de turism american, Roger Dow, care crede că ţara ar aduce o creştere de 100 milioane de dolari la economia Statelor Unite.

Visa Waiver este un program al guvernului american ce le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în SUA ca turişti sau pentru afaceri pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a obţine o viză.

Nu toate ţările participă la programul Visa Waiver şi nu toţi cetăţenii ţărilor incluse în program sunt eligibili pentru utilizarea programului. Cei care călătoresc în cadrul programului trebuie să solicite autorizarea prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), sunt verificaţi la punctele de intrare în Statele Unite şi sunt înscrişi în Programul US-VISIT al Departamentului de Securitate Internă al Statelor Unite, se arată pe site-ul Ambasadei SUA în România.

Pentru a participa în program, o ţară trebuie să îndeplinească mai multe criterii legate de combaterea terorismului, imigrare, securitatea documentelor, managementul la graniţe.

Cetăţenii ţărilor membre pot călători fără viză pentru vizite în scop turistic sau pentru afaceri timp de 90 de zile sau mai puţin, cu condiţia îndeplinirii următoarelor cerinţe:

– Deţin un paşaport cu un cip integrat (paşaport electronic);
– Se înregistrează online prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA);
– Îndeplinesc condiţiile standard ale programului visa Waiver.

Pentru a intra pe teritoriul S.U.A. prin Programul Visa Waiver, călătorii trebuie să:

– Fie cetăţeni ai uneia din ţările enumerate mai jos şi să se afle în posesia unui paşaport conform Programului Visa Waiver;
– Să deţină autorizaţia ESTA;
– Să rămana pe teritoriul S.U.A. cel mult 90 de zile;

Apoi, scopul călătoriei să fie deja cunoscut – afaceri, turism sau tranzit.

Dacă accesul în Statele Unite se face pe calea aerului sau a apei, persoana trebuie să deţină un bilet de întoarcere sau de continuare a călătoriei. Dacă deplasarea se face în baza unui bilet electronic, persoana trebuie să aibă asupra sa o copie a itinerarului pe care să o prezinte inspectorului de imigrări. Persoanele care călătoresc cu bilete de continuare a călătoriei a căror destinaţie finală este Mexic, Canada, Bermuda sau Caraibe trebuie să fie rezidenţi legali ai teritoriilor respective.

Intrarea în Statele Unite trebuie să aibă loc la bordul unei linii aeriene sau maritime care a agreat participarea la program.

Dacă intrarea în Statele Unite se face pe cale terestră din Canada sau Mexic, cerinţele privind documentele sunt aceleaşi, cu excepţia faptului că nu se impune obligativitatea deţinerii unui bilet de întoarcere şi a folosirii unui transportator semnatar al programului. Trebuie să demonstraţi în faţa inspectorului că deţineţi suficiente fonduri pentru a vă întreţine pe durata şederii în Statele Unite şi pentru părăsirea teritoriului Statelor Unite.

În programul Visa Waiver se află, momentan, 40 de ţări.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Grav accident pe o șosea din județul Cluj. O victimă după impactul dintre două TIR-uri

Publicat

cluj2

Un grav accident s-a produs miercuri pe o șosea din județul Cluj. Un șofer a ajuns la spital după impactul dintre două TIR-uri.

Din primele informații, accidentul a fost în jurul orei 13.30, pe DN1C, între localitățile Iclod și Livada. aici, s-a produs un impact între două ansambluri de vehicule de mare tonaj.

cluj

Șoferul unui TIR, de 68 de ani, din Iclod, care se deplasa din direcția Cluj-Napoca spre Gherla, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un TIR condus din direcția Gherla spre Cluj-Napoca, de un bărbat de 49 de ani, din județul Covasna.

cluj2

Șoferul de 68 de ani a fost transportat la spital, iar cel din Covasna primește îngrijiri la fața locului.

În acest moment traficul este blocat pe ambele sensuri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sezonul gripal ar putea fi sever. Avertisment de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor

Publicat

Sezonul gripal care vine ar putea fi unul sever, iar acesta adăugat pandemiei COVID-19 riscă să determine ”consecinţe serioase” prin presiunea suplimentară asupra sistemului sanitar, atenţionează Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDS), relatează marţi Politico.eu.

În Croaţia, de exemplu, circulaţia virusului gripal a depăşit deja pragul sezonier ”neobişnuit de devreme”.

Tulpina predominantă anul acesta, A(H3N2), afectează mai mult vârstnicii şi este asociată unei eficacităţi mai reduse a vaccinului antigripal, scrie sursa citată.

Detectările timpurii ale acestui subtip ”sunt un indiciu că sezonul gripal care vine ar putea fi sever”, afirmă şeful programului ECDC pentru studierea virusului gripal, Pasi Penttinen.

”O creştere puternică a infecţiilor gripale în timp ce continuă pandemia COVID-19 ar putea avea consecinţe serioase pentru vârstnici şi ar putea pune o presiune suplimentară pe sistemele sanitare aflate deja sub tensiune”, adaugă responsabilul ECDC.

Această instituţie europeană mai notează că restricţiile instituite pentru a preveni răspândirea COVID-19 în perioada sezonului gripal precedent aproape că au eliminat atunci transmiterea gripei în Uniunea Europeană, sugerând că măsuri precum distanţarea şi purtarea măştii sunt de asemenea eficiente împotriva gripei.

Vaccinarea, atât antigripală cât şi anti-COVID-19, oferă protecţie în faţa formelor severe de boală, subliniază ECDC. Agerpres

Citește mai departe