Connect with us

ACTUALITATE

Dezbatere aprinsă în Scoția: Un bărbat angajat în grupul de lucru pentru produse menstruale gratuite

Publicat

edinburgh scotia sursa foto pixabay
fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat va fi angajat în grupul de lucru pentru demnitatea menstruală din Scoția, care va pune în aplicare dreptul legal la produse menstruale gratuite în spații publice. Anunțul a creat dezbateri aprinse în spațiul publilc, fiind considerat că postul ar trebui ocupat de o femeie, scrie BBC.

Un grup de lucru din Tayside și-a apărat decizia de a numi un bărbat în funcția de ofițer de demnitate pentru a pune în aplicare legea privind dreptul legal la produse menstruale gratuite în spații publice în Scoația.

Angajarea lui Jason Grant a stârnit o dezbatere aprinsă pe internet, criticii spunând că postul ar fi trebuit să fie ocupat de o femeie.

Legenda tenisului Martina Navratilova a descris acest lucru ca fiind „absurd”, în timp ce actrița Frances Barber a declarat că decizia este „fumegândă”.

Susan Dalgety, editorialistă și militantă pentru drepturile femeilor, a scris pe Twitter: „Habar nu am de ce cineva a crezut că este o idee bună să numească un tip”.

Deputatul SNP Ian Blackford a declarat că o femeie ar fi mai potrivită pentru acest rol. El a declarat pentru Sky News: „Cred că este important să avem o politică corectă, cred că este important să o punem în aplicare și m-aș fi gândit, ca principiu, că ar fi mult mai bine ca femeile să ocupe aceste posturi decât oricine altcineva. Este o politică de care ar trebui să fim cu toții mândri. Până la urmă, cred că ar trebui să existe o prioritate de a avea femei în aceste posturi”.

Se așteaptă ca Jason Grant să conducă o campanie regională în școli, colegii și comunități mai largi pentru a crește gradul de conștientizare a noii legi și pentru a se asigura că fondurile guvernului scoțian sunt alocate în mod corespunzător.

Dezbatere aprinsă în Scoția: Ce trebuie să aibă candidatul potrivit

În anunțul de angajare, candidatul potrivit trebuie să aibă „un istoric de succes în ceea ce privește implicarea și responsabilizarea unei game largi de persoane dintr-o gamă diversă de medii culturale și socio-economice, în special a tinerelor care au menstruație”.

De asemenea, în cadrul rolului său, Grant va discuta probleme legate de menopauză.

Grant nu va comenta controversa legată de numirea sa.

El a lucrat anterior ca manager de cont la Imperial Tobacco, apoi a devenit antrenor personal și a fost recent ofițer de bunăstare pentru Dundee și Angus College. Funcția de ofițer de demnitate pe o perioadă de 24 de luni are un salariu de până la 36.126 de lire sterline, postul fiind finanțat de guvernul scoțian. Un purtător de cuvânt al guvernului scoțian a declarat că acesta „nu a avut nicio implicare în aceste posturi sau numiri”.

Dezbatere aprinsă în Scoția: Ce fac unele autorități locale

„Unele autorități locale numesc personal pentru a se asigura că își respectă noile îndatoriri și că fac produse gratuite în conformitate cu legea, asigurându-se că există informații disponibile cu privire la locul unde se poate avea acces la produse și, de asemenea, abordând probleme precum stigmatul care încă înconjoară accesul la produsele pentru menstruație”, a transmis Guvernul.

Luni, în Scoția a intrat în vigoare o nouă legislație care protejează dreptul la produse sanitare gratuite. Legea privind produsele menstruale înseamnă că consiliile și furnizorii de educație trebuie să pună la dispoziția celor care au nevoie de ele articole gratuite.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se stinge o generație: Tot mai puțini PENSIONARI cu indemnizația socială. Botoșani, printre județele cu cei mai mulți agricultori beneficiari

Publicat

se stinge o generație: tot mai puțini pensionari cu indemnizația

Publicitate

Numărul pensionarilor care primesc indemnizația socială de la stat este în continuă scădere. În luna martie 2025, doar 907.612 persoane mai beneficiau de acest sprijin financiar, cu 8.681 mai puține față de luna anterioară, potrivit datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Dintre aceștia, 819.985 erau pensionari din sistemul public, iar 87.627 proveneau din fostul sistem de pensii al agricultorilor – o categorie care rămâne…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dacă plecați la drum: Ninge în mai multe județe din țară. Traficul se desfășoară normal

Publicat

dacă plecați la drum: ninge în mai multe județe din

Publicitate

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora transmiterii ştirii, nu sunt înregistrate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice, relatează mediafax.ro.

„Sunt prezente precipitaţii sub formă de ninsoare în judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui, însă fără depuneri pe partea carosabilă şi fără a fi impuse restricţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului

Publicat

calendar ortodox 2024: sfântul eutihie, patriarhul constantinopolului

Publicitate

Sfantul Eutihie s-a nascut in Frigia din parinti crestini. Potrivit Sfintilor Parinti, pe cand Eutihie era copil si se juca cu altii de varsta lui, jocul lor a fost acela de a scrie fiecare pe un zid numele lui, iar alaturi ceea ce vor fi ei in viata. Cand a venit randul lui, Eutihie a scris: „Eutihie – Patriarh”!

La 30 de ani, Eutihie a fost ales staret al unei manastiri din Amasia. La varsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact

Publicat

actul care te lasă fără moştenire, în 2025. ce trebuie

Publicitate

În România, legislația privind moștenirea poate părea simplă, dar realitatea din teren ne arată că un detaliu trecut cu vederea, o semnătură lipsă sau chiar o exprimare greșită într-un document pot duce la pierderea definitivă a dreptului de a primi o moștenire. Iar în 2025, aceste aspecte devin cu atât mai importante, mai ales în contextul intensificării controalelor și digitalizării actelor notariale, scrie playtech.ro.

.

Care este termenul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe