Connect with us

EVENIMENT

Detenţie pe viaţă pentru doi dintre inculpaţii în dosarul morţii omului de afaceri Constantin Chiriţă

Publicat

inchisoare, penitenciar, gratii

Doi dintre inculpaţii în dosarul morţii omului de afaceri Constantin Chiriţă au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, în timp ce alţi doi bărbaţi au fost condamnaţi la 24 şi 27 de ani de închisoare pentru complicitate şi, respectiv, instigare la omor, potrivit unei sentinţe a Tribunalului Vrancea.

„Condamnă pe inculpatul Sprînciană Bogdan Ionuţ, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. (…) Condamnă pe inculpatul Văscăuţanu Gheorghe Vasile, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. (…)”, se arată în Hotărârea 70/2021 din 02.08.2021 a Tribunalului Vrancea.

Cel de-al treilea inculpat în dosarul uciderii omului de afaceri Constantin Chiriţă, Cruceanu Marius Daniel, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru complicitate la omor, în timp ce un alt inculpat din dosar, Iosif Pompiliu Gabriel, a fost condamnat la 27 de ani şi 4 luni de detenţie pentru instigare la omor calificat.

Pe 22 februarie 2019, un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, patronul mai multor case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit decedat într-un autoturism, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti. Bărbatul prezenta două plăgi prin împuşcare. Principalii suspecţi au fost identificaţi la trei zile după comiterea faptei, în timp ce încercau să iasă din ţară.

Potrivit anchetatorilor, victima ar fi fost urmărită timp de aproape două luni, timp în care suspecţii au pregătit acţiunea în sine. Aceştia au achiziţionat un autoturism de teren căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, s-au interesată prin rândul cunoştinţelor din judeţul Vrancea asupra programului victimei, asupra orei la care aceasta pleacă zilnic de la locul de muncă către localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând traseul pe care victima îl parcurge zilnic.

Din cercetări a rezultat şi faptul că intenţia a fost aceea de jaf, dar, având în vedere că suspecţii au mers înarmaţi la locul faptei, au luat în calcul şi faptul că ar putea provoca moartea victimei. Astfel, maşina omului de afaceri Constantin Chiriţă a fost tamponată în timp ce acesta se îndrepta spre casă, pe drumul judeţean spre localitatea Slobozia Ciorăşti, iar ulterior asupra victimei au fost trase două focuri de armă, care i-au provocat decesul.

Suspecţii nu au putut deschide maşina victimei, în care se aflau importante sume de bani, respectiv 30.000 euro, 20.000 lire sterline şi câteva sute de mii de lei şi s-au grăbit să părăsească locul faptei de teama de a nu fi identificaţi de alţi participanţi la trafic, încercând să treacă graniţa prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde au fost identificaţi de Poliţia de Frontieră, ca urmare a dării în consemn a acestora.

Soluţia în cazul celor patru inculpaţi nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Motivul pentru care elevii aleg extensia UTCN din Alba Iulia. Prețurile mari din Cluj îi fac să opteze pentru alternativă

Publicat

video: motivul pentru care elevii aleg extensia utcn din alba

Parte dintre elevii din Alba Iulia aleg să rămână în oraș, pentru a face o facultate. Este vorba despre cei care vor să facă o specializare în inginerie și nu vor să meargă la Cluj. 

Din acest motiv aleg să meargă la extensia Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Luni, 22 martie 2024, la extensia din Alba Iulia a fost ziua porților deschise. 

În jur de 140 de elevi ai colegiilor tehnice din Alba au fost prezenți la eveniment.

Aceștia au aflat detalii despre programa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va reprezenta România la World Butchers’ Challenge 2025

Publicat

afis macelari de elita e1713787545620.jpg

Un număr de 10  locuri sunt disponibile în echipa „Măcelari de elită”, care va reprezenta România la cel mai prestigios eveniment mondial dedicat măcelăriei, World Butchers’ Challenge (WBC), programat anul viitor, la Paris. România este singura țară din sud-estul Europei care va concura în această competiție.

Participarea unei echipe românești la WBC este un proiect inițiat de Fundația „Ștefan Moldovan” din Cluj în colaborare cu Top Chef Măcelar, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cum arată decorațiunile de Paște 2024 la Alba Iulia. Iepuri gigant și alte ansambluri decorative. Unde sunt amplasate

Publicat

foto: cum arată decorațiunile de paște 2024 la alba iulia.

La Alba Iulia au fost montate decorațiuni de Paște 2024, care aduc în oraș atmosferă de sărbătoare. Iepuri și ouă gigant, dar și alte ansambluri decorative pot fi observate în mai multe zone din municipiu.

”Am dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe bulevardul Transilvaniei. Iar în Centru sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul I în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Publicat

upu spital copii.jpg

Eleva de 17 ani care a căzut de la etajul I al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca este conștientă, dar a suferit multiple traumatisme.

Aceasta a ajuns la UPU Copii conștientă și stabilă hemodinamic și respirator.

Eleva din Cluj care a căzut de la etajul în timpul orei de curs a suferit multiple traumatisme, inclusiv la cap

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, eleva a fost supusă la investigații medicale.

Citește mai departe