Connect with us

ACTUALITATE

Dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte, în municipiul Botoșani. Care sunt zonele vizate

Publicat

dezinsectie.jpg

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță cetățenii că marți, între orele 22 și 5 dimineața, se va desfășura operațiunea de dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte.

Dezinsecţia se va desfăşura pe raza Municipiului Botoşani în următoarele zone: Parcul Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Junior, G-ral Avrămescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, B-dul M. Eminescu, Biserica militară , parc plimbat animale de companie.  „Rugăm populaţia să evite aceste zone enumerate mai sus timp de 10 ore”, au transmis reprezentanții primăriei.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: Zeci de botoșăneni au cerut intervenția poliției prin apel la 112

Publicat

razie politisti blocada 3 1000x600.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 46 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 47.685 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai mulți șoferi din Botoșani au rămas fără permis după o acțiune „blitz” a polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier

Publicat

1721723978 whatsapp image 2023 09 18 at 12.31.28 1000x600.jpeg

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani,  pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 28 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.015 de lei.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trucuri simple pentru ținutele de vară (P)

Publicat

papuci dama tinute de vara fashion days

Temperaturile ridicate din sezonul torid ne îndeamnă să abordăm o vestimentație cât mai lejeră, care să susțină confortul însă fără a compromite stilul. Dar cum faci să fii bine îmbrăcată și, în același timp, să te simți relaxată în hainele tale?

Ținutele lejere de vară pot fi atât practice, cât și elegante, dacă știi să aplici câteva trucuri esențiale în alegerea și combinarea pieselor vestimentare.

Alege materiale din fibre naturale

Țesăturile naturale, precum bumbacul, inul și mătasea permit pielii să respire, absorb transpirația și oferă un confort termic excelent în timpul zilelor caniculare. Evită materialele sintetice, care rețin căldura și umezeala, favorizând transpirația și creând o senzație de disconfort.

Poartă nuanțe deschise

Alege culori pastelate, alb, bej, ivoar care reflectă lumina și căldura. Evită nuanțele închise care atrag razele soarelui și absorb căldura. Atunci când vrei să adaugi prospețime și personalitatea ținutelor, adaugă o piesă într-o nuanță vibrantă.

Optează pentru croieli lejere

Hainele cu croieli lejere, care nu se lipesc de corp, lasă aerul să circule și previn supraîncălzirea și transpirația. Alege rochii vaporoase, fuste largi, pantalonii lejeri în locul rochiilor strânse pe corp, a fustelor creion și a pantalonilor conici, care limitează mișcarea și provoacă disconfort în sezonul cald.

Mizează pe accesorii confortabile

Este cunoscut faptul că accesoriile pot transforma complet o ținută. Însă trebuie să le alegi inteligent, mai ales în zilele toride. De exemplu, o pălărie de paie are dublu rol – te protejează de soare și adaugă un aer șic ținutei. La fel, ochelarii de soare sunt indispensabili pentru a-ți proteja ochii de soare și îți creează un aer misterios. Încălțămintea este foarte importantă pentru eleganță și confort.  Sandalele cu talpa plată, fie ele gladiator, flip-flops sau espadrile, sunt esențiale pentru a completa ținuta de vară. Alege modelul care ți se potrivește din oferta Fashion Days.

Combină piese de bază cu altele elegante

Investiția în piese versatile este un alt truc esențial. Tricourile simple, bluzele din bumbac, rochiile tip cămașă sau salopetele din in sunt piese care pot fi ușor combinate și adaptate diferitelor ocazii. Un tricou alb, de exemplu, poate fi purtat atât cu o fustă vaporoasă pentru o ieșire în oraș, cât și cu pantaloni scurți pentru o zi la plajă.

Cu atenție la detalii și câteva piese versatile, poți crea outfituri care să te ajute să te simți bine și să arăți minunat pe toată durata acestui sezon canicular. Caută, întotdeauna, piese care îți oferă flexibilitate, confort și adaugă un strop de eleganță ținutelor tale de vară, folosind accesorii sau culori cu personalitate. Creativitate, o garderobă structurată corect și câteva trucuri de stil te vor ajuta să te bucuri de vară fără să faci compromis de imagine și confort.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fermierii care dau foc miriștii, vegetației uscate existente pe pășuni și fânețe și resturilor vegetale nu mai primesc bani de la APIA

Publicat

vegetatie uscata campuri incendiu miriste 6 450x600.jpg

Publicitate

Fermierii au obligația respectării GAEC 3 – Interdicția de a incendia miriștile și  GAEC 10Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 – Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe