Connect with us

EVENIMENT

Destinațiile europene, mai ieftine decât un weekend în România, pentru mini-vacanța de 1 mai

Publicat

Arhivă foto

Călătoriile spre mai multe destinații europene sunt mai ieftine decât cele interne. Astfel, Austria, Germania, Marea Britanie și Italia se numără printre cele mai ieftine destinații pentru mini-vacanța de 1 Mai.

Zborurile către multe destinaţii europene sunt mai ieftine decât călătoriile pe plan intern.
Astfel, Austria, Germania, Marea Britanie şi Italia sunt în topul celor mai ieftine destinaţii pentru mini-vacanţa de 1 Mai.

1 Mai va fi sărbătorit într-o zi de luni, ceea ce se traduce printr-un weekend prelungit, numai bun pentru un city-break de 3-5 zile în afara ţării. Potrivit agenţiei de turism online Vola.ro, zborurile către multe destinaţii europene sunt chiar mai ieftine decât călătoriile pe plan intern, astfel că turiştii au numeroase opţiuni din care pot alege pentru mini-vacanţa lor.

Pentru turiştii români care nu au apucat încă să îşi rezerve mini-vacanţa de 1 Mai, echipa de specialişti a agenţiei a căutat cele mai ieftine opţiuni cu plecări în perioada 27-30 aprilie şi întoarceri între 1-7 mai.

Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea popularităţii, în următoarele destinaţii: Milano (preţ mediu: 76 euro), Londra (preţ mediu: 89 euro), Paris (preţ mediu: 77 euro), Bruxelles (preţ mediu: 83 euro), Bologna (preţ mediu: 76 euro), dar şi destinaţiile interne precum Bucureşti (preţ mediu: 82 euro) şi Cluj-Napoca (preţ mediu: 81 euro).

Potrivit specialiştilor, anul acesta, românii au fost prevăzători şi şi-au organizat din timp călătoriile, astfel încât să profite de preţuri mai mici pentru zborurile dorite. Biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp şi le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puţin 50% mai mult pentru acelaşi zbor.

Potrivit Vola.ro, cele mai ieftine bilete dus-întors în această mini-vacanţă sunt: România – Italia: 59 euro/persoană, România – Marea Britanie: 79 euro/persoană.

De asemenea, cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia: pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia: pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie: pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria: 22 euro/persoană, România – Franţa: 23 euro. Trebuie menţionat faptul că, pentru a profita de preţuri mai mici, biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 46 de zile înaintea datei plecării.

În ceea ce priveşte zilele petrecute de români la destinaţie în intervalul mini-vacanţei de 1 Mai, durata medie este de 5 zile, semn că, în această perioadă, turiştii preferă sejururile mai scurte, o pauză de câteva zile pentru reîncărcarea bateriilor. Potrivit datelor agenţiei, aceştia călătoresc astfel: 58% dintre rezervări sunt pentru o singură persoană, 24% dintre rezervări sunt pentru două persoane, în timp ce doar 18% dintre rezervări sunt pentru un grup mai mare (de mai mult de trei persoane).

De asemenea, turiştii preferă să călătorească doar cu bagajul de mână permis în cabină: numai 5.3% dintre rezervări au şi bagaj de cală. De altfel, achiziţia unui bagaj de cală creşte semnificativ preţul biletului de avion, media fiind de 67 de euro în plus.

Nu în ultimul rând, pentru mini-vacanţa de 1 Mai, românii preferă zborurile directe (74% dintre zboruri sunt directe) în detrimentul celor cu escală. Fiind vorba despre un sejur de scurtă durată, aceştia preferă să eficientizeze la maximum timpul petrecut la destinaţie.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, în faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Publicat

cinci elevi ai liceului de arte ,,regina maria” din alba

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia s-au calificat în faza finală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală cu punctaj maxim.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele V-VIII, faza zonală, s-a desfășurat recent la Alba Iulia.

Liceul de Arte ,,Regina Maria” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, a fost gazda acestui eveniment de înaltă ținută artistică, la care au participat cei mai buni elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO „Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Cetățenii din trei cartiere, nevoiți să ocolească 1,8 km. Soluția găsită de Primărie

Publicat

video „imobilitate” în trafic, la alba iulia. cetățenii din trei

„Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Locuitorii cartierelor Pâclișa, Recea și Dealul Furcilor din municipiul Alba Iulia, care vor să ajungă de pe străzile Brândușei, Lalelelor și Izvorului spre B-dul 1 Decembrie 1918 și zona Parcului Unirii sunt obligați, potrivit proiectului de mobilitate aflat în desfășurare, să ocolească pe B-dul Încoronării, respectiv să întoarcă în sensul giratoriu din zona Cimitirul Eroilor. 

Aceștia sunt nevoiți să parcurgă cu mașinile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. INCENDIU pe strada Dunării, în Cluj-Napoca. S-au aprins niște DEȘEURI și vegetație uscată

Publicat

incendiu dunarii e1711555823202.jpg

Un incendiu a izbucnit, miercuri, pe str. Dunării din Cluj-Napoca. S-au aprins niște deșeuri și vegetație uscată.

„Detașamentul 1 de pompieri a intervenit cu o autospecială pentru a stinge un incendiu pe str. Dunării. Focul a izbucnit într-o zonă cu vegetație uscată și deșeuri.

FOTO. INCENDIU pe strada Dunării, în Cluj-Napoca. S-au aprins niște DEȘEURI și vegetație uscată

Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ACS Alexandra Pavel din Alba Iulia, 8 medalii la concursul internațional de gimnastică ritmică „Grația Primăverii”

Publicat

foto: acs alexandra pavel din alba iulia, 8 medalii la

Sportivele de la Asociația Club Sportiv Alexandra Pavel au obținut 8 medalii la concursul internațional de gimnastică ritmică „Grația Primăverii”, desfășurat la Chișinău. 

Sportiva din Alba Iulia Georgiana Alexandra Pavel (18 ani) a obținut locul II la senioare.

La competiția de la Chișinău, ajunsă la ediția a 8-a, au participat peste 300 de gimnaste reprezentând cluburi din Republica Moldova, România și Ucraina.

Georgiana Alexandra Pavel a obținut locul II la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe