Connect with us

EVENIMENT

Dieta locuitorilor din Apulum, reconstituită cu ajutorul unui obiect banal. Mojar de 2.000 de ani, expus la Muzeul din Alba Iulia

Publicat

dieta locuitorilor din apulum, reconstituită cu ajutorul unui obiect banal.

Dieta locuitorilor anticului oraș Apulum va putea fi reconstituită de cercetători datorită unui obiect aparent banal, descoperit în cadrul unuia dintre cele mai mari situri din Alba Iulia.

Este vorba despre un mojar din marmură descoperit în bucătăria unei case romane din vechiul Apulum, în cursul cercetării arheologice preventive de pe șantierul ALTIP, unde se construiește un hotel.

„La intersecția dintre artă și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elena Lasconi și-a DEPUS oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale 2024. Este SUSȚINUTĂ de deputatul Viorel Băltărețu

Publicat

lasconi scaled e1727779777513.jpg

Elena Lasconi, președinta USR și candidata la alegerile prezidențiale din 2024, a depus astăzi semnăturile pentru înscrierea în cursa pentru Președinția României. Alături de ea au fost prezenți lideri ai partidului, mulți dintre candidații USR la alegerile parlamentare, membri și voluntari USR care au ajutat în ultimele săptămâni la strângerea semnăturilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Ea este susținută și de deputatul clujean Viorel…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident rutier la Vințu. O persoană rănită după răsturnarea unui autovehicul

Publicat

accident rutier pe calea moților din alba iulia. impact între

Un accident rutier s-a produs marți, în comuna Vințu de Jos, au anunțat reprezentanții ISU Alba. Din primele informații de la fața locului, se pare că o persoană ar fi rămas încarcerată, după ce un autovehicul s-a răsturnat. 

Accidentul a fost anunțat prin 112.

”Sectia de pompieri Sebeș intervine pentru asigurarea măsurilor specifice și prim ajutor medical la un acident rutier în comuna Vintu de Jos, Valea lui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sistemul de monitorizare cu brățară electronică se aplică și în Alba. Cum funcționează dispozitivul electronic

Publicat

video: sistemul de monitorizare cu brățară electronică se aplică și

Sistemul informatic de monitorizare electronică se aplică începând de marți și în județul Alba, în cadrul procedurilor de control judiciar, control judiciar sub cauțiune și arest la domiciliu, în cauzele în care organele judiciare vor dispune obligația de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere în sarcina inculpatului cercetat penal.

Marți, 1 octombrie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O casă de avocatură din Cluj, premiată pentru excelență în drept medical, în cadrul Romanian Legal Awards

Publicat

premiu casa avocatura 2.jpg

Casa de avocatură Chiș Mihaela și Asociații din Cluj-Napoca a fost distinsă cu premiul pentru excelență în drept medical în cadrul galei Romanian Legal Awards.

Casa de avocatură Chiș Mihaela și Asociații din Cluj-Napoca a fost onorată cu premiul pentru excelență în drept medical în cadrul prestigioasei gale Romanian Legal Awards.

„O recunoaștere a angajamentului nostru de a proteja drepturile pacienților”

Acest premiu reflectă contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe