Connect with us

EVENIMENT

Destin tragic pentru un om al străzii în Galați. Avea doar 40 de ani

PublicatUn bărbat de aproximativ 40 de ani a fost găsit mort între ruinele unui magazin din orașul Galați. Cauza morții urmează să fie stabilită de specialiștii de la Medicină Legală, dar principala variantă este hipoetermia.

Cadavrul a fost descoperit de un trecător luni dimineață. Acesta a sunat la 112 și la fața locului au sosit echipaje de la Poliție și Ambulanță. Cadrele medicale au constatat că este un om al străzii care murise pe parcursul nopții. Cadavrul a fost transportat la Serviciu de Medicină Legală, scrie MEDIAFAX.

„Echipajul a găsit cadavrul unui bărbat de aproximativ 40 de ani. El murise de câteva ore. Era învelit cu o pătură, dormea afară, era cunoscut celor din zonă. Nu avea urme de violență, Medicina Legală va stabili cauza morții”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Serviciului de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Polițiștii au început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat între ruinele magazinului din Galați.

EVENIMENT

Zeci de percheziții în Mureș și Brașov, într-un dosar de evaziune fiscală. Administratorul unei firme de construcții din Mureș, suspect de achiziții fictive prin ”firme fantomă”

Publicat

mascati politia
Poliţiştii din Mureş au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în locații din Mureș și Brașov, la persoane bănuite de  evaziune fiscală. Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 278.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, miercuri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au pus în aplicare zece mandate de percheziţie domiciliară, în Mureş şi Braşov, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate posibile achiziţii fictive de bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor, pentru creşterea cheltuielilor deductibile şi diminuarea profitului impozabil.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Conform sursei citate, în perioada 2015-2016, administratorul unei societăţi comerciale din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii fictive cu mai multe societăţi de tip fantomă.

Acesta ar mai fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut real, beneficiind astfel  de deduceri fiscale ilegale.

În urma activităţilor, au fost ridicate acte şi documente contabile, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 278.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar în activități au fost angrenați și polițiști ai I.P.J. Braşov și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Braşov.

Citește mai departe

EDUCATIE

Cursuri cu prezență fizică SUSPENDATE în două şcoli din Galați, după ce un elev cazat în cămin a fost confirmat cu COVID-19

Publicat

arhiva foto

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre prin care se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică la Şcoala Profesională Specială “Emil Gârleanu” şi Şcoala Profesională Specială “P.P. Neveanu” din municipiul Galaţi, informează, miercuri, Prefectura.

Decizia a fost luată după ce un elev din ciclul primar de învăţământ, diagnosticat cu COVID-19, urma cursurile la Şcoala Profesională Specială “Emil Gârleanu”, dar, fiind din mediul rural, era cazat în căminul de la Şcoala Profesională Specială “P. P. Neveanu”.

Ulterior, alţi trei elevi de la cele două şcoli au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Pe perioada suspendării, 23.02-07.03.2021, procesul de învăţământ la cele două şcoli se va desfăşura în sistem online. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE Bărbat găsit inconștient într-o garsonieră cuprinsă de flăcări în Târnăveni, județul Mureș. Se efectuează manevre de resuscitare

Publicat

arhiva foto

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la o garsonieră din municipiul Târnăveni, județul Mureș. Pompierii au găsit în locuință un bărbat, aflat în stare de inconștiență. Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare.

Potrivit ISU Mureș, incendiul a izbucnit la o garsonieră situată pe strada Viitorului din Târnăveni, județul Mureș.

Update: Victima, un bărbat de 70 ani, a fost declarată decedată de către medicul aflat la locul solicitarii

Pompierii au reușit să pătrundă în apartament, unde au găsit un bărbat, în stare de inconștiență.

Incendiul a fost localizat și lichidat în cel mai scurt timp.

Echipajul SMURD Târnăveni au început manevrele de resuscitare asupra persoanei evacuate din locuință.

Nu au fost alte persoane evacuate.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autoturism în flăcări, pe șoseaua de centură a Rădăuțiului – Suceava. Mașina a ars din cauza unui conductor electric defect

Publicat

Un autoturism a fost cuprins de flăcări, pe șoseaua de centură a Rădăuțiului, spre Suceava.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere.

Din primele cercetari, cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, produs la un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat. Nu s-au înregistrat victime.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate