Connect with us

EVENIMENT

Dezastru în centrele de asistență socială: 47 de dosare penale și 110 centre închise, în urma controalelor

Publicat

anpc inchis protectia consumatorului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că 47 de dosare penale au fost deschise de către organele de anchetă în urma controalelor efectuate în centrele de asistenţă socială pentru vârstnici, copii şi persoane cu dizabilităţi.

El a prezentat datele furnizate de către Ministerul Afacerilor Interne, joi, în urma controalelor.

„Aceste verificări sunt încheiate aproape în proporţie de 100%. Mai precis – peste 97%. În 40 de judeţe controalele au fost încheiate. Au rămas deschise Bucureştiul şi judeţul Ilfov. S-au luat mai multe măsuri de suspendare, retragere a autorizaţiei sau de închidere efectivă a acestor centre şi există deja 47 de dosare penale deschise de organele de anchetă în aceste cazuri”, a precizat Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.â

Peste 600 de persosne, relocate din centrele controlate

În urma controalelor, din totalul de 59.071 de persoane găzduite în centrele respective, 627 au fost relocate.

Dintre acestea, 543 de persoane fuseseră găzduite 51 de centre neautorizate. Un număr de 125 de persoane au avut nevoie de spitalizare, 234 de persoane au fost duse în alte centre în vederea continuării îngrijirilor şi 184 de persoane au fost preluate de aparţinători.

Totodată, a fost suspendată activitatea a 110 centre.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că, în urma controalelor efectuate la nivel naţional, au fost identificate probleme grave în activitatea unor centre pentru persoane vârstnice, copii şi persoane cu dizabilităţi din judeţele: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi în Bucureşti, „mai ales” în Sectorul 1.

Marcel Ciolacu i-a cerut noului ministru al Muncii suspendarea din funcţie a şefilor Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din cele şapte judeţe, precum şi din municipiul Bucureşti. De asemenea, a solicitat schimbarea din funcţie a conducerii direcţiilor de asistenţă socială din aceste judeţe, precum şi suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii.

Premierul i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să finalizeze până pe 31 august modificările legislative privind acreditarea, licenţierea, monitorizarea şi controlul centrelor pentru persoane vârstnice, copii şi persoane cu dizabilităţi.

Agerpres

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

A furat o mașină de la un clujean care a vrut să o vândă. Hoțul de 22 de ani a ajuns după gratii

Publicat

politie scandal noapte.jpg

Un tânăr de 22 de ani a fost reținut de polițiștii clujeni pentru 24 de ore după ce a furat o mașină și a condus-o prin oraș, deși nu are deptul de a conduce.

Potrivit polițiștilor, tânărul a furat mașina miercuri, 28 februarie, dintr-o parcare unde s-a întâlnit cu proprietarul, cu scopul de a o cumpăra.

A furat o mașină de la un clujean care a vrut să o vândă. Hoțul de 22 de ani a ajuns după gratii

Profitând de neatenția proprietarului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bursă de locuri de muncă la Câmpia Turzii. 147 de persoane au fost selectate pentru angajare

Publicat

bursa locuri munca 2.jpeg

O bursă de locuri de muncă a fost organizată joi la Câmpia Turzii. Peste 21 de angajatori au fost prezenți, iar aceștia au oferit 300 de locuri de muncă.

Bursa de locuri de muncă a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă cu scopul de a oferi o prima intervenție pe piața muncii locală.

Asta  ca răspuns la situația generată de disponibilizările efectuate de către 2 angajatori din această zonă, unul fiind Industrial Steel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mărțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie

Publicat

mărțișorul: povestea voinicului care a eliberat soarele. tradiții, legende și

Mărțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Ziua de 1 Martie, prima zi a primăverii, este înconjurată de tradiții, legende și superstiții. 

Originile mărțișorului nu sunt cunoscute exact, dar prezența sa atât la români cât și la bulgari (sub numele de Martenița) este considerată ca fiind datorată substratului istoric comun.

Se mai consideră, de asemenea, că sărbătoarea mărțișorului a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE DE 1 MARTIE 2024: Fii vestitorul primăverii pentru cei dragi. Felicitări, urări și SMS de Mărţişor

Publicat

mesaje de 1 martie 2024: fii vestitorul primăverii pentru cei

Mesaje de 1 Martie 2024. Primăvara „bate” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru a transmite MESAJE DE 1 MARTIE celor dragi. Dacă nu le poți oferi un mărțișor, poți să le faci cadou o FELICITARE DE 1 MARTIE. Astfel ai ocazia să fii „vestitorul” primăverii și cu o URARE.

O primăvară frumoasă în roșu și alb și dragoste sinceră!

Toate florile din lume pentru primăvara mea!

Un buchet de ghiocei și o primăvară superbă pentru o persoană/colegă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe