Connect with us

EVENIMENT

Dîncu: Am privit Europa ca un fel de Moș Crăciun. Acest model a rămas până astăzi

Publicat

Sursă foto: Facebook

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că speranțele românilor în Europa au rămas la modelul Moș Crăciun: „Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun care vine cu bani și noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi”.

„Din păcate, primul studiu pe care l-am făcut eu, în 2001, despre speranțele românilor în Europa, mi-a arătat un model care era total inadecvat la ceea ce urma să se întâmple: modelul Moș Crăciun. Am privit Europa ca fiind un fel de Moș Crăciun care vine cu bani și noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi, până la urmă, pentru că dacă ne uităm bine până la urmă a apărut și Moș Crăciun, a apărut și Santa Klaus, a rămas modelul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, la evenimentul „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”.

Acesta a vorbit despre PNRR, program despre care spune că nu a fost bine înțeles de guvernanți.

„PNRR-ul arată că Guvernul din acest moment, forțele politice de dreapta, care vor să-l țină ascuns, care vor să facă un capital politic din acest proiect, nu înțeleg nimic, deși li s-a spus cred de o mie de ori despre ce ar trebui să fie acele proiecte. Nu este vorba de o cerere de proiecte, oricât de bine ar fi făcute, în PNRR este vorba de reforma societății. De reforma în toate domeniile, educația, sănătate și celelalte”, a mai spus senatorul PSD.

Acesta susține că evaluarea proiectelor se va face de două ori pe an.

„Nu faci o colecție de proiecte ca să te duci acolo, trebuie mereu, și așa va fi și evaluarea după aceea, și vom pierde foarte mulți bani, evaluarea este de două ori pe an și de două ori pe an se verifică efectele asupra reformei, asupra modernizării societății, nu te întreabă dacă ai cheltuit bine banii pentru a aduce calculatoare în școli. Ce-ai făcut cu ele? Ce-ai făcut cu învățământul hibrid? Care sunt rezultatele?”, a precizat Vasile Dîncu.

Senatorul a explicat că inițial a crezut că, în ceea ce-i privește pe guvernanți, este vorba de lipsă de comunicare, dar că apoi și-a dat seama că aceștia folosesc în mod greșit logica proiectului. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe