Connect with us

EVENIMENT

DIICOT: Consumator de droguri, prins cu o armă semiautomată confecţionată artizanal

Publicat

Arhivă foto

În domiciliul unui bărbat consumator de droguri, procurorii DIICOT au descoperit o armă de tip semiautomat fabricată artizanal și un total de 46 de cartușe.

Procurorii DIICOT au anunţat vineri că au reţinut un bărbat pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, acesta fiind acuzat că a deţinut în vederea comercializării către consumatori de pe raza judeţului Constanţa diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).

În acest scop, el a folosit o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii îşi asigurau conspirativitatea identificându-se prin nickname-uri, şi a intrat în contact cu diverşi consumatori stabilind detaliile tranzacţiilor.

În acelaşi dosar, mai este cercetat sub control judiciar un alt bărbat.

Membru al aceleiaşi comunităţi online, în locuinţa acestuia au fost găsite o armă confecţionată artizanal şi mai multe elemente de muniţie, precum şi droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Percheziţii domiciliare  în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa

În urma unor percheziţii domiciliare efectuate în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţului Constanţa, au fost identificate şi ridicate cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis, seminţe de canabis, cristal şi Euthylone), o armă de tip semiautomat confecţionată artizanal, 46 de cartuşe, grindere, diverse obiecte şi ambalaje purtând urme de substanţă, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă.

Bărbatul reţinut va fi dus în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Investigaţiile au avut loc în cadrul unei anchete mai ample, începută în aprilie 2023, când au fost efectuate percheziţii la o grupare specializată în traficul de droguri către elevi şi studenţi.

Pentru intermediere, traficanţii foloseau o aplicaţie criptată de comunicare pe care erau înregistraţi aproximativ 11.000 de membri activi, în România.

Mod de operare

Ca mod de operare, clienţii, utilizatori ai unor terminale mobile, contactau distribuitorii pe această platformă, iar apoi, în urma negocierilor directe, erau îndrumaţi către cel mai apropiat dealer local, în funcţie de localitate, tipul de drog solicitat şi alte criterii stabilite la momentul interacţiunii.

„Distribuitorii îşi promovau ofertele de droguri pe această platformă şi astfel se împărţeau zonele de distribuţie, în scopul acaparării a cât mai mulţi clienţi.

Administratorul platformei modera discuţiile şi selecta componenţa membrilor grupului. ț

Platforma de comunicare avea capabilitatea de a genera în jur de 40.000 – 50.000 de mesaje zilnic, majoritatea fiind legate despre modalităţile de distribuţie a drogurilor, consum, zone de distribuţie, dar şi despre efectele drogurilor”, menţiona DIICOT. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe