Connect with us

EVENIMENT

Directoarea Operei din Iaşi, Beatrice Rancea, sub control judiciar într-un dosar privind nereguli financiare cu un prejudiciu de 5 milioane lei

Publicat

beatrice rancea sursa foto libertatea.ro
sursa foto: libertatea.ro

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, cercetată penal într-un dosar privind nereguli financiare la Operă cu un prejudiciu de 5 milioane de lei, a fost pusă sub control judiciar, potrivit reprezentanţilor DIICOT.

În acest dosar, procurorii au luat aceeaşi măsură şi faţă de alte 10 persoane.

Luni dimineaţă, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Iaşi într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi constituire de grup infracţional organizat, în legătură cu mai multe nereguli la Opera Naţională Română din Iaşi.

După percheziţii, Beatrice Rancea a fost ridicată de poliţişti şi dusă la sediul DIICOT Iaşi pentru audieri.

Percheziţiile au loc în contextul în care la Opera Naţională Română din Iaşi există de mai multă vreme un conflict între o parte dintre angajaţi şi managerul instituţiei, Beatrice Rancea, motiv pentru care s-au făcut mai multe plângeri penale de ambele părţi şi au fost deschise şi acţiuni în judecată.

Procurorii susţin că, începând cu anul 2014, s-a constituit şi a acţionat în Iaşi şi Bucureşti un grup infracţional organizat condus de către Beatrice Rancea, actual manager al Operei Naţionale Române din Iaşi şi fost director al Operei din Bucureşti.

Membrii grupului au obţinut sume mari de bani provenind din subvenţii şi alocări de la bugetul de stat, în speţă de la bugetul Ministerului Culturii.

Acţiunile membrilor grupului vizau delapidarea, în diferite moduri, a subvenţiilor acordate de Ministerul Culturii pentru promovarea sistemului cultural prin intermediul Operei Naţionale Bucureşti şi a Operei Naţionale Române Iaşi.

Investigaţia procurorilor a scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională a grupării a acoperit, pe de o parte, întreaga gamă a achiziţiilor, iar pe de altă parte a vizat şi cheltuielile cu colaboratorii şi chiriile.

Scopul ar fi fost delapidarea sumelor de bani, prin manopere frauduloase, pentru satisfacerea intereselor proprii ale membrilor grupului şi ale colaboratorilor acestora.

„Astfel, ar fi fost conceput un sistem menit să crească nivelul de trai al membrilor grupului, într-un mod discreţionar în realizarea actului managerial, dar şi prin scurgerile ilegale de bani, fără consultarea departamentelor specializate, de achiziţie publică sau de contabilitate, prin încheierea de contracte comerciale, civile şi de cesiune de drepturi de autor, fără respectarea prevederilor legale, în beneficiul membrilor grupului şi al partenerilor acestora, delapidând în acest mod patrimoniul unităţii administrate”, spune Poliţia Română. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Locuri disponibile, calendar înscrieri, acte necesare, condiții pentru candidați

Publicat

admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. locuri disponibile, calendar

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Candidații interesați de carieră în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au la dispoziție 300 de locuri. Înscrierile se fac în perioada 24 aprilie – 14 mai. 

La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti sunt disponibile:

  • 275 locuri pentru calificarea „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”
  • 25 de locuri, pentru calificarea „subofiţer…

    Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean se ASOCIAZĂ cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea TRENULUI metropolitan

Publicat

tren gara bun 1 e1700727763253.jpeg

Consiliul Județean se asociază cu municipiul Cluj-Napoca și șapte comune învecinate pentru realizarea trenului metropolitan. Vor fi alocați aproape 10.000.000 euro din bugetul județului pentru materializarea obiectivului de investiții.

„Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează asocierea forului administrativ județean cu municipiul Cluj-Napoca și comunele Florești, Gilău, Apahida, Baciu, Jucu, Bonțida și Gârbău, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incident la o grădiniță din Cugir. Îngrijitoare lovită cu pumnul în față, de mama unei fetițe. Poliția a deschis dosar penal

Publicat

politie masina alba 1000x600.jpg

Un incident petrecut la o grădiniță din Cugir a intrat în atenția Poliției. Conflictul s-ar fi petrecut între o îngrijitoare și mama unei fetițe. Aceasta din urmă ar fi lovit-o pe angajata grădiniței, cu pumnul, în față.

Fapta s-ar fi petrecut în 17 aprilie. Poliția a anunțat cazul abia joi, 25 aprilie, la o săptămână după incident.

Potrivit IPJ Alba, în 17 aprilie, în jurul orei 15.15, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată de o femeie de 36 de ani, din Cugir….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în 24 de ore. Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Publicat

peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la

Peste 150 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat miercuri acțiunile în sistem integrat.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 475 de persoane. Au fost verificate 334 de autovehicule.

Au fost constatate 198 de abateri de natură contravențională. Majoritatea au fost la normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe