Connect with us

EVENIMENT

Directoarea SPIT Constanţa, condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru contracte fictive de prestări serivcii

Publicat

Virginia Uzun, directorul suspendat al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, a fost condamnată definitiv miercuri, 25 noiembrie, de către Curtea de Apel Constanţa la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce anterior, la instanţa de fond, fusese achitată, conform minutei publicate pe portal.

Conform rechizitoriului instrumentat de Serviciul Teritorial Constanţa al DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2017, inculpata Uzun Virginia, în calitate de director executiv al instituţiei, a aprobat două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, şi asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

Procurorii au stabilit că serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către SPIT. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.

Astfel au fost efectuate plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru SPIT Constanţa şi, totodată, un folos necuvenit pentru asociaţia prestatoare a serviciilor respective.

”Efectuarea plăţilor ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei, care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum şi de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia şi Raşid Ghiulendan care, în calităţile menţionate mai sus, au semnat contractele şi au ordonanţat la plată cursurile respective”, se arată în rechizitoriu.

În context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de preşedinte al asociaţiei, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpatele Uzun Virginia, Raşid Ghiulendan şi Trentea Tatu Carmen Aurelia), iar în perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociaţiei pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă şi să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei.

Astfel, în urma judecării apelului, instanţa a dispus, miercuri, condamnarea inculpatei Uzun Virginia la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare, şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică, pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi un termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Coronea Bogdan a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, executarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, impunând totodată desfiinţarea unui număr de 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru un număr de 12 persoane din perioada 02-05.11.2017 şi pentru 18 persoane în data de 19.12.2017.

Raşid Ghiulendan, fost şef al compartimentului Resurse Umane din cadrul SPIT Constanţa, şi Carmen Aurelia Trentea Tatu, fost director executiv adjunct, au fost achitate.

În prima instanţă, toţi inculpaţii din dosar fuseseră achitaţi la Tribunalul Constanţa.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sociologul Mircea Comșa, UBB: Cât de „disciplinat” e electoratul partidelor? Analiză în perspectiva alegerilor prezidențiale

Publicat

grafic alegeri.png

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care sunt cei mai “disciplinați” votanți ai partidelor, în perspectiva alegerilor prezidențiale care au loc peste exact o lună, în 4 mai.

În analiza pe care a făcut-o, Mircea Comșa și-a propus să identifice care este ponderea votanților unui partid care intenționează să (nu) voteze cu candidatul susținut de acel partid în competiția electorală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Conturile de TikTok care îl susțineau pe Georgescu s-au dat cu Putin și cu Rusia. Ce mesaje transmit acum

Publicat

conturile de tiktok care îl susțineau pe georgescu s au dat

O mare parte dintre conturile de TikTok care îl susțineau intens pe Călin Georgescu sunt utilizate acum pentru propaganda pro-Rusia și pro-Putin. Mii de conturi viralizează mesaje în limba română pretins adresate personal de Vladimir Putin.

O analiză realizată de HotNews arată un val imens de propagandă care se ridică peste TikTok-ul românesc.

”Oare câți dintre voi mă vreți ca președinte aș României?” sau ”Dacă Rusia atacă Europa, voi lupa pentru Rusia”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Care este suma totală

Publicat

plafonarea tarifelor rca, prelungită de guvern. data până la care

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Suma totală este de peste 4,7 miliarde lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților (în creștere cu circa 48%), precum și rezervele constituite de asigurători conform legislației. Astfel, în final, valoarea totală pentru asigurările RCA…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi USTURĂTOARE dacă faci GĂLĂGIE în orele de liniște. Ce PEDEAPSĂ s-a mai adăugat

Publicat

bormasina.jpg

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.

Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe