Connect with us

EVENIMENT

Din aproape 39.000 de teste distribuite în şcolile din Dolj, au fost folosite doar 1.289. Dintre acestea, 52 au fost pozitive

Publicat

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj i-au îndemnat, vineri, pe toţi participanţii la actul educaţional din judeţ să se implice în diminuarea efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinare voluntară şi testare.

Ei au semnalat că din cele 38.804 de teste distribuite în şcolile din judeţ numai 1.289 au fost folosite, ceea ce reprezintă circa 3,3%. Un număr de 37.515 de teste pentru depistarea cazurilor pozitive cu noul coronavirus au rămas neutilizate şi din cele folosite 52 au fost pozitive.

„Suntem într-un moment în care şcoala, în desfăşurarea ei tradiţională, a cunoscut o perioadă dificilă. Cursurile defăşurate online cu toate eforturile dascălilor şi elevilor au compensat doar o parte din ansamblul educaţional pe care ni-l dorim. Vedem în jurul nostru că apare speranţa revenirii la normalitate, după cum ne-o spun medicii, specialiştii în domeniu. Iar aceasta se poate realiza doar prin imunizare prin vaccinare a cât mai multora dintre noi. În acest context, trebuie să receptăm mesajul campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare” promovată de Ministerul Educaţiei”, a spus şeful IŞJ Dolj, Alexandru Gîdăr, la conferinţa tematică organizată de inspectorat, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în cadrul Campaniei Naţionale de Informare „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Maria Ştefania Manea.

Gîdăr a afirmat că scopul dezbaterii, la care au participat elevi, cadre didactice şi părinţi, a fost de a-i sensibiliza, impulsiona şi conştientiza pe toţi participanţii la actul educaţional despre importanţa vaccinării şi rolul testării în protejarea tuturor.

„Ne dorim cu toţii revenirea cât mai rapid în clase, în amfiteatre, în sălile şi pe terenurile de sport. Şi numai prin vaccinare şi testare putem reduce cazurile de îmbolnăvire şi riscul de transmitere a virusului”, a susţinut Alexandru Gîdăr.

În judeţul Dolj, 54,2% din cei 8.525 de angajaţi în învăţământul preuniversitar s-a vaccinat. În ceea ce priveşte numărul cadrelor didactice vaccinate, acesta este de 4.648 de persoane dintr-un total de 6.163.

Alte probleme dezbătute în cadrul conferinţei desfăşurate la sediul IŞJ Dolj au vizat desfăşurarea activităţilor remediale, bursele şi transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competenţelor digitale şi a digitalizării educaţiei, analiza necesităţii de extindere a perioadei de desfăşurare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, reîntoarcerea la şcoală a tuturor elevilor, susţinerea examenelor naţionale, în condiţii de siguranţă şi implementarea măsurilor Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă cu cele cinci direcţii de finanţare pentru învăţământul preuniversitar.

În Dolj, 6.442 de elevi sunt cuprinşi în Programul Naţional „Şcoală după şcoală”, din care 4.749 sunt din mediul rural şi 1.693 sunt din mediul urban.

La eveniment au mai fost prezenţi Flavius Sirop, subprefect al judeţului Dolj, prof. univ. dr. Dorel Berceanu, prorector al Universităţii din Craiova, Iuliana Manea, director adjunct la DSP Dolj, şi dr Cristiana Ciovică, din cadrul DSP Dolj, Bogdan Vlăduţoiu, inspector-şef al ISU Dolj, reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ, ai asociaţiilor de părinţi şi de elevi, directori ai unităţilor de învăţământ şi inspectori şcolari din cadrul IŞJ Dolj, în format fizic, iar în mediul online s-au alăturat circa 800 de directori, profesori, părinţi, elevi şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din fiecare unitate de învăţământ. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei din Alba Iulia: AMENDĂ pentru firma care trebuia să întrețină drumul

Publicat

cazul accidentelor în lanț produse pe o stradă cu polei

În urma accidentelor produse marți dimineața, pe pasarela din zona cartierului Partoș din Alba Iulia, în urma cărora 16 mașini au fost avariate, polițiștii au amendat firma care trebuia să întrețină drumul pe timp de iarnă cu suma de 3.465 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în conformitate cu OUG nr.195/12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, art.105 pct.28, polițiștii Biroului Rutier, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție aniversară a concertului de colinde românești

Publicat

concert colinde.jpg

Concertul de colinde românești, devenit o tradiție a lunii decembrie în Cluj-Napoca, sărbătorește anul acesta 10 ani de la prima sa ediție, într-un eveniment aniversar dedicat speranței și generozității.

Pe 17 decembrie, la ora 19:00, la Auditorium Maximum UBB, publicul va avea ocazia să asculte colindele tradiționale românești într-o prelucrare și orchestrare de excepție a compozitorului Cristian Bence-Muk.

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vineri, 22 noiembrie: Concert de orgă și trompetă la Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia. Programul evenimentului

Publicat

vineri, 22 noiembrie: concert de orgă și trompetă la catedrala

Un concert de orgă și trompetă are loc vineri, 22 noiembrie 2024, de la ora 17.00, la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia.

Concertul este susținut de KOVÁCS Szilárd Ferenc, organist și director muzical al Bazilicii din Pécs, Ungaria, profesor de orgă al Facultății de Artă din cadrul Universității Pécs.

Programul concertului

  •  KOVÁCS Szilárd Ferenc: Intrada (2019)
  •  KOVÁCS Szilárd…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

22-26 noiembrie: Festivalul Internațional de Șah al României, la Sebeș și Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

22 26 noiembrie: festivalul internațional de Șah al româniei, la sebeș

La Sebeș și Alba Iulia are loc, în perioada 22 – 26 noiembrie, Festivalul Internațional de șah al României, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

Județul Alba devine astfel locul de întâlnire pentru toți iubitorii șahului. În această perioadă, vor avea loc o serie de turnee de șah, deschise pentru toate categoriile de sportivi.

Campionatul Internațional al României…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe