Connect with us

EVENIMENT

Despăgubiri de peste 46 milioane lei achitate pentru locuinţele afectate de furtuni

Publicat

bani lei pixabay e1663503847879.jpg
Arhivă foto

În intervalul 2019-2022, asigurătorii membri ai UNSAR au plătit despăgubiri în valoare de peste 46 milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni, exclusiv în cadrul asigurărilor facultative de locuințe.

Conform analizei realizate la nivelul asociaţiei, această sumă a fost plătită pentru aproape 14.000 dosare de daună. Dintre acestea, numai anul trecut au fost achitate despăgubiri pentru 3.540 de cazuri.

„Desigur, numărul locuinţelor afectate de furtuni este mai mare, însă doar proprietarii locuinţelor asigurate au putut beneficia de sprijin financiar din partea companiilor de asigurări”, susţin autorii analizei.

Astfel de fenomene naturale, care produc pagube semnificative, au devenit din ce în ce mai des întâlnite în România, ceea ce se reflectă şi în atenţia pe care românii încep să o acorde asigurărilor facultative de locuinţe.

De altfel, conform unui studiu sociologic realizat anul trecut la solicitarea UNSAR, una dintre principalele temeri ale românilor care vizează locuinţele este inclusiv riscul unor fenomene naturale extreme, cauzate de schimbările climatice.

„Furtunile, amplificate de schimbările climatice, au devenit din ce în ce mai prezente în viaţa noastră, iar urmările acestora nu se lasă aşteptate. Acum poate ar fi momentul pentru a ne informa despre cea mai bună soluţie de protecţie financiară – poliţa de asigurare – astfel încât fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general UNSAR.

Despăgubiri de peste 46 milioane lei achitate pentru locuinţele afectate de furtuni. Despre UNSAR

Soluţia care poate răspunde nevoilor proprietarilor este asigurarea facultativă de locuinţă, care se poate emite doar după încheierea unei poliţe obligatorii PAD. Printr-o asigurare facultativă, locuinţa poate fi protejată la valoarea ei reală şi pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtună, vijelie, căderi de corpuri, furt, vandalism, etc).

De reţinut ar fi şi faptul că această asigurare facultativă poate fi personalizată prin includerea unor clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice/electronice, bunurilor casabile, servicii de asistenţă tehnică la locuinţă, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceţi vecinilor), astfel încât protecţia oferită de asigurare să răspundă nevoilor şi cerinţelor fiecăruia dintre noi.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.

Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Performanță pentru un elev al Colegiului ”Lucian Blaga” din Sebeș. David Moldovan, premiu special la olimpiada de Geografie

Publicat

performanță pentru un elev al colegiului ”lucian blaga” din sebeș.

Performanță pentru un elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. A obținut premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, ce s-a desfășurat în perioada 25-30 aprilie, la Constanța.

David Marius Moldovan, originar din Vințu de Jos, este elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.

La etapa națională a Olimpiadei de Geografie, a primit premiul special acordat de Societatea de Geografie din România.

De…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe DN 1, lângă Decea. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

masina politia actiune rutiere.jpg

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1 Aiud-Cluj, lângă Decea. A fost verificat de polițiștii din Aiud, în timp ce acționau pe drumul național.

Potrivit IPJ Alba,  în 1 mai, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce acționau pe DN 1, în afara localității Decea, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

Publicat

oana murariu usr.jpg

USR Cluj a contestat, cu succes, mai multe candidaturi la alegerile locale în Florești, Beliș și Tritenii de Jos.

Principiul „Fără Penali” pentru care USR, împreună cu societatea civilă, a strâns în 2018 peste un milion de semnături se aplică, pentru prima dată, la alegerile din 9 iunie 2024.

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

USR Cluj se asigură, prin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu permisul suspendat. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

bărbat din alba iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu

Un bărbat de 45 de ani din Alba Iulia este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de poliția rutieră. Acesta conducea cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, acesta a fost oprit miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00, de polițiștii Serviciului Rutier. Conducea o autoutilitară, pe DN 1, în afara municipiului Alba Iulia.

Polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe