Connect with us

EVENIMENT

Din peste 37.000 de vehicule verificate de RAR, 45% aveau deficiențe tehnice majore și periculoase

Publicat

coada masini

Din peste 37.000 de vehicule verificate de RAR în primul trimestru al anului, 45% aveau deficiențe tehnice majore și periculoase. Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2022, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii țări.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și periculoase.

Vehiculele respective au fost declarate neconforme.

Care au fost cele mai des întâlnite deficiențe

Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%), emisiile poluante (24,32%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,51%), parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 2.500 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

Aproape 13.000 de sancțiuni și peste 10.800 de certificate de înmatriculare restrase

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2022, au fost aplicate 12.869 de sancțiuni, au fost retrase 10.829 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 121 de vehicule și 181 ITP-uri au fost anulate.

În București și județul Ilfov au fost verificate, în perioada menționată, 2.411 vehicule.

Dintre acestea, 79,22% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 593 (24,60%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 18,42% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 11,99 % aveau probleme legate de identificare și 4,65% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 1.745 de amenzi contravenționale și au fost retrase 1.541 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, precizează instituția.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Scădere a numărului de tranzacții imobiliare în aprilie. Alba, pe locul 2 în topul județelor cu cele mai puține imobile vândute

Publicat

scădere a numărului de tranzacții imobiliare în aprilie. alba, pe

Scădere a numărului de tranzacții imobiliare în aprilie. Datele oficiale ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) relevă o reducere considerabilă a numărului de tranzacții imobiliare în luna aprilie 2025 comparativ cu luna anterioară. Incertitudinile economice și apropierea alegerilor prezidențiale se numără printre factori care au influențat această tendință negativă pe piața imobiliară din România.

Județul Alba se află pe locul al doilea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Spot-ul festivalului de film TIFF. Cum va arăta Clujul peste 25 de ani

Publicat

tiff spot e1747380563971.png

Într-un context în care ceea ce în secolul trecut părea de domeniul fantasticului este astăzi (din ce în ce mai aproape de) realitate, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în perioada 13 – 22 iunie la Cluj-Napoca, nu doar că propune o retrospectivă trasă la temă, ci îndrăznește și să imagineze un viitor dominat de tehnologie.

Progresele în materie și erupția Inteligenței Artificiale în absolut toate domeniile au, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

23 mai: Târgul național al firmelor de exercițiu, la Colegiul Economic din Alba Iulia, cu peste 130 de participanți din țară

Publicat

23 mai: târgul național al firmelor de exercițiu, la colegiul

La Alba Iulia, în 23 mai, este organizat Târgul național al firmelor de exercițiu ”Carolina BizFest”. Sunt înscrise peste 130 de firme de exercițiu din toată țara. Evenimentul promovează inițiativa, creativitatea și spiritul antreprenorial al elevilor.

Târgul Național al Firmelor de Exercițiu „Carolina BizFest” este organizat de Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Evenimentul se derulează în cadrul proiectului educațional național „Din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2025, turul al doilea: ordinea candidaților pe buletinul de vot. Reguli pentru voturi valabil exprimate

Publicat

prezența la vot prezidențiale 2025 ora 15.00 în alba: peste

Aproape 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege președintele pentru următorii cinci ani dintre cei doi candidați ajunși în finala pentru Cotroceni. În țară sunt organizate unt organizate 18.979 de secții de votare, iar în diaspora sunt 965.

Campania electorală se încheie sâmbătă, 17 mai, la ora 7.00.

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea finală a candidaților pe buletinul de vot:

  • 1. George Nicolae…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe