Connect with us

EVENIMENT

Directoarea SPIT Constanţa, condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru contracte fictive de prestări serivcii

Publicat

Virginia Uzun, directorul suspendat al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, a fost condamnată definitiv miercuri, 25 noiembrie, de către Curtea de Apel Constanţa la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce anterior, la instanţa de fond, fusese achitată, conform minutei publicate pe portal.

Conform rechizitoriului instrumentat de Serviciul Teritorial Constanţa al DNA, în perioada noiembrie – decembrie 2017, inculpata Uzun Virginia, în calitate de director executiv al instituţiei, a aprobat două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, şi asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

Procurorii au stabilit că serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către SPIT. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.

Astfel au fost efectuate plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru SPIT Constanţa şi, totodată, un folos necuvenit pentru asociaţia prestatoare a serviciilor respective.

”Efectuarea plăţilor ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei, care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum şi de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia şi Raşid Ghiulendan care, în calităţile menţionate mai sus, au semnat contractele şi au ordonanţat la plată cursurile respective”, se arată în rechizitoriu.

În context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de preşedinte al asociaţiei, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpatele Uzun Virginia, Raşid Ghiulendan şi Trentea Tatu Carmen Aurelia), iar în perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociaţiei pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă şi să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei.

Astfel, în urma judecării apelului, instanţa a dispus, miercuri, condamnarea inculpatei Uzun Virginia la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare, şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică, pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi un termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Coronea Bogdan a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, executarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, impunând totodată desfiinţarea unui număr de 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru un număr de 12 persoane din perioada 02-05.11.2017 şi pentru 18 persoane în data de 19.12.2017.

Raşid Ghiulendan, fost şef al compartimentului Resurse Umane din cadrul SPIT Constanţa, şi Carmen Aurelia Trentea Tatu, fost director executiv adjunct, au fost achitate.

În prima instanţă, toţi inculpaţii din dosar fuseseră achitaţi la Tribunalul Constanţa.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sportivii clubului de kickbox, Revolution Academy Alba, au participat la Campionatul Național de Kickbox. Ce rezultate au obținut

Publicat

sportivii clubului de kickbox, revolution academy alba, au participat la

Sportivii clubului de kickbox, Revolution Academy Alba, au participat la Campionatul Național de Kickbox. Competiția sportivă s-a desfășurat la Ploiești, în weekend-ul ce a trecut. 

Au participat sportivi din toată țară, iar clubul din Alba a fost reprezentat de opt sportivi din Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

Luptatorii au fost antrenați de Alin Moldovan, antrenor principal al clubului și Paul Tolas, instructor al clubului.

Au fost meciuri puternice, în care sportivii au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România în săptămâna 18 – 24 martie 2024: Ploi și ninsori, apoi temperaturi de 20 de grade. Prognoza meteo

Publicat

vremea în românia în săptămâna 18 – 24 martie 2024:

Vremea în România în săptămâna 18 – 24 martie 2024: Ploi și ninsori, apoi temperaturi de 20 de grade. Prognoza meteo. Vom avea o săptămână plină de surprize meteorologice. Astfel, dacă în prima parte a săptămânii pare că iarna nu se lasă dusă, spre sfârșit se încălzește foarte tare, cu temperaturi maxime de 20 de grade Celsius.

Potrivit prognozemeteo.ro, săptămâna 18 – 24 martie 2024 va fi una plină de evenimente. Temperaturile vor scădea din nou, până spre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A început Postul Paștelui. Perioadă de purificare în satul tradițional din Transilvania

Publicat

paste cjcpct cluj.jpg

A început Postul Paștelui sau Postul Mare. În acest an, creștin ortodocșii țin 48 de zile de post înaintea sfintelor sărbători.

Zilele de post au început luni, 18 martie și se sfârșesc pe 5 mai.

A început Postul Paștelui. Perioadă de purificare în satul tradițional din Transilvania

În Postul Mare, în satul tradițional nu se mai cântă și nu se mai joacă. De asemenea, nu era îngăduit ca cineva să mănânce de dulce.

Astfel, Postul Mare sau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 martie: Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor. ”Punguța cu doi bani” se joacă la Teatrul Prichindel din Alba Iulia

Publicat

21 martie: ziua mondială a marionetiștilor și păpușarilor. ”punguța cu

21 martie: Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor: Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește prin teatru, în data de 21 martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor. Este o zi specială, în care păpușari și marionetiști din toată lumea celebrează această minunată artă.

În fiecare an, UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor) alege o temă cu prilejul acestei zile și transmite un mesaj. Tema din 2024 este Clima, iar din mesajul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe