EVENIMENT
Descindere a mascaţilor la o adresă greșită din Brașov. Au intrat în casă peste o mamă cu doi copii, provocându-le atacuri de panică
Mascaţii din Brașov au greșit adresa unor percheziții, joi dimineață și au intrat în casă peste o mamă cu doi copii de 8 și 10 ani, provocându-le atacuri de panică. S-au convins abia după o jumătate de oră că suspectul căutat nu locuiește la acea adresă și s-au retras după ce au întocmit un proces-verbal în care au consemnat că nu au fost distruse bunuri.
Conform publicației Brașov Știri, strigătele mascaților i-au trezit din somn pe copii, care s-au refugiat plângând în camera mamei lor. Au urmat bătăi violente în ușa de la intrare, după care anchetatorii au intrat în casă.
„Nu știam ce să fac, le-am dat actele, le-am spus că este o greșeală, dar tot insistau cu mandatul de percheziție, copiii plângeau. Cei mici erau foarte speriați. Am chemat ambulanța, au făcut atac de panică. Nu sunt absurdă, înțeleg urgența, dar totuși, ce Dumnezeu, suntem oameni…intră și ne omoară, iar apoi își cer scuze. Nu au ascultat nimic. M-am prezentat, le-am spus cum mă cheamă, ei nimic strigau continuu ‘Unde-i, unde-i? și-mi fluturau hârtiile alea de nici nu apucam să văd pe cine caută”, a declarat femeia.
Percheziția oamenilor legii, autorizată de Tribunalul Brașov, îl viza de fapt pe un brașovean învinuit de constituire de grup infracțional și infracțiuni informatice.
Mascații au stat în locuința femeii timp de 35 de minute, în intervalul 7.00-7.35, conform procesului-verbal al intervenției. În același document se menționează că „accesul în curtea imobilului s-a făcut prin escaladarea gardului din lemn, iar ușa locuinței a fost găsită în poziție închis-descuiat”. Cu ocazia pătrunderii în locuință și pe proprietate nu a fost (SIC) distruse sau degradare bunuri, obiecte sau valori”, se mai menționează în procesul-verbal.
Surse: brasovstiri.ro; libertatea.ro

Guvernul propune o taxă de 29% pe profitul băncilor, față de 16% în prezent, pentru a crește veniturile bugetare. Măsura, cuprinsă în programul de guvernare, ar aduce 1 miliard de lei în plus față de sistemul actual de impozitare, dar riscă să majoreze costurile de creditare ale firmelor, prin dobânzi, comisioane și garanții mai mari.
Puțin peste 21% din firmele care au depus bilanțul contabil în 2024 avea credite bancare în plată la nivelul anului trecut, conform datelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cum va fi vremea în iulie 2025: cât de mult cresc temperaturile în ”luna lui Cuptor”. Prognoza pe patru săptămâni

Vremea în iulie 2025: Temperaturile vor fi mai mari decât de obicei în ”luna lui Cuptor”. Sunt anunțate abateri termice mai accentuate în sudul și sud-vestul țării.
Precipitații vor fi puține și vor fi condiții de secetă.
Cea mai caldă perioadă va fi 4-7 iulie. Temperaturile vor ajunge până la pragul de 38 de grade, resimțite ca 40. Excepție vor fi zona de nord-est și la munte, unde vor fi 33-34 de grade, respectiv 25-29 de grade.
Din 10 iulie, se mai răcorește…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Femeia de 42 de ani s-a prezentat, luni, la sediul Secției 4 Poliție pentru a depune plângere penală pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, ca urmare a conflictului petrecut în data de 29 iunie în Parcul Rozelor din municipiul Cluj-Napoca.
Potrivit IPJ Cluj, demersul era necesar pentru ca polițiștii să poată începe o cercetare în acest caz în condițiile în care, din primele informații, rezulta că cei doi s-ar fi agresat reciproc.
Până la această…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală își va păstra organizarea actuală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional, potrivit ordonanței de urgență adoptate luni de Guvern.
Astfel, sunt anulate prevederile prin care urmau să-şi înceapă activitatea, începând cu data de 1 iulie 2025, structurile antifraudă teritoriale județene, scrie Agerpres.
Aceste prevederi apar în OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2)…
Citește mai mult pe Alba24.ro