Connect with us

ACTUALITATE

Dezvăluiri șoc în dosarul bihoreanului ucis la comandă de nevastă și de amanta ei: soția era deranjată că el voia să facă sex!

Publicat

crima simian04072022.jpg

Cele două femei din comuna Şimian care i-au plătit 40.000 lei unui interlop din Valea lui Mihai ca să-l ucidă pe soţul uneia dintre ele au fost trimise în judecată, luni, alături de criminal. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au făcut ancheta în caz, au dezvăluit şi motivul şocant al crimei: nevasta victimei era deranjată că bărbatul voia să facă sex, în contextul în care ea avea o relație clandestină cu verișoara lui.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tânăr tocmai de la Caraș-Severin prins circulând fără carnet la Mihăileni în Botoșani

Publicat

rutiera.jpg

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control la data de 14 august 2022, pe Drumul Județean 291B, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din județul Caraș-Severin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

9 absolvenți de liceu din Cluj dau BAC-ul de toamnă în condiții speciale. Cei mai mulți sunt cu deficiențe de auz

Publicat

examen bacalaureat.jpg

Cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an începe marți, 16 august. 9 solicitări pentru asigurarea condițiilor speciale au fost depuse la Comisia județeană de examen din partea candidaților.

Cele mai multe solicitări au venit din partea candidaților cu deficiențe de auz pentru care a fost aprobată prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, dar și susținerea probelor de examen cu suportul unui interpret al limbajului mimico-gestual.

De asemenea, un candiat va susține probele la domiciliu, cu o comisie specială de examen.

BAC-ul de toamnă începe marți, 16…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționări COD GALBEN de furtuni și ploi torențiale în ALBA și alte județe din țară. Zonele vizate

Publicat

nori furtuna 1 1000x600.jpg

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenționările de furtuni și ploi torențiale. Este Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până luni seara.

COD GALBEN: luni, 15 august, orele 11.00-22.00 – instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei: Forțele Navale sunt vârful nostru de lance

Publicat

ziua marinei romane sursa foto vasile dincu facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis, luni, un mesaj de Ziua Marinei, în care amintește rolul marcant al marinarilor de-a lungul istoriei, dar și rolul de azi, în contextul războiului din Ucraina.

Vasile Dîncu i-a salutat pe toți marinarii, militari sau civili, în activitate, în rezervă sau retragere, „pentru curajul și devotamentul cu care își onorează nobila profesie, purtând cu mândrie drapelul tricolor pe mările și oceanele lumii”.

„Ne amintim astăzi, cu pioșenie, de eroii marinari căzuți la datorie în numele României, pe timpul războaielor din trecut sau în ultimele decenii, în teatrele de operații ori în misiuni executate pe teritoriul național și care își dorm somnul de veci legănați de valurile apelor pe care le-au iubit atât de mult. Rememorăm faptele lor de vitejie, iar memoria lor va fi păstrată veșnic în amintirea poporului nostru”, a spus ministrul Apărării.

Acesta a amintit și de războiul din Ucraina, țară vecină României, dar a vorbit, în mesajul său, și despre solidaritatea NATO și de măsurile luate pentru ucraineni.

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei: Forțele Navale sunt vârful nostru de lance: „Din păcate războiul s-a întors în Europa”

„Din păcate, războiul s-a întors în Europa și se manifestă foarte aproape de granițele noastre, inclusiv în apele Mării Negre, devenită un spațiu de confruntări armate. Războiul absurd și profund nejustificat declanșat, în 24 februarie, de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, reprezintă o violare fără precedent, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, a dreptului internațional.

Alianța Nord-Atlantică și-a exprimat cu fermitate solidaritatea cu poporul ucrainean și a adoptat prompt măsuri defensive, de întărire a capacității de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei forme de agresiune împotriva teritoriului aliat.

ziua marinei romane sursa foto vasile dincu1 facebook

În cel mai scurt timp posibil de la declanșarea ostilităților, Alianța a activat, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând importante forțe și mijloace suplimentare ale armatelor NATO pe teritoriul țărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România, ceea ce reprezintă o dovadă clară a solidarității și coeziunii euro-atlantice”, a transmis Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a spus că deciziile importante luate la recentul Summit de la Madrid au adus regiunea Mării Negre în centrul atenției planificatorilor strategici ai Alianței, care vor echilibra, în perioada următoare, postura de apărare și descurajare.

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei: Forțele Navale sunt vârful nostru de lance: „Noul Concept Strategic a creat premisele pentru o construcție de securitate durabilă și robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră”

„Noul Concept Strategic a creat premisele pentru o construcție de securitate durabilă și robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră, care va aborda în mod unitar și eficient dispunerea forțelor aliate în țările NATO aflate în proximitatea zonei de conflict, prin pre-poziționarea de tehnică și echipamente defensive esențiale și construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc de est.

Cu peste 5.500 de militari aliați dislocați în prezent pe teritoriul național, care se instruiesc împreună cu militarii români, țara noastră este mai bine protejată și apărată, atât terestru, cât și aerian sau naval”, a mai spus Dîncu.

Ministrul Apărării a avut și un mesaj pentru marinari.

„Conflictul din Ucraina ne arată, în fiecare zi, ce importanță are pentru România, o țară riverană Mării Negre, capacitatea de a-și proteja apele teritoriale și zona economică exclusivă.

Forțele Navale sunt vârful nostru de lance în acest spațiu și vreau să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră pentru profesionalismul și dedicarea de care dați dovadă în fiecare zi, cu fiecare misiune îndeplinită la standarde excelente.

ziua marinei romane sursa foto vasile dincu2 facebook

Vă asigur că la nivelul echipei pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naționale cunoaștem în detaliu situația înzestrării Forțelor Navale și înțelegem urgența cu care trebuie implementate programele esențiale de achiziții care să vă ofere instrumentele moderne, eficiente și interoperabile cu care să vă puteți îndeplini misiunile încredințate.

Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei: Forțele Navale sunt vârful nostru de lance: Despre ce tipuri de sisteme este vorba

Vorbim aici despre sistemele de instalații mobile de lansare rachete antinavă (SIML), program aflat în derulare, de corvetele multifuncționale, a căror procedură de achiziție sperăm să o finalizăm în cel mai scurt timp, dar și de alte proiecte care vizează modernizarea capacităților și infrastructurii și asigurarea unei dotări corespunzătoare forțelor noastre navale, la nivelul provocărilor de securitate actuale și viitoare.

Ridicarea nivelului de alocare pentru bugetul apărării de către Guvernul României de la 2 la 2.5% din PIB ne va permite alocarea unor resurse suplimentare pentru înzestrarea cu echipamente noi și accelerarea ritmului achizițiilor.

Îmi exprim convingerea că, începând chiar de anul viitor, Ziua Marinei Române va găsi Forțele Navale mai bine echipate și pregătite decât în acest an, iar în fiecare an care va trece vom putea adăuga noi și noi realizări”, a mai spus ministrul Vasile Dîncu.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Vasile Dîncu

Citește mai departe