ACTUALITATE
Dieta care îi ajută pe cei cărora le e teamă de COVID să alunge frica
Frica afectează direct sistemul nervos şi de aceea sunt indicate alimentele bogate în vitamine B. Specialistul Lygia Alexandrescu, citată de Antena 3, spune că atacul de panică poate fi prevenit prin controlul alimentelor.
Pentru a menţine glicemia constantă, specialiștii recomandă reducerea de dulciuri, băuturi dulci, pâine albă sau cartofi.
În plus, trebuie limitate sursele de cafeină: cafeaua, ciocolata, ceaiul, băuturi carbogazoase care conţin cofeină etc.
Alimentele care reduc riscul unui atac de panică:
- Alimentele din carne, peşte, ouă şi brânză ar trebui să reprezinte 20% din dieta zilnică;
- 30% din dieta zilnică va fi formată din legume (broccoli, sparanghel, varză albă şi rosie) şi fructe (mere, banane, portocale, cătină);
- Baza alimentaţiei zilnice trebuie să fie reprezentată în proporţie de 50% de carbohidraţii complecşi (cereale integrale, germeni de grâu, orez brun).
Există câteva substanţe care agravează şi favorizează anxietatea: alcoolul, cafeina,și zahărul.