Connect with us

EVENIMENT

DER, unul dintre cei mai buni câini polițiști din România a pierdut lupta cu boala. Mesaj emoționant postat pe pagina MAI

Publicat

der cainele politist
sursa foto: Facebook

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook,  Ministerul Afacerilor Interne aduce un ultim omagiu pentru DER, unul dintre cei mai buni câini polițiști din România, care a pierdut lupta cu boala. DER a fost primul câine polițist care a apărut pe pagina de Facebook a MAI și a avut peste 450 de misiuni de intervenție și detectare a substanțelor periculoase și explozibile.

“Pentru toți ceilalți a fost doar un câine. Pentru mine, a fost copil, frate și camarad”, așa a scris Nicolae pe contul său de Facebook despre DER, câinele polițist care i-a fost alături peste 10 ani.

De altfel, DER a fost și primul câine polițist care a apărut pe pagina de Facebook a MAI.

În ultimele 9 luni, DER a suferit de o boală crâncenă, iar Nicolae a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-l salva. Din păcate, însă, unul dintre cei mai buni câini polițiști din România a pierdut lupta cu boala.

Cu peste 450 de misiuni de intervenție și detectare a substanțelor periculoase și explozibile la activ, putem spune că DER și-a făcut pe deplin datoria față de noi toți.

Astăzi, când l-am sunat pe Nicolae să îl întrebăm dacă este de acord să îi aducem un ultimul omagiu partenerului său, pe care și noi l-am cunoscut, acesta și-a stăpânit cu greu plânsul.

”- M-ar bucura enorm și vă mulțumesc din suflet! Să știți că DER a iubit foarte mult oamenii, iar pe copii pur și simplu îi adora. În aceste zile, îi voi face un panou omagial la sediul poliției, unde vom păstra scrise toate meritele lui, zgarda, carnetul de serviciu și fotografia. DER chiar merită așa ceva”.

Acest câine deosebit a reușit, de-a lungul timpului, să apropie mulți tineri de meseria de polițist. Este și cazul unei fete, vecină de-a colegului nostru, care în urmă cu câțiva ani i-a spus lui Nicolae: ”Când voi fi mare, mă voi face polițistă și voi avea și eu un cățel negru și frumos, așa cum este DER!”

După cinci ani de la acea întâmplare, promisiunea s-a adeverit. Acum ea este polițistă și se pregătește la Centrul Chinologic din Sibiu, unde i-a fost repartizat un câine lup negru.

Putem spune că memoria lui DER merge mai departe!

RĂMAS BUN, CAMARADE!

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Măsuri pentru desfăşurarea „în bune condiţii” a alegerilor prezidenţiale și parlamentare, aprobate de Guvern

Publicat

măsuri pentru desfăşurarea „în bune condiţii” a alegerilor prezidenţiale și

Guvernul aprobă joi un set de măsuri pentru desfăşurarea „în bune condiţii” a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat al deputatului de Alba, Florin Roman: PSD, groparul economiei județului Alba

Publicat

comunicat al deputatului de alba, florin roman: psd, groparul economiei

Președintele novice al PSD Alba este un mare mincinos. A dus o campanie mincinoasă la alegerile locale și continuă să mintă, cu nerușinare, asumând lucruri care nu au nici o legătură cu PSD.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un clujean a bătut RECORDUL la comenzi: 600 de bucăți de pui. Cluj, în TOP 5 la COMENZI pe Glovo din regiunea Europei de Sud-Est

Publicat

glovo e1721902424218.jpg

Potrivit unei analize Glovo, Cluj-Napoca se situează pe locul 5 la numărul de comenzi în platformă din regiunea Europei de Sud-Est, după capitale precum București, Sofia, Belgrad sau Zagreb și pe locul 2 la nivel național, după București. De altfel, un singur utilizator din Cluj-Napoca a plasat, de la începutul acestui an, aproape 600 de comenzi.

În topul preparatelor preferate de utilizatorii din Cluj se numără burgerii, shaorma și pizza, în timp ce în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Corneliu Mureșan: Mercedes și Bosch au transformat Alba într-un pol economic datorită investițiilor acordate de Guvernele PSD

Publicat

corneliu mureșan: mercedes și bosch au transformat alba într un pol

Investițiile realizate de Mercedes și Bosch, care și-au început activitatea în Alba datorită suportului guvernamental acordat de PSD, dar și construcția autostrăzilor, sprijinită de guvernele social-democrate, au transformat județul Alba într-un pol economic puternic și competitiv, cu impact pozitiv asupra PIB-ului pe cap de locuitor și asupra calității vieții locuitorilor, a declarat Corneliu Mureșan, președintele PSD Alba, într-un comunicat de presă. 

Citește mai departe