Connect with us

EVENIMENT

Descinderi la traficanții de droguri din vest. Implicau copii în vânzare și consum

PublicatProcurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, joi, 21 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, la locuinţele unor traficanţi de droguri care acţionau în oraşul Moldova Nouă şi în localităţile din zona Clisurii Dunării, în acest caz fiind implicaţi şi minori, care vindeau droguri elevilor de liceu.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că pe raza oraşului Moldova Nouă şi în localităţile din zona Clisurii Dunării acţionează mai multe persoane care distribuie droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. În activităţile infracţionale au fost atraşi inclusiv minori care au fost folosiţi pentru predarea drogurilor către consumatori.

Anchetatorii susţin că, de regulă, atât drogurile, cât şi substanţele susceptibile de a avea efect psihoactiv, erau achiziţionate de pe raza municipiului Timişoara şi revândute, cu sume cuprinse între 50 şi 70 lei/gram, consumatorilor din zonă, inclusiv elevilor de liceu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunţite, împachetate în folii de aluminiu sau păstrate în pungi şi borcane, precum şi tulpini şi muguri de plante uscate, ţigarete confecţionate artizanal, obiecte folosite la prepararea şi cântărirea drogurilor şi peste 36.000 de ţigarete provenite din contrabandă.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 23 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Caraş-Severin şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi “Vlad Voievod” Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Caraş-Severin. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

BEC a adoptat o decizie privind votul cu urna specială pentru persoanele carantinate sau în izolare

Publicat

Biroul Electoral Central a adoptat, în şedinţa de duminică, 29 noiembrie, o decizie privind unele măsuri pentru transmiterea cererilor de vot prin intermediul urnei speciale în cazul alegătorilor aflaţi în carantină sau izolare.

Decizia prevede că Direcţiile de sănătate publică trebuie să comunice, “de îndată, dar nu mai târziu de data de 5 decembrie 2020”, Birourilor electorale de circumscripţie judeţeană/oficiilor electorale, după caz, în scris, prin orice mijloace, lista persoanelor în privinţa cărora s-a instituit izolarea sau carantina, după caz, însoţită de deciziile emise în acest sens.

În cazul persoanelor în privinţa cărora Direcţiile de sănătate publică au confirmat instituirea izolării sau carantinei, Birourile electorale de circumscripţie judeţeană/oficiile electorale, după caz, imprimă cererile privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale pe care le transmit, împreună cu deciziile emise de DSP, prin intermediul Instituţiei Prefectului până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10:00, biroului electoral al secţiei de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Echipare ”la chibrit” a pompierilor. În lupta pentru viață, fiecare secundă contează

Publicat

ISU Timiș a postat pe pagina de Facebook un filmuleț în care doi pompieri se cronometrază în cât timp sunt gata de acțiune, complet echipați.

Din imagini se vede că nu sunt deloc puține ”miscările” pe care cei doi salvatori trebuie sa le facă până când sunt gata de intervenție. Într-un minut cei doi sunt complet echipati din cap până în picioare, pregătiți să intervină.

În lupta pentru viață, fiecare secundă contează”, pentru că atunci când se dă alarma, pompierii se echipează „la băţul de chibrit” şi fug spre autospeciale.

În rapiditatea lor îşi pun speranţa toţi cei cărora focul le poate mistui agoniseala.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident rutier GRAV într-o localitate din Cluj. Șoferul a rămas încarcerat

Publicat

Un tânăr a rămas încarcerat în caroseria contorsionată a autoturismului, după ce a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, la ieșirea din localitatea Mociu, județul Cluj.

Potrivit IPJ Cluj, duminică, 29 noiembrie, autoturismul a ieșit în afara părții carosabile la ieșirea din localitatea Mociu spre localitatea Ghirișul Român.

La fața locului s-a deplasat o autospecială și un echipaj SMURD.

Din primele informații, în urma accidentului a fost descoperit un tânăr, ce acuza dureri fără a mai putea ieși din autoturism.

S-a acținat pentru extragerea acestuia folosind echipamentele din dotare, astfel încât să nu-i fie agravate leziunile suferite.

Tânărul a fost preluat de către echipajul SMURD și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Acesta era în stare de conștiență și era cooperant.

Citește mai departe

EVENIMENT

Localitatea Mârșa din județul Sibiu intră în CARANTINĂ. Traficul rutier restricționat

Publicat

arhivă

Localitatea Mârșa din județul Sibiu va intra în carantină. Această măsură intră în vigoare din 30 noiembrie, ora 05:00, iar traficul ruier va fi restricționat.

Potrivit IPJ Sibiu, în urma instituirii măsurii de carantinare s-au luat următoarele măsuri pentru restricționarea traficului rutier:

Accesul în orașul Avrig, dinspre DN 1, se va realiza în continuare utilizând intrarea amplasată la intersecția drumului național cu strada Gheorghe Lazăr, unde va fi instituit filtru rutier.

Al doilea filtru rutier va funcționa la intrarea în localitatea Mârșa dinspre Avrig, respectiv la intersecția pe DJ 105G cu str. Uzinei din localitatea Marșa.

Se închide total circulația la intersecția DJ 105G – str. Cindrel din localitatea Marșa.

Polițiștii recomandă ca părăsirea domiciliului să fie făcută doar pentru situații medicale de urgență, pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărarea de bunuri de strictă necesitate.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate