ACTUALITATE
Dieta care îi ajută pe cei cărora le e teamă de COVID să alunge frica

Frica afectează direct sistemul nervos şi de aceea sunt indicate alimentele bogate în vitamine B. Specialistul Lygia Alexandrescu, citată de Antena 3, spune că atacul de panică poate fi prevenit prin controlul alimentelor.
Pentru a menţine glicemia constantă, specialiștii recomandă reducerea de dulciuri, băuturi dulci, pâine albă sau cartofi.
În plus, trebuie limitate sursele de cafeină: cafeaua, ciocolata, ceaiul, băuturi carbogazoase care conţin cofeină etc.
Alimentele care reduc riscul unui atac de panică:
- Alimentele din carne, peşte, ouă şi brânză ar trebui să reprezinte 20% din dieta zilnică;
- 30% din dieta zilnică va fi formată din legume (broccoli, sparanghel, varză albă şi rosie) şi fructe (mere, banane, portocale, cătină);
- Baza alimentaţiei zilnice trebuie să fie reprezentată în proporţie de 50% de carbohidraţii complecşi (cereale integrale, germeni de grâu, orez brun).
Există câteva substanţe care agravează şi favorizează anxietatea: alcoolul, cafeina,și zahărul.
ACTUALITATE
Hramul Capelei din Penitenciarul Botoșani: Credință, speranță și rugăciune dincolo de gratii

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Lângă noi: Soț și soție, descoperiți în PTF Siret, la Suceava, cu 1.4 milioane de dolari ascunși lipiți de corp

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum, acordat în cadrul Zilelor Eminescu 2025, a fost câștigat de Simona Sigartău

Citește mai mult pe Botosani24.ro

…
Citește mai mult pe Botosani24.ro