Connect with us

EVENIMENT

Descinderi în județul Caraș-Severin. Grup infracțional, care a urmărit, răpit și apoi a încercat să ucidă o persoană, destructurat

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Polițiștii au efectuat, joi, 3 noiembrie 2022, percheziții în județul Caraș-Severin, la persoane bănuite că au constituit o grupare specializată în tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual. Șapte persoane au urmărit, răpit o persoană și au încercat să o ucidă în Dunăre.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin și Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județului Caraș-Severin, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei, 7 persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracțională, fiind conduse la audieri.

În cauză, se desfășoară cercetări privind activitatea unui grup infracțional organizat constituit, având ca scop săvârșirea infracțiunii de omor calificat cu premeditare. Acest grup ar fi fost constituit de trei persoane, din orașul Moldova Nouă, județul Caraș – Severin și ar fi fost sprijinit de alte 4 persoane.

Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracțional organizat, cele trei persoane care ar fi constituit grupul infracțional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, ar fi abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care ar fi atacat-o, după ce aceasta ar fi ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă.

De asemenea, acestea ar fi introdus-o, împotriva voinței sale, în portbagajul unui autoturism.

Descinderi în județul Caraș-Severin. Cum au vrut să ucidă persoana

Persoanele bănuite ar fi transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea, unde una dintre acestea ar fi încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă.

Întrucât bănuiții și-ar fi dat seama că a fost alertată Poliția, aceștia ar fi abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și ar fi reușit să fugă, cu sprijinul unei a patra persoane.

Astfel, la data de 3 noiembrie 2022, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș – Severin  au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Descinderi în județul Caraș-Severin. Doi dintre suspecți, sub control judiciar, iar un altul a fost arestat preventiv

În cursul zilei de 4 noiembrie 2022, fiind sesizat cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv a celor 4 persoane reținute în cauză, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de unul dintre bărbații bănuiți și luarea măsurii controlului judiciar față de alți doi bărbați. Cu privire la cea de-a patra persoană bănuită, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă.

Cercetările sunt continuate, în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” au mai precizat polițiștii.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Publicat

când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise
  • 2 mai 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Date MAI

Publicat

numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus Predoiu.

Declarația a fost într-o videoconferinţă cu prefecţii din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Permis auto la 17 ani. Care este condiția pentru a putea conduce autovehicule. Modificări în Codul Rutier, la Parlament

Publicat

permis auto la 17 ani. care este condiția pentru a

Permis auto la 17 ani. Un proiect legislativ ce aduce modificări la Codul Rutier și Codul Penal a primit raport de admitere la comisiile Senatului.

Acesta prevede că un minor de 17 ani care deţine permis de conducere categoriile B şi BE poate conduce un autovehicul. Condiția este să fie asistat de o persoană care are permis din aceeaşi categorie de minimum 10 ani.

„Este imperios necesară adoptarea unor măsuri pentru responsabilizarea tinerilor posesori de permis auto.

O…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ateliere de încondeiat ouă, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

video: ateliere de încondeiat ouă, la palatul principilor transilvaniei din

În perioada 22 – 27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia au loc ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura din oră în oră, în intervalul 10:00 – 15:00.

„Copiii fac un desen pe ouăle golite. Urmează o serie de linii trase cu condeiul apoi o serie de vopsiri, cu culori sintentice. Normal se vopsea cu culori vegetale, numai atelierul fiind atât de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe