Connect with us

EVENIMENT

Directoarea unei şcoli din Capitală, prinsă în flagrant în timp ce lua 21.000 de euro mită. A fost reținută de procurorii DNA

Publicat

dna

Directoalea unei şcoli gimnaziale din Capitală a fost reţinută de procurorii DNA, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la reprezentantul unei firme ce executa lucrări de reabilitare a instituţiei de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a lui Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru infracţiunea de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada septembrie – octombrie 2019, Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate pentru lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către firmă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

„În perioada septembrie 2019 – 14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă, 21.000 euro la data de 14 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se precizează în comunicat.

DNA informează că miercuri Zanfir urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Tânăr de 25 de ani găsit înecat într-un lac în Cristuru Secuiesc – Harghita

Publicat

Arhivă foto

Cadavrul unui tânăr de 25 ani a fost descoperit în localitatea Cristuru Secuiesc din județul Harghita.

Potrivit ISU Harghita, o persoană s-a înecat în localitatea Cristuru Secuiesc.

Este vorba de un lac (Banyato), format în locul unei balastiere.

Persoana a fost extrasă și este decedată. Este vorba de un bărbat, de aproximativ 25 ani, ce nu a putut fi identificat.

Victima a fost văzută de un pescar, care a solicitat sprijin prin numărul unic de urgenţă 112. Circumstanțele producerii evenimentului vor fi cercetate de către colegii de la Poliție.

La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenție și o barcă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenințare cu bomba la Complexul Bega din Timișoara: toată lumea este evacuată

Publicat

apel 112 590x354

Este amenințare cu bomba, luni după-amiaza, la Complexul Bega din Timișoara. Tot spațiul este evacuat, informează Poliția Timiș.

Potrivit Poliției Timiș, amenințarea cu bomba este la etajul 2 al complexului Bega.

Pentru siguranță, tot complexul a fost evacuat.

(sursa: Mediafax)

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare, implementată de Ministerul Agriculturii

Publicat

legume.jpg

Ministerul Agriculturii va implementa o platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare disponibile la nivel naţional, iar în acest sens a fost elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă care se află pe circuitul de avizare interministerială.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va implementa o platformă de baze de date, actualizată periodic, dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare deţinute de producători, depozitari, procesatori şi comercianţi, pentru a avea o imagine completă şi complexă asupra cantităţilor de produse agroalimentare disponibile la nivel naţional”, se arată într-un comunicat al MADR remis luni AGERPRES.

În acest context, ministrul de resort, Adrian Chesnoiu, susţine că la ora actuală există o presiune pe pieţele internaţionale cu privire la comerţul cu alimente, cauzată de conflictul militar ruso-ucrainean, iar o monitorizare centralizată a cantităţilor de produse agricole este esenţială pentru reducerea riscurilor în domeniul securităţii alimentare.

„România are suficiente stocuri de alimente şi produce suficient pentru asigurarea consumului intern al populaţiei, însă în contextul global actual, trebuie să fim pregătiţi pentru orice fel de scenariu. Există deja o presiune pe pieţele internaţionale cu privire la comerţul cu alimente, cauzată de conflictul militar ruso-ucrainean, suprapus pe efectele pandemiei şi criza din energie şi gaze naturale.

O monitorizare centralizată a cantităţilor de produse agricole şi alimentare disponibile este esenţială pentru reducerea riscurilor care pot apărea în domeniul securităţii alimentare şi ne va permite să acţionăm eficient cu politici publice ţintite, dacă situaţia o va impune”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Actul normativ prevede gestionarea centralizată de către MADR a datelor disponibile în prezent la diferite instituţii publice şi private, prin intermediul unei platforme online, pe baza raportărilor realizate lunar de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii şi comercianţii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României în domeniul agriculturii şi industriei alimentare.

Platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare, implementată de Ministerului Agriculturii: Evidența Stocurilor

Evidenţa stocurilor va fi raportată până pe data de 15 ale fiecărei luni pentru datele valabile pentru ultima zi a lunii precedente şi se aplică pentru următoarele categorii de produse: legume-fructe; cereale şi produse pe bază de cereale; seminţe de oleaginoase şi produse pe bază de oleaginoase; leguminoase furajere; seminţe certificate: cereale, orez, oleaginoase şi proteaginoase; carne şi produse din carne, cu termen de valabilitate mai mare de 10 zile, inclusiv conserve din carne şi mixte; lapte şi produse din lapte.

De asemenea, în această platformă vor mai exista şi alte categorii, respectiv: produse de morărit şi panificaţie; produse prelucrate, procesate, conservate din legume-fructe; grăsimi şi uleiuri; apă, inclusiv apă minerală naturală, apă de izvor şi toate celelalte ape îmbuteliate sau ambalate; orez; plante aromatice, sare şi condimente; ceaiuri; zahăr; miere; drojdie.

Platformă dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare, implementată de Ministerului Agriculturii: Precizări MADR

MADR precizează că nu au obligaţia raportării comercianţii care deţin suprafeţe de comercializare mai mici de 400 de mp, comercianţii ambulanţi, comercianţii care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică sau care desfăşoară activităţi de comercializare în zone publice.

De asemenea, obligaţia raportării nu se aplică producătorilor care deţin în stoc, în ultima zi a lunii, cantităţi de până la: 10.000 kg – legume, inclusiv cartofi, 10.000 kg – fructe, 25.000 kg – cereale, 20.000 kg – seminţe de oleaginoase, 10.000 kg – leguminoase furajere, 300 kg – plante aromatice şi 50 kg – miere.

Potrivit sursei citate, datele introduse vor avea caracter confidenţial, iar verificarea corectitudinii informaţiilor introduse va fi realizată de către persoane împuternicite de către MADR şi Ministerul Finanţelor, conform competenţelor legale.

Metodologia de raportare, colectare, centralizare şi prelucrare a datelor privind stocurile, precum şi operaţionalizarea platformei vor fi stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

„Vaccinare la chiuvetă”, în Argeș. Un registrator medical de la un centru de la vaccinare, reținut. Alte 22 de persoane cercetate

Publicat

1652348310 perchezitii.jpg
Arhivă foto

Un registrator medical de la un centru de vaccinare din județul Argeș a fost reținut, iar alte 22 de persoane sunt cercetate într-un dosar privind vaccinarea în fals.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA), luni, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a emis o ordonanță de reținere față de un bărbat pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

În fapt, suspectul, în calitate de registrator în cadrul unui centru de vaccinare din județul Argeș, având ca atribuții înregistrarea în baza de date RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare) a persoanelor care se vaccinează anti-Covid, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada mai 2021 – februarie 2022, a pretins și primit diferite sume de bani, dar şi foloase materiale (voucherele aferente vaccinării), pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv să ateste informatic, în mod fals, vaccinarea împotriva COVID 19 în Registrul persoanelor vaccinate (RENV) a mai multor persoane care în fapt nu s-au vaccinat, nefiindu-le administrat serul de imunizare, acestea figurând ulterior în RENV ca fiind vaccinate.

În acest dosar sunt cercetați încă 22 de suspecți pentru comiterea unora din faptele enumerate.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate