Connect with us

EVENIMENT

Din 1 mai, noi condiții de călătorie în Bulgaria. Tot ce trebuie să știi daca vrei să mergi în vacanță

Publicat

bulgaria

Bulgaria are noi condiții de intrare în țară, începând din 1 mai. Țara primește persoanele vaccinate dacă au făcut rapelul cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie și persoanele nevaccinate dacă au un test negativ făcut în ultimele trei zile.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile bulgare au revizuit, joi seara, condițiile de intrare în Bulgaria, în contextul pandemiei.

Citește și Concediul de vară 2021: Condiții de călătorie în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Italia și alte destinații preferate de români

Noile măsuri intră în vigoare la data de 1 mai și se aplică până la data de 31 mai.

Din 1 mai, noi condiții de călătorie în Bulgaria. DOCUMENTE

Intrarea pe teritoriul Bulgariei este permisă românilor cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

– un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19 și trecerea unei perioade de 14 zile de la data administrării ultimei doze.

„Documentul trebuie să conțină numele persoanei (redactat cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, datele la care au fost administrate dozele/doza de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare a lotului vaccinului efectuat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea instituției care a eliberat documentul”, transmite MAE.

– în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat – un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte, conform datei efectuării testării înscrise în document: „documentul care atestă rezultatul testului molecular tip PCR sau antigen trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea pentru COVID-19, înscrisă cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultat pozitiv („Positive”), care să permită interpretarea documentului”.

– un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, calculate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv.

Din 1 mai, noi condiții de călătorie în Bulgaria. EXCEPȚII

Sunt exceptate de la prezentarea acestor documentele următoarele categorii de persoane:

– conducătorii de autocar, care efectuează transport internațional de pasageri

– conducătorii camioanelor care efectuează sau finalizează un transport internațional de mărfuri, la intrarea pe teritoriul Bulgariei

– membrii echipajelor navale și persoanele angajate în întreținerea navelor, care, la intrarea pe teritoriul Bulgariei, sunt în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu

– membrii echipajelor aeronavelor, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Bulgariei și personalul tehnic asimilat

– lucrătorii transfrontalieri (persoanele care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână către un stat membru al Uniunii Europene, Turcia, Serbia sau Republica Macedonia de Nord, cu scopul îndeplinirii activității ca angajat sau liber profesionist, precum și persoanele care locuiesc în statele menționate și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână către Bulgaria, în scopul îndeplinirii activității, ca angajat sau liber profesionist

– elevii și studenții care locuiesc în Grecia, Turcia, Serbia, Republica Macedonia de Nord și România și care călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Bulgaria în scopuri educaționale, precum și elevii și studenții care locuiesc în Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Grecia, Turcia, Serbia, Republica Macedonia de Nord și România în scopuri educaționale

– persoanele care tranzitează Bulgaria.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rezultatele obținute de elevii din Alba la Olimpiada de fizică, etapa județeană. Locurile fruntașe merg la națională

Publicat

muonii, o nouă forță a naturii care nu se comportă

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au transmis rezultatele obținute de elevi la Olimpiada de fizică. 

Etapa județeană a Olimpiadei de fizică, clasele V-XII, s-a desfășurat în data de 2 martie 2024, la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia.

Elevii care au obținut premiul I și premiul al II-lea s-au calificat la etapa națională.

 

Inspectoratul școlar a transmis felicitări elevilor și cadrelor didactice.

Foto: Pixabay gerd altmann

Citește mai departe

EVENIMENT

Vouchere de vacanță 2024. Ce MODIFICĂRI sunt și cum vor putea fi emise

Publicat

vouchere vacanta e1656532576766.jpg

Parlamentul a adoptat modificări privind emiterea biletelor de valoare – carduri de masă, cadou și vouchere de vacanță. S-a introdus posibilitatea ca acestea să fie emise prin instrument virtual, fără a mai fi emis plasticul.

Proiectul de lege a fost respins la Senat, însă aprobat,de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, scrie Alba24.ro.

Este vorba despre Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Postul Paștelui 2024: Zilele cu dezlegare la pește. Este mai strict decât Postul Crăciunului

Publicat

postul paștelui 2024: zilele cu dezlegare la pește. este mai

Postul Paștelui 2024: Zilele cu dezlegare la pește. Spre deosebire de Postul Crăciunului care este mai permisiv din punct de vedere alimentar, postul Paştelui nu are atât de multe zile cu dezlegare la peşte.

Numărul de zile cu dezlegare la peşte pentru enoriaşi în Postul Paştelui este de doar două zile.

Astfel că, creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte de sărbătoarea Buna Vestire, pe 25 martie şi de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile, pe 28…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de Poliție

Publicat

alba: amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024. lista

Amplasarea radarelor în data de 19 martie 2024: reprezentanții IPJ Alba au anunțat drumurile publice din județ în care se vor afla echipaje ale Poliției. 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe