Connect with us

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Descinderi în Corabia și Caracal, într-un dosar de camătă, șantaj, lovire și alte violențe și contrabandă

Publicat

descinderi olt1

Polițiștii au efectuat, luni dimineață mai multe percheziții în orașul Corbia și în municipiul Caracal, județul Olt. Mai multe persoane sunt bănuite de camătă, șantaj, lovire sau violențe și contrabandă.

Potrivit IPJ Olt, luni dimineață, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, în orașul Corabia și municipiul Caracal, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă.

Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora.

descinderi olt2

De asemenea, vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere.

Percheziţiile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Conform sursei citate, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

descinderi olt

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE: În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) și 2 pliculețe cu praf de culoare alb (total 2 grame).

De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri.

Totodată, 5 persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost conduse la sediul unității de poliție, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii și continuării cercetărilor, urmând a fi propuse măsuri legale.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Claudiu Târziu: AUR respinge dezinformările lansate de serviciul de SPIONAJ ucrainean

Publicat

claudiu tarziu.jpeg

Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române.

Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul de spionaj militar HUR, dezinformează, pretinzând că AUR ar realiza în prezent interviuri cu preoți din satele locuite de români din regiunile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihnea Costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată de un român la Campionatul European de Șah – Dezlegări

Publicat

mihnea costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată

O noua performanță internațională obținută de șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi. Acesta a obținut locul 4 la Campionatul European de Șah – Dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah – Dezlegări s-au desfășurat la Hagen, în Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Mihnea Costachi, legitimat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe