Connect with us

ACTUALITATE

Din nou ploi, cu vijelii și grindină în sud și est și aproape caniculă în vest. Prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 20 iunie

Publicat

Săptămâna 14 – 20 iunie va fi una cu ploi multe, abundente chiar prin sudul și estul țării, însoțite de tot alaiul de fenomene specifice verii (descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină de orice dimensiuni).

În ceea ce privește temperaturile, avansul dinspre Atlantic al unei mase de aer cald va face ca maximele să ajungă, în a doua parte a săptămânii, chiar la valori de peste 30 de grade, mai ales prin Banat.

Vă prezentăm prognoza meteo, pe zile, pentru săptămâna 14 – 20 iunie:

Luni, 14 iunie:

– Ne așteaptă o noapte cu minime cuprinse între 12 – 14 grade la nivelul întregii țări, în timp ce prin zonele montane nu trecem de 6 – 8 grade, valori care sunt posibile inclusiv prin zonele deluroase.

Maximele zilei vor fi modeste prin nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, zonele montane, unde vorbim de temperaturi de doar 14 – 16 grade (iar pe crestele montane 7 –9 grade). Restul țării are parte de valori maxime de la 20 spre 22 de grade.

Ploile (furtunile) sunt prezente în cea mai mare parte a țării, dar cantități mai importante vom avea prin zonele montane, nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, unde se pot acumula 10 – 15, izolat chiar 20 de l/mp.

Marți, 15 iunie:

– Pe timpul nopții cele mai ridicate valori de temperatură le vom avea prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, nordul Crișanei, zone de atinge 13 – 15 grade, pentru ca în restul țării să avem minime de la 10 spre 12 grade. Pe crestele montane ale Meridionalilor se ating 4 – 6 grade.

Valorile diurne urcă până la un 23 – 25 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei, Maramureșului (20 – 22 de grade), respectiv sudul Dobrogei și zonele montane (17 – 19 grade). Pe crestele montane mercurul din termometre ajunge la 10 – 12 grade.

Ploile se concentrează mai ales pe Moldova, estul Munteniei, Dobrogea (10 – 20 l/mp) iar prin Transilvania, Maramureș, Crișana și zonele montane se pot acumula maxim 3 – 5 l/mp.

Miercuri, 16 iunie:

– Noaptea continuă să vină cu temperaturi în creștere, astfel că vom ajunge la valori de 15 – 17 grade în mare parte din țară. Prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea am putea avea valori de 18 – 19 grade, în timp ce prin Transilvania, Maramureș ne oprim la 12 – 14 grade. În zonele montane se ating 11 – 12 grade, cu 4 – 6 grade pe creste.

Maximele zilei se apropie de 28 – 29 de grade prin Banat, Crișana, Oltenia, vestul Munteniei, în timp ce prin Moldova, Transilvania, restul Munteniei, Maramureș se vor atinge valori de 23 – 25 de grade. Dobrogea și zonele deluroase nu vor avea mai mult de 20 – 22 de grade, iar la munte ne oprim la valori de 15 – 17 grade.

Distribuția precipitațiilor nu se schimbă foarte mult fașă de ziua precedentă, tot Moldova, zona de Curbură, estul Munteniei și Dobrogea vor avea parte de cele mai intense ploi, care pot duce la acumularea și a 15 – 20, 25 l/mp. Ploi vor fi și în restul țării, mai slabe cantitativ.

Joi, 17 iunie:

– Minime de 17 – 19 grade prin Moldova, mare parte din Muntenia, sudul Olteniei, Dobrogea, respectiv 13 – 15 grade în restul țării (cu 11 – 12 grade la munte, 5  – 7 grade pe creste).

Peste zi, maximele ajung și la 29 – 30 de grade prin Banat, Crișana, Oltenia, vestul Munteniei, iar în restul țării se vor atinge 22 – 24, 25 de grade. La munte vor fi valori de 15 – 17 grade.

Ploile vor fi prezente prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, zonele montane, Transilvania, dar vorbim doar izolat de cantități mai mari de 7 – 10 l/mp.

Vineri, 18 iunie:

– O nouă noapte foarte caldă, care ar putea aduce chiar valori de temperatură peste 20 de grade (noapte tropicală) prin sudul Moldovei, în timp ce în restul țării vom avea minime de 16 – 18 grade. Și pe la munte va fi plăcut, cu minime de 12 – 13 grade (8 – 10 grade pe creste).

Peste zi, România va fi împărțită în două: vestul țării (Banat, Crișana, Maramureș) dar și sudul Olteniei și vestul Munteniei cu maxime de 28 – 30 de grade, în timp ce prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, mare parte din Transilvania nu avem decât 20 – 22 de grade. La munte maximele nu trec de 17 – 18 grade.

Ploi, importante cantitativ (15 – 20, 25 de l/mp) vom avea în Moldova, Muntenia, Dobrogea, vestul Transilvaniei, Orientali (aici sunt posibile și cantități de peste 35 – 40 l/mp).

Sâmbătă, 19 iunie:

– În timp ce prin vestul Banatului am putea atinge chiar 32 – 33 de grade, iar pin Crișana și Oltenia 28 – 30 de grade, prin Moldova, Dobrogea, Muntenia, sudul Transilvaniei vorbim de maxime modeste, de doar 19 – 21, 22 de grade. Prin vestul Munteniei, mare parte din Transilvania și Maramureș se pot atinge 24 – 25 de grade, iar în zonele montane 15 – 17 grade.

Ploile sunt prezente în mare parte din țară, dar prin Muntenia, Dobrogea, Moldova, Orientali și Meridionali se pot acumula și 25 – 30 de l/mp.

Duminică, 20 iunie:

– Încheiem săptămâna cu maxime de 29 – 30 de grade prin Banat, Crișana, respectiv 25 – 27 de grade în restul țării (18 – 20 de grade la munte). Condiții de ploi slabe prin cea mai mare parte a țării.

Ne așteaptă o săptămână extrem de bogată în precipitații, mai ales în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Orientali, Meridionali, sud-vestul Transilvaniei, zone unde se pot acumula și 60 – 70 de l/mp.

Prin Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș modelele meteo estimează un maxim 10 – 15 l/mp.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Veste bună pentru crescătorii de oi de la Botoșani: Algeria intenționează să cumpere ovine EXCLUSIV din România

Publicat

sprijin financiar pentru crescătorii de ovine și caprine afectați de

Publicitate

Vești excelente pentru crescătorii de ovine din județul Botoșani. Algeria intenționează să își asigure întreg necesarul de ovine pentru anul 2025 exclusiv din România, potrivit unui anunț oficial al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), relatează agerpres.ro.

Informația a fost făcută publică în contextul unei vizite oficiale desfășurate în județul Constanța de o delegație algeriană…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vremea rea ține până joi. Brumă şi îngheţ la sol. Vor fi precipitații mixte, iar la munte va ninge din nou

Publicat

vremea rea ține până joi. brumă şi îngheţ la sol.

Publicitate

Vremea rea ține aproape toată săptămâna care urmează, iar mai exact, meteorologii spun că se va încălzi abia de vineri, relatrează mediafax.ro.

De duminică dimineaţă, la ora 9.00, valorile termice au început să scadă semnificativ, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie; temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi mai mult noros şi temporar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua NATO sărbătorită cu onoruri militare la Botoșani. Ceremonial solemn în fața Cercului Militar

Publicat

ziua nato sărbătorită cu onoruri militare la botoșani. ceremonial solemn

Publicitate

Municipiul Botoșani a marcat duminică Ziua NATO în România printr-un ceremonial militar plin de solemnitate, organizat în fața Cercului Militar. Evenimentul a adus împreună parlamentari, autorități locale, cadre militare și cetățeni, într-un moment de recunoștință față de apartenența României la cea mai puternică alianță politico-militară din lume.

Ceremonialul a debutat cu salutul Drapelului de luptă de către primarul municipiului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Energie verde la Bucecea: Cel mai mare parc fotovoltaic care se construiește la Botoșani va alimenta Spitalul Județean

Publicat

energie verde la bucecea: cel mai mare parc fotovoltaic care

Publicitate

Vechea conducere a Consiliului Județean Botoșani a plecat la alegerile locale de anul trecut, 2024, însă proiectele întocmite de fostul președinte, Doina Elena Federovici, și echipa acesteia, continuă să primească finanțări pe bandă rulantă, confirmand practic faptul că perioada 2020 – 2024 a fost perioada cu cea mai bună administrație a județului din ultimii 35 de ani. 

Acestea sunt condițiile în care Orașul Bucecea devine punct strategic…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe